Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bez větších znalostí Mistrova života lze film hodnotit umělecky, nikoliv biograficko-fakticky. Manuel Rubey si nepochybně uznání zaslouží, neboť písničky pro film i sám nazpíval. Ono podobné náměty o náhle získané slávě a současně pozbyté soudnosti jsou z diváckého pohledu poněkud problematické, morálně si tito lidé snad zaslouží opovržení. Jak se ovšem vyvarovat soudů, které nejsou na místě, protože filmový divák nekritizuje Falca, že byl alkoholikem a feťákem, ale že film o Falcovi je třeba špatný. A to není.__Otázkou do pranice zůstává, která z tuzemských televizí to první odvysílá - já sázím na filmový klub ČT. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád životopisné filmy,mám rád Falca a ačkoliv tenhle kousek nepřináší zcela nic nového (co se vyprávěcího schématu týče) sem za něj rád.Na Falcově hudbě sem vyrůstal,ale nikdy sem nevěděl,jaký Falco byl.Velmi komplikovaná osobnost.Jednou naprosto okouzlující a šarmantní a podruhé se chovající jako naprostý debil.Nic to nemění na faktu,že jeho hudbu budu mít rád i nadále a myslím,že tahle biografie za shlédnutí určitě stojí...lepší 3 a 70% ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy a rock&rap. Falco okupoval během dospívání přední příčky mé osobní hitparády a i přes odpor k němčině se k jeho hudbě vracím dodnes. A proto jsem ráda, že se jeho krajanům podařilo načrtnout nesentimentální a zároveň vcelku decentní filmový portrét – a jeden z nejlepších životopisných snímků, jaký jsem viděla. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zažil som tie časy, keď Falco skutočne valcoval hitparády a preto som sa na nový film o tejto rakúskej superstár tešil.Film sa vydaril a celkom hodnoverne sledujeme príbeh od snov malého chlapca až po pád hviezdy, ktorej drogy zatemnili mozog. Prečo dnešné rádia sem tam neoprášia staré hity? Už som vážne dlho nepočul Amadeus, Amadeus... 80% ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Tvůrci filmu si dali záležet a jsou tu momenty, které vypadají NAPROSTO autenticky. Sama bych nerozpoznala originál :) Ano, ano, MANUEL RUBEY si zaslouží pochvalu (to je snad jediné, o čem se taky dokola píše), je mu podobný, mimika ok, tón hlasu a způsob mluvy byl super. Mám tu ale velké ALE: co ten zpěv, proboha? Nevím jak moc špatně by vypadal zpěv na playback, ale ten jeho rádoby zpěv byl neposlouchatelný. Opravdu to bylo lepší než originál? Podle mě se to nedalo poslouchat bezohledu na to jak to uměl Falco. Má naprosto jiný hlas, upravoval si tu svojí fistulku jak to šlo ale výsledek (kupříkladu hned v první sloce Amadea) byl fakt komický. Jedinkrát nedosáhl na nejvyšší tón A v Jeanny, a o Out of the Dark se radši nebudu šířit protože se nechci rozčilovat :) V tomhle bych viděla takovou větší slabinu filmu, ale jinak nemám výhrady. Herecký výkon dobrý. Akorát maličkost; kdo je opravdu velkým fanouškem Falca a viděl nespočet živáků, si musel určitě říct že ta Rubeyho gestikulace nebyla zas až tak prvotřídní. Jen máchání prackama nahoru a do stran, se zdviženými dvěma prsty alla paroháč ( kdo ví proč :) ). Pomineme-li pěvecký výkon a soustředíme se jen na to ostatní, bylo to prvotřídní. Dramatický příběh, krásné vzdání cti rakouskému hitmakerovi, který nikdy nezemře. FALCO ŽIJE. STEJNĚ JAKO ELVIS. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Otec Manuela Rubyho o Falcovi řekl, že je taková levná rakouská kopie zpěváků typu Davida Bowieho. (BeAnne)
  • Poslední Falcovo vystoupení před jeho smrtí bylo na Silvestra 31. 12. 1997 v komplexu Exacalibur City na soukromé party, které si objednal jeho kamarád a rakouský podnikatel. Tento komplex se nachází na Hatích u Znojma. (Luky-7)
  • Při přezpívávání Falcových písní spolupracoval Manuel Rubey se stejnými producenty jako Falco, s Robem a Ferdim Bollandovými. (BeAnne)

Reklama

Reklama