Reklama

Reklama

VOD (1)

Bella byla vždy trochu jiná. Když se její máma znovu vdala, Bella se rozhodla sblížit se svým otcem a nastěhovala se k němu do malého deštivého městečka Forks bez toho, aniž by čekala, že se její život změní. Na první hodině v nové škole si k ní přisedne tajemný a okouzlující Edward Cullen, kluk, který je jiný než všichni, které doteď potkala. Ve škole se o něm šíří zvláštní zvěsti, stejně tak o jeho sourozencích, se kterými vždy sedává osamocený u jednoho stolu ve školní jídelně. I navzdory varování kamarádů Bellu Edward neskutečně přitahuje, zdají se jí o něm sny. Postupně začne mít však podezření, že Edward není úplně obyčejný kluk... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (2 200)

Psema 

všechny recenze uživatele

Po Mamma Mia! druhý film, jenž mi v letošním roce soustavně způsoboval fyzickou bolest. Catherine Hardwicke nemá vkus, neumí točit a měla by okamžitě zmizet z povrchu zemského hned za Robertem Pattinsonem, který jen podtrhl svou mizérii ze čtvrtého Pottera. Ten kluk prostě nemá charisma a natřený bílým krémem vypadá s prominutím jako absolutní idiot. Kristen Stewart mnohé zachraňuje, hudba není zlá, ale celé to kromě paní režisérky, jejíž režie je nudnější než celodenní trůdění na záchodě, posílá do háje vyprázdněný scénář, v němž se vlastně vůbec nic neděje, což je na plátně prezentováno dlouhatánskými a neskonale směšnými pohledy obou herců napříč parky, parkoviště a jiná místa, na něž zbyly tvůrcům peníze k pronájmu. Jdu zvracet. P.S. pro fanynky: Knížku jsem nečetl a po tomhle mě ani nezajímá. Ty rozčílený e-maily si strčte... 3/10 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Stmívání představuje zvláštní fenomén, když se k dnešnímu dni blíží počet hodnotících na CSFD číslu 32 tis. uživatelů. Film tedy zjevně patří k nejprofláknutějším symbolům současné filmové popkultury. Film, který polarizuje a vzbuzuje vášně od absolutního ztotožnění u dívek pubertálního věku po nemilosrdně odmítavé reakce opačného pohlaví vedené případně i z intelektuálních a estetických pozic. Pravdou je, že u Stmívání najdete materiál k jízlivému ostřelování tuze snadno. Argument, že nejsem cílové publikum je sice pravdivý, ale irelevantní. Misfits byli primárně určení pro teenagery, a přece se u nich skvěle bavím. V tomhle případě ale krčím rameny a tvrdím, že mi Stmívání nemá absolutně co nabídnout. Další díly romantické upíří ságy se budou muset obejít bez mé divácké účasti. Celkový dojem: 25 %. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Stmívalo se tak pomalu a nezajímavě, až jsem to skoro přestal vnímat. Mít to o půl hoďky a pár ostrých špičáků méně, je z toho Jumper 2. Veliké zklamání. 37 miliónůl dolarů(rozpočet)/373 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/149 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Emo to není, je to nefunkční teenagerská romance pro (výhradně asi) americký teenagerky. Tady mají holku, se kterou se není problém ztotožnit (mimochodem celkem sympaťačka), jak se zabouchne do výstředního modela outsidera, upíra vegetariána. On a celá jeho rodina se na světle třpití a za bouřky hrajou baseball (?). Má to svoje vtipný místa, ale celkově - moc splácanina, s dvouhodinovou stopáží. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Kdokoli si může myslet cokoli o mnohých klišé, která nás filmem provázejí..., ovšem jsou tu i jistá ALE, díky kterým nelze "Stmívání" přehlédnout a pro která jsem mu ráda podlehla. Na prvním místě je to zejména vizuální stránka filmu (vizuál je ostatně jedna z věcí, díky níž mám pro pohyblivé obrázky takovou slabost) - a obzvlášť v tomto bodě mi docházejí superlativy... ať už se jedná o dechberoucí lokace, nebo vynikající nápad s dočista jiným zobrazením upírů, než na jaká jsme doposud byli zvyklí. Hlavní herecká dvojice je velmi příjemná a má dostatek charismatu, aby diváka vtáhla do příběhu. Žen-režisérek je v Holywoodu jako šafránu, nadto je Catherine Hardwicke natolik osobitá (Třináctka, zvláště ale Legendy z Dogtownu), že jí nelze nefandit. Stmívání je sice klišé a popcorn, má však dost nečekaně zajímavých prvků, pro které ten lákavý obal naprosto (a ráda!) beru. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (117)

  • Autorka knižní předlohy Stephenie Meyer uvedla, že zdrojem inspirace během psaní románu jí byla skupina Muse. Další její oblíbenou kapelou je Linkin Park. Jejich píseň zazní v závěrečných titulcích a objeví se i na soundtracku. (FilmFan24)
  • Všechny trailery na film zaznamenaly na MySpace ve své době rekordních 12 milionů zhlédnutí. (Sufferer)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

Reklama

Reklama