Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka

  • USA The Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader (více)
Trailer 1

Vraťte se do světa zázraků a kouzel C.S. Lewise ve třetím pokračování oblíbené série mísící prvky fantasy a dobrodružství Letopisy Narnie. Jednoho dne Lucinku a Edmunda Pevensieovy společně s jejich bratrancem Eustacem spolkne obraz a přenese je zpátky do Narnie. Tady se všichni tři s králem Kaspianem a jeho urozeným myšákem Reepicheepem nalodí na velkolepou loď Jitřní poutník a vyplují na cestu k tajemným ostrovům. Odvážní mořeplavci se utkají s mystickými tvory a znovu se shledají se lvem Aslanem na misi, jejíž výsledek určí osud celé Narnie! (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (527)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Srát na českou kinodistribuci (palace cinemas), která třetí Narnii nabízí pouze v dabovaném 3Dčku, které jako obvykle stálo za starou bačkoru..větší prožitek z 3D efektu jsem si užil v tříminutovém traileru na připravovaný animák Rio. Prostě nic víc než další umělé lákadlo pro děti a past pro nebohé rodiče. Ale k věci, na film jsem šel z jediného důvodu a to, že mi tato naivní, bezelstná, dětská fantasy nějakým zvráceným způsobem přirostla k srdci a stejně jako při úvodních dvou dílech, jsem si svojí dávku infantility užil i při zatím trikově nejpovedenější trojce. Uvidíme, jak bude vypadat čtyřka bez Lucinky a Zuzky (i tentokrát absentující), ale i tak se dopředu těším. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Od třetího pokračování Narnie jsem nic nečekal, respektive čekal - čekal jsem zase to samé, další průměrný fantazy film/pohádku s nepovedenými efekty a nepřesvědčivými hereckými výkony. Tenhle zatím poslední díl ságy podle knih C. S. Lewise mě mile překvapil. První polovina filmu byla celkem slabá a herectví se tu ocitá na prahu, řekl bych seriálové pohádkové tvorby, ale druhá polovina je silnější a celkově povedenější. Musím říct, že se tvůrci poučili z předchozích chyb a triky jsou už konečně na velmi kvalitní úrovni. Barevné lokace jsou nádherné, fantazy postavy pohádkově reálné. Jitřní poutník na moři aj., to jsou všechno oku lahodící záběry, kamera tedy na jedničku. Georgie Henley vyspěla stejně jako její postava Lucky a v Narnii jí to tak sluší více než jiným. V předchozích dílech mi právě Lucinka a její protagonistka dost vadily, v tomhle díle je tomu naopak a jde o další milé překvapení. Pokud vezmu tedy třetí díl jako pohádku, protože jako pohádka byla Narnie napsána, jde o zdařilé filmové zpracování na rozdíl od jiných podobných. Jestli budou další díly stejné nebo lepší, tak se zlobit nebudu, cesta zpět by byla už horší. V konkurenci filmů jako: Hvězdný prach, Zlatý kompas, Harry Potter atd. se tenhle díl rozhodně neztratí. Jenom škoda, že další díl je plánován tuším na r. 2014, tudíž než se dokončí celá sága, budu již starý muž :-D ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Jasný komerční král letošních Vánoc, jemuž těžko hledat konkurenci. Třetí Narnie je totiž natolik pro každého, že už to víc snad ani nejde. Sindibádovský feeling má osvěžující šmrnc, Apted přikládá pod kotel slušivou, byť nikterak rozmáchlou akcí (oproti předchozím dílům jde v podstatě o komorní studiovku) a solidní atmosférou, a příběh samotný je i přes dost neomalené prošpikování křesťanskou agitací v podstatě perfektním naplněním schématu mýtického putování, kdy jsou hrdinové přivoláni do fikčního světa, v němž překonají zkoušky a vrátí se domů v jistém směru pozměněni. Jistě, Pevensiovi zažívají něco takového již potřetí, avšak s každým dalším dobrodružstvím se vyvíjejí a "dozrávají", aby tentokrát předali klíče od skříně/obrazu/to je fuk další generaci, jež si sama projde zásadní proměnou. Čemuž dost pomáhají i úpravy oproti předloze, které příběh táhnou k výraznější gradaci a dávají transformaci postav podstatně větší prostor. Tudíž i emocionální dopad je výrazně větší. Jen kdyby se prostotu sdělení povedlo lépe zaonačit, anebo ještě o kousek zkrátit stopáž. Po 90 minutách už nuda nevykukuje, ale z plátna přímo civí. P.S.: Prozatím zdaleka nejlepší 3D konverze. Bohužel jako obvykle úplně zbytečná. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Po 20 minutách jsem si začal přát, aby celá posádka vplula do zeleného kouře a film skončil. Bohužel se tak nestalo, ale jedno pozitivum se alespoň našlo. Nejotravnější postava v dějinách kinematografie, bratranec Eustac, se proměnil v draka a jeho dementní ksicht tak na hodinu zmizel z obrazovky. Celému filmu chybí nějaký výraznější kladný hrdina, který by celý děj utáhl a komu bychom fandili. Děcka včetně Kaspiana žádné charisma nemají. Kapitolou sama pro sebe je pan režisér. Tak příšerné šermířské souboje jsem snad v žádném áčkovém filmu neviděl. Vůbec první polovina vyznívá neskutečně levně, že si připadáte, jak když koukáte na Nekonečný příběh 3. Druhá polovina už je lepší a zaslouží si alespoň 3 hvězdičky. Ještě k panu režisérovi - ty záběry ruční kamerou byly odporné a laciné. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…A TAM SEDM MEČŮ POLOŽÍŠ NA ASLANŮV STŮL. ALE POZOR! BUDETE ZKOUŠENI.....“/// Ble, ble, ble… šup (teda žbluňk) a jsme v Narnii, kde je mír (pro milovníky statistik – už 3 roky). Zatímco mluvící krysa mi připadá normální, se zbraněmi v rukách dětí se stále nemohu smířit (nejsem pacifista!!!). Prostě s nima vypadaj divně. (A vlastně i bez nich....) Z pohledu 11ti letého dítěte je to napínavé dobrodružství s troškou vtipu, ale extra nadšení nepřevládá. Tahle fantasy série v naší rodině moc hlasů nepobere. TO JE NAPOSLEDY CO TU JSME, ŽE ANO? Ne? Ano? Prosím - ANO! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci vidět bojovat draka s vodním hadem. 2.) Chci adoptovat nesympatický děti (beze zbraně). 3.) Ještě pořád si myslím, že Aslan je princ, bydlící s čarodějnicí ve skříni (a kterýmu uplavala loď). /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • Architekt Barry Robison chtěl vzdát hold všem, kteří pracovali na titulní lodi, a tak po dohodě s producenty a režisérem nechal pod nápis na vrcholu stěžně vepsat jejich jména. (pavlikv)
  • Po neuspokojivých tržbách předchozího dílu (2008) chtělo studio Disney zredukovat rozpočet tohoto snímku, a to na 100 milionů amerických dolarů. S tím ovšem nesouhlasila koprodukční společnost Walden Media, která v té době vlastnila práva na filmová zpracování "Narnie" a odsouhlasila rozpočet 140 milionů. Namísto Disneyho se tak koproducentem (a také distributorem) stalo studio 20th Century Fox – paradoxem je, že o pár let později toto studio koupil právě Disney. (fiLLthe3DD)
  • Filmování mělo začít už v roce 2008. Točit se mělo na Maltě, v Praze a na Islandu – nakonec se kamery rozjely až o rok později a celý snímek byl natočen v Austrálii a na Novém Zélandu. Tvůrci také chtěli využít vodní nádrž v Baja Studios v Mexiku, kde vznikl např. Titanic (1997), což ovšem bylo studiem zamítnuto s ohledem na aktuálně nedostatečnou bezpečnost v této zemi. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Narnie dostane další šanci

Narnie dostane další šanci

02.05.2017

Z Letopisů Narnie měla být fantasy série konkurující Harrymu Potterovi, bohužel to ale nevyšlo. Studio Disney značku zařízlo poté, co měla dvojka málem poloviční výdělky, a prodalo práva 20th Century… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama