Reklama

Reklama

Dvojnásobná držitelka Oscara Hilary Swank hraje v tomto poutavém příběhu o dětech ulice vychovaných v pouličních přestřelkách a s drsným postojem k životu – učitelku, která jim chce dát, co potřebují nejvíce: jejich vlastní hlas. Odehrává se na chráněné půdě školy ohrožené násilím a rasovým napětím, učitelka Erin Gruwell musí bojovat s předsudky autorit, jestliže jí záleží na těchto studentech. Děti vypráví vlastní příběhy a poslouchají příběhy ostatních, skupina pravděpodobně "nevzdělatelných" teenagerů objeví sílu snášenlivosti, znovu získají své zničené životy a změní svůj svět. S elektrizujícími výkony hvězdného obsazení, včetně držitele Zlatého glóbu Patrick Dempsey (Grey´s Anatomy) a zpěváka Maria, film Mezi řádky je založený na uznávaném bestselleru, "The Freedom Writers Diary". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Libor Terš: dvě role! :-( ____Nemám rád filmy velkohubé, s rádoby šlechetným motivem, kde se jenom plácá slovy jako klacky ve stodole.___ Hilary Swank mi tady nesedla, její nesmyslná snaha o spasení všech kolem a příšerně užvaněné (a veletrapné) scény ve třídě (hlavně ty nejrůznější zvolání "To nepřežiju!" "To snad ne" atd. atd. všech žáků).___ Snad to nebyl pokus o jakýsi remake (téma je velmi podobné, jen prostředí se dost změnilo) Panu učiteli s láskou, protože to by pak bylo ještě strašnější.___ Abych nebyl moc nespravedlivý, v originále to možná bude o deset % lepší. Vypnul jsem to už v půlce s jasným úmyslem zaodpadovat, ale nakonec jsem to ve snaze být co nejobjektivnější dokoukal. Nic se ale nezměnilo, jen konec to ještě dorazil.___ "Tak, komu dáme dobrou známku?"___No tomuhle "dramatu" to nebude... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na první pohled, obyčejná variace na "Nebezpečné myšlenky" ale na tu druhou překvapivě kvalitní drama se zdařilými hereckými výkony, jehož hlavní trumf spočívá v tématu holocaustu, které zde hraje velice důležitou roli. Jinak je to standardně stavěné drama ze školního prostředí, ve kterém nechybí vytrvalá učitelka, převychovaní sígři, těžký život afroameričanů v Americe a rodinné problémy. Slabší 4* ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Kdo chce, uvidí v tom víc. Kdo nechce, neuvidí v tom nic. Film naráží na spoustu hlubších myšlenek, není to jen o dětech z ulice, násilí, každodenní přežití nebo o rasových odlišnostech, ale také o světovém holocaustu. Emoční náboj člověka zasáhne v případě, pokud ho tyto témata něčím dokážou oslovit. Možná někomu změnil celkový pohled ten až sentimentální závěrečný happy-end (já bych spíš uvítala nějakou tragédii - např. smrt někoho ze studentů - a následně happy-end), ale takto to na člověka zapůsobí o dost méně. Avšak některé chvíle jsou až "pěkně" depresivní, což také udělá s divákem své. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Podle skutečnosti nebo ne, naivnější film sem dlouho neviděl. Z násilnických členů gangu se díky pan-čelce stane skupina hloubavých spisovatelů, která se zajímá o ten "holkost" a pozvou si bytnou anny frankový a řeknou jí, že to je jejich hrdinka. Snůška keců, kýčů a neuvěřitelných proměn. Ztráta času. ()

Eviator 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se objevuje mnoho snímku zabývající se etnikou. (např. Crash a Babel) Tento snímek ve stylu filmu "Nebezpečné myšlenky" ukazuje na problémy gangů z výsledku integrace škol, na jedné dříve výběrové škole, inspirované skutečnými událostmi. Jen škoda, že vše o co se paní G snažila mi přišlo trochu nereálné. I tak to byl velmi vydařený snímek, který se po pomalém startu příjemně rozjel. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Scénář čerpal z knihy "The Freedom Writers Diary" od Erin Gruwellové a dětí z Wilsonovi střední školy. (mi-ib)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles a Long Beach. Scény zo školy sa natáčali na Hamilton High School. (MikaelSVK)
  • Všetci pozostalí v múzeu holokaustu boli skutočnými preživšími. (Karush)

Související novinky

Smysl života v dopisech

Smysl života v dopisech

26.05.2006

Dvojnásobná držitelka Oscara za herecký výkon ve filmech Kluci nepláčou a Million Dollar Baby, Hillary Swank, opět spojí své síly s režisérem Richardem LaGravenesem v snímku P.S. I LOVE YOU. Adaptace… (více)

Reklama

Reklama