Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka

  • USA The Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader (více)
Trailer 3

Vraťte se do světa zázraků a kouzel C.S. Lewise ve třetím pokračování oblíbené série mísící prvky fantasy a dobrodružství Letopisy Narnie. Jednoho dne Lucinku a Edmunda Pevensieovy společně s jejich bratrancem Eustacem spolkne obraz a přenese je zpátky do Narnie. Tady se všichni tři s králem Kaspianem a jeho urozeným myšákem Reepicheepem nalodí na velkolepou loď Jitřní poutník a vyplují na cestu k tajemným ostrovům. Odvážní mořeplavci se utkají s mystickými tvory a znovu se shledají se lvem Aslanem na misi, jejíž výsledek určí osud celé Narnie! (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (527)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Změna režiséra přinesla konečně rozumnou délku výpravy do Narnie, kterou tentokrát nepříjemně okořenil otravný bratranec. Námořní dobrodružství by v Lewisově podání bylo až příliš pohodové, takže muselo vyústit v digitální bitvu s příšerou. Autorův odkaz je cítit až při závěrečném loučení. Celá série se snad jednou dočká důstojného zpracování. Za Narnii! ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Utahaná televizní inscenace s hallmarkovskou režií a nudnými vyprázdněnými exteriéry. I když se ve filmu pořád něco děje, je to podáno tak nudným a rutinním způsobem, že bude v jistých chvílích vzpomínat i na rozmáchlého Prince Kaspiana. Kýčovitá papundeklovitá loď, otravná krysa a polopaticky podaná křesťanská agitka (tentokrát zašel Aslan opravdu daleko :) nemá šanci v divákovi vyvolat ani náznak epiky nebo dobrodružství, kterou by celá tahle "wannabe" série chtěla být. Kdy už konečně někomu docvakne, že tahle staromilská barevná pohádka má ve svém zatím stanoveném filmovém podání nulový komerční potenciál. Pokud by tvůrci chtěli do čtvrtého dílu, jedině s kompletně novým hereckým obsazením a talentovanějším režisérem na sesli, který by dokázal vykouzlit alespoň snesitelnou podívanou. Narnie prozatím opravdu "táhne". 4/10 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $155miliónovTržby USA $104,386,950Tržby Celosvetovo $418,186,950Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,888,825Tržby za predaj DVD v USA $36,099,501║ Neskutočná otravnosť, pri ktorej aj Narnia: Princ Caspian má nejakú tu úroveň, a po Potterovi 7.1 ďalší nepekný kopanec od tvorcov, kde vizuál kazí konverzia do 3D a to fakt dosť bolestne, oči dostali nepekne zabrať, príbeh prvotriedna suchá výplachovosť, režisérska neobratnosť Apteda, trikovo prevažne bezduché tápanie a niektorý herci fakt zlý kastingový výber. /videl v kine 3D verziu: 20%/ __V USA je tržba $24milionov za premierový víkend komerčné fiasko. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ešte horšie ako Kaspian. Tam sa aspoň bolo na čo pozerať a malo to bombastické finále, tentoraz je z toho len hallmarkovsky lacné a nudne jednotvárne putovanie po neveľmi zaujímavých lokalitách s nevzrušivými hrozbami. Zle animovaná zelená hmla ako hlavný zloduch, zle hrajúce ústredné duo, otravný potkan, ohavne gýčová loď a drak požičaný z Dračieho srdca. Navyše, hoci mi kresťanský duch Narnie inak nevadí, v závere ma tá Aslanova lopata ("Budem vás chrániť aj vo vašom svete, tam mám ale iné meno.") riadne tresla po čele. Pozitívne dojmy? Celková odyseovská koncepcia, odkazy na Raya Harryhausena a spočiatku neznesiteľný bratranec Eustace, ktorý sa svojím prístupom ("Milý denníček, plavím sa na smiešnej lodi s nenávideným bratrancom, otravnou myšou a šialencami, ktorí zrejme v dôsledku zlej stravy neustále blúznia o akejsi zelenej hmle!") nakoniec stáva najsympatickejšou postavou trilógie. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ničo nové pod slnkom. Opäť po všetkých stránkach priemerné fantasy dobrodružstvo, z ktorého by som to fantasy rád škrtol, pretože až na pár nepodstatných postavičiek a pár trikov nereprezentuje tento žáner takmer nič. Celkovo je príbeh i réžia samotná dosť priemerná a pocit spokojnosti sa láme niekde na hranici 12 rokov. Trápne vyznievajú detské tváre, ktoré sa s vytaseným mečom snažia vyzerať drsne a kvôli prístupnosti sledujeme množstvo šermiarských súbojov a kaskadérskych kúskov, kde nikto nikoho nezabije a krv si môžte iba domyslieť. Je to hlavne pre deti, chápem, ale prečo akčnú scénu vždy podať ako šermiarsky súboj? Záverečné 10-15 min. lúčenie mi tiež išlo na nervy a ako jediné pozitívum som bral herecký výkon a prirodzenosť v prejave Willa Poultera. Ak by som mal 10 rokov, hodnotím štyroma hviezdičkami, už som ale podstatne starší, takže za seba hovorím dve. Deti boli ale spokojné, preto dávam taký rodinný priemer. 50%. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • Třetí díl ságy při rozpočtu 50 milionů amerických dolarů první víkend moc nezazářil, když vydělal „jen“ 24 milionů. Nakonec v Severní Americe utržil 104 miliony. Zbytek světa byl štědřejší a tak si snímek celosvětově přišel na 400,6 milionu dolarů. (pavlikv)
  • Ve staré verzi knižního překladu se loď jmenuje „Cestovatel do úsvitu“. (Karlosik_4)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Narnie dostane další šanci

Narnie dostane další šanci

02.05.2017

Z Letopisů Narnie měla být fantasy série konkurující Harrymu Potterovi, bohužel to ale nevyšlo. Studio Disney značku zařízlo poté, co měla dvojka málem poloviční výdělky, a prodalo práva 20th Century… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama