Reklama

Reklama

Krokodýl: Návrat do krvavé laguny

  • Česko Krokodýl (více)
Trailer

Pete je americký novinář, který píše o cestování. Tentokrát ho jeho práce zavedla do Austrálie, kde se zúčastní vyhlídkové plavby na lodi, při které se budou pozorovat krokodýli. Kate je kapitánka a průvodkyně. Vše jde hladce, ale když už chce Kate otočit loď k návratu, zahlídne jeden z pasažérů vystřelenou světlici. Kate se rozhodla v plavbě pokračovat a najít lidi, kteří světlici vystřelili. Cesta je zavedla do laguny, kde byla potopená loď. Do jejich lodi téměř okamžitě narazil krokodýl a udělal v lodi díru. Kate mohla přistát jen na ostrově uprostřed laguny, jinak by se loď potopila. Jeden z pasažérů si všiml, že je řeka přílivová, což znamená, že s přílivem ostrov zmizí. Kate se snaží sehnat pomoc vysílačkou, ale jediní, kdo dorazí, jsou dva chlapíci, které potkali už při plavbě. Neil má asi Kate rád, ale dobírá si ji. Neil nejprve krouží kolem ostrova, ale i jejich loď krokodýl převrátí a Neilův kamarád je sežrán. Krokodýl do té doby zabil i jednoho z přeživších. Neil navrhuje, že přeplave na břeh a natáhne lano mezi dvěma stromy, ostatní pak přeručkují. Neil to skutečně zvládne, ale pak zpanikaří ostatní a lano pod vahou tří lidí praská. Opět umírá další přeživší a nakonec zemře i Neil. Pete pak přichází s plánem na lovení krokodýla. Kotva od lodi připomíná rybářský háček, takže na ni napíchnou zabitou drůbež, kterou měl Neil v lodi... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (283)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nudné béčko bez špetky atmosféry a pořádného napětí. Greg McLean chtěl celý film zřejmě vystavit na atmosféře a rádoby psychologií hlavních postav. Ani jedno z toho ovšem vůbec nefunguje i přes slušné výkony Radhy Mitchell a Michella Vartana jsem se o ně nezajímal ani chvilku. Jediné co se tak dá bez problémů pochválit je výborná kamera a prostředí, ve kterém se lidé a otřesně digitální krokodýl pohybují. Ovšem Vartan a Mitchlell by si zasloužili hrát v mnohem lepších filmech. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to mělo náběh na celkem slušnej zvířecí horor, pěkný prostředí, slušná skupinka na odstřel, krokodýli kam se podíváš... Ale hodně rychle se začaly kupit nesmysly, druhou polovinu jsem už jen kroutil hlavou nad konáním hlavních "hrdinů", přestalo mě to bavit a ten konec to totálně zabil. Očekávaná klišoidní akce "možná není mrtvá" se samozřejmě odehrála a i to závěrečný dění byla hrůza děs. Dvě hvězdičky jsou pro tenhle kousek odpovídající. 40% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

No rozhodně zajímavej hororovej pokus, kterej nemá ani náznaky nějaký béčkovosti a po celou dobu působí napínavě, i když o nějaký opravdu vypjatý atmosféře se zase moc mluvit nedá, ale ve svým hororovým druhu přírodních monster se jedná o velkou kvalitu a velice šikovně zpracovanou, kdy celkem dost viditelně animovanej krokodýl působí po většinu doby realisticky díky kvalitnímu střihu bez snahy ukázat zblízka vnitřnosti turistů. McLean umí ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Dobre natočený krokodílí horror. McLeanovi sa miestami darí vytvárať veľmi kvalitné napätie (atmosféru), ale na druhej strane brehu stoja proti nemu nevýrazní herci (niektorí aj trochu nepresvedčiví) a nelogickosť ich postáv (poniektorých z nich). Tieto prekážky režiséra s pribúdajúcimi minútami (ku koncu filmu) ťahajú na samé dno rieky, do temných slano-sladkých hlbín klišé a priemernosti. Celkom škoda. 70%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Od základnej školy, kedy som hltal fušky ako Aligátor a Killer Crocodile, čakám na kvalitný krokohoror. Na tento kúsok som sa tešil, lebo sa ho chopil režisér naturalistických Vrážd vo Wolf Creek. Do titulnej úlohy sprievodkyne obsadil Radhu Mitchell a príbeh zasadil do Austrálie, uchvacujúcej diváka svojským naturelom obyvateľstva, exotickou flórou a svojráznou faunou, kde dokáže človeka drasticky zavraždiť všetko v čele s medvedíkom koala. Režisér sa (zasa raz) predviedol ako talent. Nevýnimočne, ale uspokojujúco buduje atmosféru, spoliehajúc sa na všímavosť diváka (postrehli ste „dve hviezdičky“ alebo to, že Sama Worthingtona v minulosti napadol krokodíl?). Scenár je síce klišé (nefungujúca vysielačka), ale zachraňujú to sympatickí herci, fascinujúca Austrália a realistický krokodíl. Sťahovanie ešte živej obete do vodného brlohu (aby zhnila a ľahšie sa mu žrala), či vyskakovanie do vzduchu (pomocou silného chvosta), to všetko sú veci, ktoré krokodíl naozaj robí, hoci to laikovi môže pripadať ako sci-fi. Tvorcovia odvážne podriaďujú realite skoro všetko (prvý útok na človeka prebehol tak rýchlo, že som si ho nevšimol). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natáčen v Národním Parku Kakadu a Katherině Rokli v Národním Parku Nitmiluk v australském Severním Teritoriu a částečně v Gilderoy ve Victorii, v Údolí Yarra. (Pod)
  • Stěna s fotkami krokodýlů v baru je skutečná. (Cheeker)

Reklama

Reklama