Reklama

Reklama

Carter Chambers a Edward Cole jsou zcela odlišní. Jeden je černoch, druhý běloch, jeden je prostý automechanik, druhý bohatý vlastník miliardového obchodního impéria. Jeden prožil příkladný život s jedinou ženou, dětmi a přáteli, kterým vždy pomáhal, jak mohl. Druhý má za sebou několik krátkých manželství, má jedinou dceru, s níž se nestýká, a s oblibou terorizuje své okolí. Jeden chtěl být profesorem historie a je pyšný na své vědomosti, druhý chtěl vydělávat peníze a je pyšný na to, kolik jich má. Dvě věci však mají společné. Nepříjemnou zprávu o zdravotním stavu a nemocniční pokoj, do kterého je svede osud a Edwardovo rozhodnutí, že v nemocnici, kterou vlastní a málo podle něj vydělává, budou všechny jednolůžkové pokoje nahrazeny dvoulůžkovými. Přes všechny rozdíly se muži pomalu sbližují a jednoho dne Edward objeví zmačkaný papír, na který Carter začal psát, čeho chtěl v životě dosáhnout a co chtěl prožít. Přesvědčí ho, že by měl seznam naplnit, a přidá do něj několik svých položek. Potom na vlastní zodpovědnost opustí nemocnici a s pomocí Edwardova asistenta Tommyho vyrazí. Absolvují seskok padákem, automobilový závod, nechají si udělat tetování, zaletí si do Francie, dají si kafe na vrcholku egyptské pyramidy. Společná cesta kupodivu není jen sérií výstředních zážitků, ale má pro oba mnohem hlubší význam. Vede je k úvahám o smyslu života, sebezpytování a pokusu o napravení chyb, kterých se v životě dopustili. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (960)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Rekapitulace života, bilancování, smiřování se smrtí a umírání po hollywoodsku - prefabrikovaně, předvídatelně a lidsky laskavě. Film, na jehož počátku víte, že vykoupení, smíření se a odpuštění se jistě dostaví a vy budete na konci plakat dojetím, respektive, že byste na konci měli plakat dojetím. Vždyť Hollywood neumí brát naději. A když se pláči nedaří, tak nejste hodný člověk a dáte ** hvězdy. Protože jste suchar, kterému bláznivé utrácení našetřených prachů za blbosti připadá divné a nedokážete to nazvat "žitím naplno". Protože vás nedojímá návrat k rodině, o kterém již na začátku filmu víte, že přijde. Kde je morální poselství, které v sobě má třebas Kurosawovo Žít? Kde je tíživá psychologie, již lze nalézt v Bergmanových Šepotech a výkřicích? Tady ne, tady je jen pohlazení, které vás v okamžiku, až vám bude někdo umírat, až vy budete umírat, nechá na holičkách. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Film má velmi silné a vtipné scény, ale chybí mu trošku osobnosti. Někdy to vypadá jako velká cestovní reklama a já opravdu ted chci navštívit spoustu míst, která jsem viděla. Ovšem nemůžu se vyhnout srovnání s Klepání na nebeskou bránu. Ta mě zasáhla mnohem víc. Ovšem nemůžu říct, že by tento film také nebyl smutný. Nejvíc se mi líbil závěr filmu. Opravdu krásný konec. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Obrovský zklamání. Příběh na mě působil nevěrohodně, odtažitě a studeně, samozřejmě s ohledem na téma. Jediný, co kvituji s nadšením jsou herecký výkony Jack Nicholsona a Morgan Freemana a pár silnejších scén. Každý den mám na paměti, že může být poslední a proto stále nosím v hlavě svůj Bucket List a v něm je mimo jiné napsáno, "..nepiš dlouhé komentáře, nebo si pro tebe přijde a ty si kvůli nic neříkajícím nekončícím kecům už ani neužiješ s babou...". A u božího soudu bude už pozdě litovat, že poslední co jsem v životě udělal byl nudný, dlouhý a naprosto zbytečný komentář na CSFD, místo toho abych si s půlitrem piva v ruce, ještě naposled pořádně zašukal . ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Až budeš starý, tak nikdy nezmeškej záchod, nepromarni erekci a nevěř svým prdům." Provedu! Takovou moudrost si prostě musím pamatovat. Taky se musím přiznat, že jsem se s vědomostmi hýřícím automechanikem Carterem a financi překypujícím živlem Edwardem toužil vrhnout střemhlav z letadla, likvidovat bouráky na autodromu či řítit se na motorce po Velké čínské zdi a tak si začínám psát seznam kravin, které musím vykonat dřív, než zemřu. Jen potřebuju, aby to Edward zafinancoval a Carter se mnou absolvoval, aby to stálo za to. Jen ty postelové hrátky s Megan Fox zvládnu sám, když mi to diktátor Aladeen domluví. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Na to, o jakou jde tématiku, je to docela pozitivně laděný, místy i vtipný film. Zkrátka kombinace komedie a dramatu, jak stojí v popisu žánru (dobrodružné to je ovšem jen velmi okrajově…). Samozřejmě, nebýt dvou zdatných a charakterově téměř protichůdných herců by to nejspíš nebylo úplně ono, ale i tak jde o dobře napsaný, konverzační druh filmu, který je ve výsledku spíše o než o smrti, o naplnění života. Příběh svým vývojem sice moc nepřekvapí, ale i tak jde o příjemný filmový zážitek. ~(4,1)~ ()

Galerie (57)

Zajímavosti (24)

Reklama

Reklama