Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (864)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nancy Meyers .. Které hovado (bez pardonu) jako první napadlo přirovnat tuto vyumělkovanou báchorku ke klenotu Love Actually?? ___ Sex všechno komplikuje, říká jedna z postav - a něco na tom bude: příběh Amandy je takový ten tuctový; krásná žena potká krásného muže, následuje sex a pak teprve rozvíjení možného osudového vztahu. Celkem laciné, ale na ženy zaručeně fungující, je pozdější použití Sophie a Olivie, pro potvrzení kvalit muže a omluvu jeho předešlých činů. Zato příběh Iris je sice upozaděn, přesto mnohem zajímavější. Je protkán postavami, motajícími se a kolem mechanismů v Hollywoodu, které jí vnese do bídného soukromého života trochu světla, upevní hodnoty a dají určitou naději na lepší zítřky. Obě romantické linie mají určitou sílu a i přes vlny klišé prostoupí trocha těch hřejivých emocí. Bohužel film zcela propadá v komediálním rozměru, pousmál jsem se pouze výjimečně a to převážně v linii z LA (návštěva videopůjčovny apod.), humor mohl dostat větší prostor vůči natáhlé stopáži - ono pištění holek či cupitání ve sněhu opravdu zábava není (příště raději více stříhat, prosím). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Romantický příběh, v kterém je jedna linie naprosto dokonalá (Cameron a Jude) a druhá trochu zbytečná a nudná (Kate a Jack). Tohle spojení z Holiday ve výsledku udělá pouhý průměr. Je to škoda, protože potenciál tu určitě byl. Scénárista si asi řekl, že když už vkládá do dvoje Jude a Cameron tolik peněz musí být častěji na plátně a tak se stalo. Příběh je příjemný částečně originální a rozhodně v pár okamžicích vás překvapí všechny postavy. Být dívka určitě si tento film zamiluji více. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

V rámci romantických komedií jsou Prázdniny lehkým nadstandartem, který kromě výborného obsazení nabízí i smysluplnné intertextuální ukájení kolem filmové hudby. Kromě pochopitelného protěžování Morriconeho a H. F. Zimmera jsem se dočkal např. i milého mrknutí (přesněji šlehnutí bičem) směrem k maestru Williamsovi. To pravé ultimátno se ovšem skrývá ve scéně z videopůjčovny, kde Black náhodně vybírá filmy, brouká k nim jejich slavné melodie, připojuje drzé i pravdivé glosy a stačí se při tom dotknout nejednoho absolventa školy života. Jen by mě zajímalo, odkud se zde bere to neustálé poměřování s Láskou nebeskou. To je opravdu, ale opravdu scestné. A soundtrackáři se na tenhle film podívají povinně, protože Jacka Blacka jako filmového skladatele už nikde jinde nepoznají (pokud se tedy nechystá nějaký utajovaný spin-off nebo crossover s LSO)! :) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Luxusní romantická komediální podívaná, která má (díky bohu) parádní humor, který se obejde bez vulgarit a narážek na sex, z čehož většina komedií těží po celý film. Zde je humor slušně namixován, takže se může bavit jak generace mladá, tak starší. Jude Law a Cameron Diaz k sobě náramně pasují a Kate Winslet (ačkoliv ji nemusím) je tu také skvělá. Oceňuji i volbu prostředí, nápad, hudbu a smekám před stařičkým Eli "Ošklivým Calverou" Wallachem, který na svůj věk působí neskutečně svěže. Jedna z nejpříjemnějších romantických komedií za hodně dlouhou dobu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kam mám jet sama v depresi o vánocích?" Ty deprese musí být vážně skvělá věc, ale dosud jsem nezjistil, kde se to kupuje, takže jim tak úplně nerozumím. Zato však rozumím tomu restartovat svůj život někde, kde nejsem ta nezajímavá nicka, ale kdosi tajemný z neznámého světa. Když se to podařilo mně, tak se to asi musí podařit každému a o sympatických holkách v novém prostředí asi ani nemá cenu spekulovat. Já jsem si s Amandou a Iris jejich směnu užil, nejednou jsem se i zasmál a jelikož jsem na sladké, tak jsem nečekaně snadno strávil i tu hromadu cukru s karamelem, do které byl příběh hustě obalen. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (26)

  • Natáčení probíhalo od 4. ledna do 15. června 2006. (lapatata)
  • Romantická komedie za úctyhodných 85 milionů vydělala studiu Sony za první víkend (8. – 10. 12. 2006) promítání 12,7 milionů amerických dolarů na třetím místě žebříčku návštěvnosti. Po měsíci se obrat vyšplhal na 58,8 milionů. (imro)

Reklama

Reklama