Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (865)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Doteď jsem o tom filmu nevěděl, a za normálních okolností by mě od něj odradila jeho více než dvouhodinová délka, jakož i jméno režisérky, ale vlivem okolností jsem tomu dal šanci, abych se nakonec jen ujistil, že bych absolutně o nic nepřišel, kdybych to i dál neznal. Dokonale předvídatelný děj bych ještě snesl, ale co mi tam opravdu vadilo hodně, byla celková nevěrohodnost děje/postav a dle mého názoru totální odtrženost toho filmu od reality. V rámci žánru se s tím samozřejmě tak nějak počítá, ale stejně prostě nemůžu brát vážně film, který se mi snaží tvrdit, že krásná žena jako Kate Winslet je dlouhé roky nezadaná, protože platonicky miluje nějakého debila, podobně jako mi už přijde jako čisté sci-fi situace, kdy opilý Jude Law přijde navštívit svou sestru, a najde tam atraktivní Cameron Diaz, která se s ním vzápětí začne líbat a dokonce mu navrhne zcela nezávazný sex (šlo by to i otočit z jejího pohledu, který je podobným způsobem krajně nepravděpodobný - jaká je šance, že vás v cizím domově navštíví pěstěný nezadaný muž s vizáží hollywoodské celebrity, který se do vás následně zamiluje?). Nikdo tam nemusí řešit peníze, v podstatě všechny postavy jsou superbohaté, včetně vdovce s dvěma malými dětmi, což je rys, který mi připomněl Vejdělkovy filmy, jakož i mnohé jiné současné české romantické komedie, které jsou podobným způsobem odtržené od reality, a nadto jsou ještě řemeslně více zfušované než obdobná hollywoodská produkce. A krom toho mi Jack Black přišel jako krajně nevhodný protějšek ke Kate Winslet, potažmo do romantické komedie obecně. A překvapil mě tam ten stařičký Eli Wallach, u něhož jsem nepochopil, proč musel hrát postavu scenáristy, a ne prostě sám sebe, což by bylo dokonale autentické. Celkově se mi ten film nelíbil, přišel mi vylhaný a falešný, a očekávám, že brzy zapomenu, že jsem ho vůbec kdy viděl, což je jedině dobře. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedená romantická komedie. A tentokrát to nebyla jen ta romantika, ale i solidní dávka humoru. Bavil jsem se a líbilo se mi to. Britský příběh s Cameron a Judem má sice oproti tomu americkému s Kate a Jackem o dost navrch, ale celkově je film velmi podařený. Herecké obsazení je parádní, mám tyhle herce rád! Jelikož jsem těch dojáků moc neviděl, tak můžu říct, že tento patří určitě mezi 10 nejlepších romantických komedií, co jsem viděl. PS: Proč je probůh nejlepší vtip z filmu použit v traileru? Oh my God, nekoukejte na ten trailer před filmem! ;-) 75% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Někdo láskou žije, jinému chladne a pro některé je láska prostě ztracena.… PŘÍBĚH:***2 naštvané holky si na dva týdny vymění domovy. Rozdílné povahy, rozdílné domovy. Proto jim to vyhovuje. NUDA. Přicházejí návštěvy. NUDA. Divný nudný keci o složitosti vztahů, které ovlivňuje láska. Taky romantika, ale až když…a jen když… . Jinak nic moc. Mnoho rádoby moudrých vět. NUDA. Těším se, až bude konec. Film pro holky./ HUMOR:*co vám to nalhali? Můžou tak působit rozpačité dialogy o lásce. Nesedí mi to. A jestli měl být vtipný příchod J.Blacka, tak já říkám: TRAPNÝ. Nebo jeho zpěv? To je spíš horor./ Na pláč a na lásku není nikdy pozdě. Alespoň trocha optimismu na závěr. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Náhoda, osud, nebo snad Boží ruka spojila životy hlavních hrdinů?? Ne, byl to romanticko - nenáročně založený scénárista, který napsal těžko uvěřitelný příběh, ale přesto příjemný, koukatelný a naprosto odpočinkový! Jak já bych spojila ten útulný domeček s počasím z LA, s tou obří obrazovkou, plnou stěnou dvdček (postačí jeden dvd přehrávač), s komplet celým vybavením ložnice (hlavně tou písničkou v budíčku) a v té posteli by mi dělal společnost Jude Law… ach… Krásné prázdniny by to byly :o) Bohužel mi bude muset postačit film samotný a jelikož jsem skromné děvče, film stačí :o) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Wau...Sice jsem na film koukal poněkud roztěkaný, ale už od začátku mě tato žánrovka (ne nepodobná Lásce nebeské) dostala a několikrát jsem dokonce vyprskl smíchy. Dokonalá harmonie herců, které jsem dřív neměl tolik rád, mě v tomto případně plně přesvědčili a skvěle poskládáná double-date srší příjemnou atmosférou a skvělými hláškami na tělo. Dokonalá vánoční jízda! ... 90% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • V čase 59:07 Iris (Kate Winslet) pomůže Arthurovi (Eli Wallach) domů a pak u něj obdivuje různá ocenění, včetně Oscara. Herec, který ho ztvárnil, žádného Oscara v té době neměl, ale v roce 2011 získal čestného Oscara za celoživotní přínos. (Proste..Jana)

Reklama

Reklama