Reklama

Reklama

Souboj Titánů

Trailer 2

Obsahy(1)

Zeus stvořil lidstvo a od té doby jsou bohové silní a nesmrtelní díky jejich modlitbám. Ale teď se lidé začali krutovládě bránit. Chrámy hoří a sochy padají. Hádes, jediný bůh, který se živí lidským strachem a bolestí, nenávidí svého bratra za to, že ho poslal vládnout do podsvětí. Přichystá svoji pomstu a přesvědčí Dia, aby mu dal volnou ruku v nápravě lidí. Ve městě, které si Hádes vybral ke zkáze, žije Perseus, prahnoucí po pomstě, protože jeho rodina nedávno zahynula boží rukou. Až tady Perseus zjistí, že jeho skutečný otec je Zeus. Snaží se ho ignorovat, město chce zachránit jako člověk, ne jako bůh a všechny dary do poslední chvíle odmítá. Vydá se přes řeku Styx za Medúzou a postaví se i Krakenovi. Ale obejde se bez otce i ve chvíli, kdy proti němu stojí samotný Hádes? (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (2 036)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Ano, původní verzi jsem viděl nejméně pětkrát, ale upřímně seru na to, jaký postoj tento film zaujal vůči originálu. Souboj titánů 2010 je prvoplánová popcorn akce pro puberťáky, kteří opovrhují vším, co je starší než oni. Ačkoliv puberťák nejsem, hrdě se k ním hlasím, nemá smysl žít ve špatném obrazu a trapných efektech jenom proto, že to tenkrááát bylo cool a inovativní. V tomto remaku je možná zbytečně moc zahleděných pohledů, klišé a tradičně "předsrněných" hlavních postav s až moc motherfucker postoji, ale to je asi všechno, co filmu mohu vytknout. Efekty, souboje, herecké hvězdy, všechno tento fim má a já s tím jsem spokojen, rozhodně si raději pustím komerční blockbuster, než pseudointelektuálně-k-posraní-nudnej film, z kterého je mi na blití ještě týden po zhlédnutí. 90% 18.04. 2010 08/19 nejočekávanějších 2010 ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Je lépe přepsati báji o Perseovi tak, jak se do dnešních dob dochovala či snad vzít balíček karet Medusa, Akrisios, Perseus, Pegas a další (i z jiných pověstí) a pořádně ho zamíchat? Pro obé snadno najdeme pro i proti, u výsledku míchačky "Souboj Titánů (2010)" pak snadno proti a těžko pro. Děj snad není ani příliš podstatný - od HW blockbusteru s hrdiny, cíly, jichž třeba dosáhnout a monstry, která stojí v cestě čeká divák heroické činy (taky tam pořád hraje heroická hudba), jimž bude vévodit akce, akce, akce. Od světa mýtů chtějí se bytosti nevídané a výprava velkolepá. Všechno tu je. Akce však postrádá jakýkoliv nápad - drtí se kameny, seká se mečem, vzduchem létají lidé a šípy, lidé se ohýbají, uhýbají, skáčou a běhají... leč nic konkrétního, na co by člověk mohl do budoucna vzpomenout, spatřiti nelze. Krajina a monstra občas předvedou nějakou tu krásu i hrůzu, já osobně však mám raději filmy, jež skrývají více než přebarevné, rozpohybované ilustrace k fantasy románu. Klady bych tedy měl shrnuté, vzhůru dolů na zápory. Zápory, prosím, netlačte se. Začal bych herci, ale proč ty chudáky kritizovat, když museli ztvárnit postavy s psychologií, chováním, slovní zásobou i oblečením zápasníků wrestlingu. I přes hrdě nošené označení 3D, měli rozměr povětšinou jen jeden - tu mužnost, tu mocichtivost, tu zhrzené otcovství - doplněný o vzpouru proti božímu (ne)řádu. Jelikož byli takto chudě vybaveni povahou, museli v každé scéně, v níž zrovna nebojují, buď machisticky machrovat nebo deklamovat jak Mussolini: "Ach ti hrozní bohové, udělali mi to, to a to a já je nemám rád a já se jim postavím a nebudu kopat za jejich tým, i kdyby mě draftovali vším zlatem světa navěšeným na trojské Heleně." Pořád! I celá slavná 2.5D technologie, která umožňuje zdařile simulovat vystřihovaný betlém, stojí za starou belu. Nicméně, dvakrát jsem se upřímně pousmál, u sovičky a SPOILER - vzkříšení Ió s většími prsy - KONEC SPOILERU. Je ovšem možné, že to druhé se mi jen zdálo. Nevadí, i tak to hodnotím kladně. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nemastné neslané zpracování báje, které staví na tupém road tripu napříč nudnou kamenitou krajinou, kde postavy postupně odpadávají jako v nějakém slasheru a akce selhává jako obvykle v zběsilém střihu a šílené kameře. Kraken byl už v traileru, takže překvapení nebylo a žádný lepší záběr než tam taky ne.. Perseus děs a hrůza, Fiennes jen standartní Voldemortovský přístup, no v hitparádě trapáků stále výše než skoro všichni ostatní. A po abnormálně hnusném Percy Jacksonovském Hádovi mu musím stejně dát plusové body. Alespoň přicházel a odcházel ve fajném dýmu. Mikkelsen je jediný opravdu charismatický badass, škoda, že ho scénaristé nedokázali využít ještě trochu lépe. A Arterton je jako obvykle nádherná a hlavně umí hrát. Musím ale uznat, že stále to jako taková hloupoučká báje s opravdu zajímavou zápletkou, která ale je čistě zplozena v podivně myslících hlavách Hollywoodu, docela funguje. Ubíhá to rychle, má to i pár lepších akčních scén, Medúza je sice odlišná, ale hrůzně rychlá potvora a hlavně to má dobrý soundtrack. No a Liam Neeson je prostě skvělý, ten by mohl hrát kohokoliv a vždy mu to díky jeho obrovsky charismatickému projevu budu věřit. Takové průměrné 3, přičemž doufám, že když teda kvůli výdělkům musí být další díl, bude aspon o trochu zajimavější PS: černý pegas válí ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Remake klasiky a mého oblíbeného filmu si přímo říká o přeshubu a před filmem jsem byl taky na něco takovýho pěkně nažhavenej. První půlhodina taky předpoklady víc než jen potvrzovala. Perseova cesta z truhly do rybárny, z rybárny na královskej dvůr, to vše v kulisách jakýsi války lidí proti bohům (kdo jí začal a proč se nedovíme, jen to, že trvá už dlouho a jednou z vedlejších škod je sám Perseus), vše okořeněno špatnými dialogy a zmateným dějem. Mytologický pozadí (a koneckonců ani to nemytologický) nemá takřka nic společnýho ani s bájema, ani s původním filmem, zmateně se přeskakuje ze scény do scény, bohové pouze tiše naslouchají rozmluvě Dia a Háda, žádné božské intriky (žádná Héra). Ale pak najednou... Ne, film jako takovej se prakticky nezměnil, pořád je to procházka od bodu A jako Andromeda do bodu M jako Medůsa přes postupné tábory P jako Pegasus, Š jako štíři, Dž jako džinové a Č jako čůzy, teda vlastně čarodějnice, s vrcholem K jako Kraken a následnou derivací Ió (v tajemném bodě G jako Gemma), vše v designu tupé koridorové mlátičky. Jenže jak začala cesta družiny, i přes výše řečené nějak zafungovala chemie a charisma těch několika přeživších (nevim, jak to dokázali na tak malym prostoru) a především se z toho všeho hnoje vyloupla myšlenka. Možná ne chtěná, ale motiv toho, jak se Perseus za každou cenu snaží zříct božích darů (i když to odnese i chudák Bubo) a celkový pojetí boje lidí, kteří nechtějí vládu bohů nad sebou, se mi nějak zalíbil. Vzhledem ke zbytkový tuposti filmu je to asi jen náhoda, ale díky ní si ode mě nakonec film jisté uznání našel (dokonce jsem se tu a tam docela zasmál, i tomu zvětšenýmu popředí Gemmy Arterton), což mě samotnýho překvapuje nejvíc. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Porovnavat to s originalom by bolo voci remaku nefer a KO uder pod pas. Navyse, je mi sympaticke, ze si boli toho vedomi aj tvorcovia remaku a este v uvodnej tretine asi najvacsim odkazom na povodnu verziu jej zamavali (SPOILER: Snyderove sovy nebudu tento rok na platne osamotene ;) - mozno je az skoda, ze ide iba o par sekundovu zalezitost, udajne totiz bola natocena "ved-vy-viete-s-kym" jedna cela sekvencia, kde "ved-vy-viete-kto" mal aj urcite technicke zlepsovadla....snad bude aspon na DVD/BR vo vystrihnutych scenach) a potom sa film vydal vlastnou cestou, i ked najhlavnejsie body v pribehu su zachovane. Cesta je to typicka pre rychlokvasne blokbastre. To nie je kritika, len ciste konstatovanie. Pribeh tu hra druhe husle, spolu s nevyraznymi charaktermi otrepane tvori len vyplnkovu vatu pre retazenie akcnych scen v trende "rychlejsie a hlasnejsie". Su nablyskane, nacancane, ale tak nejak vacsinou bez zivota a umele. Presli cezo mna, zmysly pobavili, ovsem nic vyraznejsie nezanechali. Neeson si ulohou Zeusa zase zabezpecil najom dopredu, Mikkelsen vyzera ako by si odskocil z natacania Valhalla Rising a Fiennes pre zmenu z Potterovskej maskerne. Worthington je fajn, ale zacinam mat podozrenie, ze vyrazovo sa hybe iba medzi troma-styrmi hereckymi polohami (nevadi). Na jedno pozretie neskodne, ovsem trvalka tu nehrozi. [po londynskej premiere]. UPDATE: Spatne, par tyzdnov po pozreti musim ist este nizsie. Ten film zo mna uplne za par tyzdnov vyprchal. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (46)

  • Pouze dva maskéři skoro denně velice zdlouhavě líčili a vytvářeli náročný makeup (až čtyři hodiny) pro herce a herečky, kteří ve filmu ztvárnili postavy Háda (Ralph Fiennes), Kaliba (Jason Flemyng) a tří čarodějnic (Ross Mullan, Robin Berry, Graham Hughes). (Lynette)
  • Bojové scény mezi Perseem (Sam Worthington) a Krakenem se natáčely v londýnských filmových studiích Langeross. (Lynette)
  • Na začátku filmu je možné vidět v rakvi dítě s tmavovlasou ženou. V příběhu Ió (Gemma Arterton) má být však Akrisiova (Jason Flemyng) žena blondýna. (Aknah)

Související novinky

Hladová Odyssea

Hladová Odyssea

10.04.2015

Když se v roce 2004 objevila Troja a vydělala skoro půl miliardy dolarů, málokdo pochyboval o tom, že se dočkáme pokračování. Odysseus s tváří Seana Beana (Pán prstenů: Společenstvo prstenu) by… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

08.11.2012

Poslední bondovka ještě ani nedorazila do amerických kin a už má na kontě 300 milionů dolarů – především v Británii jde o jeden z nejúspěšnějších filmů historie. Scenárista John Logan a režisér Sam… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama