Reklama

Reklama

Dvojnásobná držitelka Oscara Hilary Swank hraje v tomto poutavém příběhu o dětech ulice vychovaných v pouličních přestřelkách a s drsným postojem k životu – učitelku, která jim chce dát, co potřebují nejvíce: jejich vlastní hlas. Odehrává se na chráněné půdě školy ohrožené násilím a rasovým napětím, učitelka Erin Gruwell musí bojovat s předsudky autorit, jestliže jí záleží na těchto studentech. Děti vypráví vlastní příběhy a poslouchají příběhy ostatních, skupina pravděpodobně "nevzdělatelných" teenagerů objeví sílu snášenlivosti, znovu získají své zničené životy a změní svůj svět. S elektrizujícími výkony hvězdného obsazení, včetně držitele Zlatého glóbu Patrick Dempsey (Grey´s Anatomy) a zpěváka Maria, film Mezi řádky je založený na uznávaném bestselleru, "The Freedom Writers Diary". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Libor Terš: dvě role! :-( ____Nemám rád filmy velkohubé, s rádoby šlechetným motivem, kde se jenom plácá slovy jako klacky ve stodole.___ Hilary Swank mi tady nesedla, její nesmyslná snaha o spasení všech kolem a příšerně užvaněné (a veletrapné) scény ve třídě (hlavně ty nejrůznější zvolání "To nepřežiju!" "To snad ne" atd. atd. všech žáků).___ Snad to nebyl pokus o jakýsi remake (téma je velmi podobné, jen prostředí se dost změnilo) Panu učiteli s láskou, protože to by pak bylo ještě strašnější.___ Abych nebyl moc nespravedlivý, v originále to možná bude o deset % lepší. Vypnul jsem to už v půlce s jasným úmyslem zaodpadovat, ale nakonec jsem to ve snaze být co nejobjektivnější dokoukal. Nic se ale nezměnilo, jen konec to ještě dorazil.___ "Tak, komu dáme dobrou známku?"___No tomuhle "dramatu" to nebude... ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem si nebyl jistý, proč se mi tento film vlastně líbil. Zápletka je prachobyčejná variace příběhu, kdy přijde učitel/trenér/vychovate/whatever mezi bandu "špatných" adolescentů, použije nějaké nestandardní metody a udělá z nich skvěle fungující team, který nakonec zvítězí(vyhraje pohár, vyhraje morálně, vystuduje,..) Nakonec jsem na to přišel. Jsou to oni představitelé dětí, kteří dělají tento snímek něčím vyjímečným. Jejich jednotlivé příběhy, styl vyprávění a celkově herecké výkony se mi dostaly pod kůži. Jen ten přerod mohl být trochu pozvolnější. To, jak se v podstatě ze záběru na záběr stali všichni "lepší", spolu s vynuceným happyendem dost ubralo na uvěřitelnosti. Nicméně celkově to dá slušných 70%. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónovTržby USA $36,605,602Tržby Celosvetovo $43,090,741Tržby za predaj DVD v USA $20,344,826 //počet predaných kusov 1,086,316║ Koncepčne dobrý príbeh, ktorý má niekoľko dobrých do hĺbky sa rozvíjajúcich momentiek ale v konečnom výsledku až tak silno nezasiahnú ako by mohli, slušný priemer. /60%/ ()

choze 

všechny recenze uživatele

Obvyklé schéma části učitelských filmů "nadšený učitel a problematická třída", které není tak sexy jako starší Nebezpečné myšlenky (které hodně připomene), ale zase je vyztuženo skutečným příběhem. Od začátku to vtáhne, background studentů je drsný, hrdinka dostane zabrat a její vítězství je hořkosladké... ale konec mi přišel málo pohrocený. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších filmů na podobné téma vůbec. Teprve tady mi došla realita amerického školství, kdy se rasová nesnášenlivost a rivalita mezi gangy přenáší do škol, kde většina učitelů rezignuje na snahu s tím něco dělat. Nutno dodat, že se jim ani nedivím. O to víc vyniká příběh Erin Gruwellové (LaGravenesem skvěle vygradovaný), která se několikrát rozeběhla proti zdi, aby jí nakonec prorazila. Hillary Swank byl tou nejpřesnější trefou do černého a ani v Million Dollar Baby nezahrála v mých očích tak dobře, jako tady. Její žáci pak byli víc než zdatnými sekundanty, ale mě, asi stejně jako mnoha dalším, se zavrtala do paměti velmi výrazná April L. Hernandez. 90% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Scénář čerpal z knihy "The Freedom Writers Diary" od Erin Gruwellové a dětí z Wilsonovi střední školy. (mi-ib)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles a Long Beach. Scény zo školy sa natáčali na Hamilton High School. (MikaelSVK)
  • Alternatívnym názvom filmu bolo aj označenie Freedom Writers. (MikaelSVK)

Související novinky

Smysl života v dopisech

Smysl života v dopisech

26.05.2006

Dvojnásobná držitelka Oscara za herecký výkon ve filmech Kluci nepláčou a Million Dollar Baby, Hillary Swank, opět spojí své síly s režisérem Richardem LaGravenesem v snímku P.S. I LOVE YOU. Adaptace… (více)

Reklama

Reklama