Reklama

Reklama

Henry Griffin trpí nevyléčitelnou nemocí a zbývá mu tak rok či dva života. Když však pozná Sarah Phoenixovou, která je na tom stejně, už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechna nesplněná přání a sny. V hlavních rolích Amanda Peetová a Dermot Mulroney.  Životem ztrápený Henry Griffin, který se právě rozvedl, trpí nevyléčitelnou nemocí a i ty nejoptimističtější prognózy mu dávají tak rok či dva života. Na přednášce o rakovině potká půvabnou, usměvavou Sarah Phoenixovou. Oba tvrdí, že je sem přivedla jen náhoda, ale ve skutečnosti mají umírání a smrt na dosah. Nezávazné schůzky se brzy mění ve vážnou známost a dvojice si užívá každou společnou chvilku, než si přizná, že toho mají společného mnohem víc - že nevyléčitelnou nemocí trpí oba. S tímto faktem do jejich života vstupuje zcela nový úhel pohledu na lásku. Už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechny dosud nesplněné sny a přání. Chvíle absolutního štěstí a radosti se střídají s okamžiky smutku a zoufalství, ale naděje umírá poslední… V hlavních rolích americké romance režiséra Eda Stonea, která je remakem filmu z roku 1976, hrají Amanda Peetová a Dermot Mulroney. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Giggs 

všechny recenze uživatele

V Holywoode maju zrejme nejaku tvorčiu krizu, alebo maju boom remakeov? Za poslednych par rokov je to jeden z veľkeho množstva, horšie však je že ani v tomto pripade neprišli so žiadnym vkladom, ktory by to pôvodne dielo o niečo rozširil a obohatil a ponukol tak odlišny pohľad na rovnaku vec. Vyslovene zle to sice nie je, ale je to ďalši uplne zbytočny film. ()

ElizabethB 

všechny recenze uživatele

Ak umierat tak rozhodne podla predlohy Griffina a Phoenixovej - zalaskovane a spolu ;o)…Ocakavane krokodilie slzy sa sice nekonali, aj ked pribehy zaoberajuce sa laskou a umieranim ma vzdy dojmu a prinutia zamysliet. Ved co vzacnejsie moze clovek stratit nez zivot… Nastastie tento snimok v hlavnej ulohe s mojou platonickou laskou Dermotom Mulroneyom a talentovanou Amandou Peet,bol podany tym lahsie pozeratelnym sposobom a podciarknuty prijemnou davkou humoru. Dojimave a pekne, viac netreba... 7/10 ()

Reklama

Shakeus 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, aby mě nějaký film takto dojal, naposledy snad Umírající zvíře. Už po pěti minutách jsem věděl, že koukám na něco výjimečného. Celou dobu jsem si užíval ústřední dvojici. Bylo krásné sledovat, jak se oba zamilují a chovají se dětinsky. Nehledají na vztahu, ani na tom druhém, chyby, protože vědí, že nemají dlouhou budoucnost, řeší jen to co je teď a tady. Hltal jsem každou scénu, těch opravdu silných je tu hned několik. Moc krásný, milý a dojemný film. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Slušně udělaný snímek o tragickém životním údělu dvou milujících se lidí. Oba dva byli přepadeni zákeřnou rakovinou. Snímek je pojatý spíš lidsky než psychologicky. Z toho důvodu je dostupný širokému spektru diváků. Oba protagonisté se chovají vzhledem k dané situaci logicky a se svým údělem jsou nuceni se vyrovnat. Nejstrašnější na tom všem je, že po předchozích partnerských nezdarech našli někoho, do koho byli schopni se zamilovat - s kým byli šťastni. Bohužel někdy je osud tak neuvěřitelně krutý, že člověku dovolí si zasloužené štěstí užít příliš krátkou dobu. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Je to hodnocením něco mezi 3 a 4 *. Protože ten vzásadě smutný příběh sice má jistě něco do sebe, ale přece jen konec jsem očekával poněkud jiný. Já nevím, třeba něco ve stylu Thelma a Luisa, že jí propašuje z nemocnice a oba to ukončí v autě nebo ... nebo já nevím, ale tohle bylo takový nijaký. No nakonec kvůlivá Amandě Peet jdu do čtyř, protože na ní se koukalo opravdu moc hezky, i když s trochou kritiky je třeba přiznat, že takhle asi nevypadá člověk v posledních stádiích zákeřné nemoci. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 12. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama