Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka

  • USA The Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader (více)
Trailer 2

Vraťte se do světa zázraků a kouzel C.S. Lewise ve třetím pokračování oblíbené série mísící prvky fantasy a dobrodružství Letopisy Narnie. Jednoho dne Lucinku a Edmunda Pevensieovy společně s jejich bratrancem Eustacem spolkne obraz a přenese je zpátky do Narnie. Tady se všichni tři s králem Kaspianem a jeho urozeným myšákem Reepicheepem nalodí na velkolepou loď Jitřní poutník a vyplují na cestu k tajemným ostrovům. Odvážní mořeplavci se utkají s mystickými tvory a znovu se shledají se lvem Aslanem na misi, jejíž výsledek určí osud celé Narnie! (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (527)

predators 

všechny recenze uživatele

Tak tady už se ždíme jenom ze jména! Největší a snad jedinou radost by mohli mít fanoušci baníku, protože takové dýmovnice by se jim náramně hodily. Taky by mě zajímalo, kdo proboha vybíral ty piškoty? Strašný vkus, brrrr! Ten malý prcek je fakt na pěst a nezachrání to ani jeho rolička draka. Vůbec, všechny questy jsou na hubu. Co těch sedm mečů, ti jednonozí pitomci, pomatení mysli zlatou horečkou, obětování loďky plné lidí nějakému mračnu nebo příhodička "zrcadlo, kdo je tu nejkrásnější?"! A tak bych mohl pokračovat až k samotnému srdceryvnému loučení, které mělo diváka dojat k slzám. Nuž, ani to se nepodařilo! V zájmu zachování pevného zdraví všech inteligentních diváků doufám, že na další díl už z výdělků jedničky nezbylo, a že se zase nenajde nějaký trouba, který by se jej rozhodl financovat. 30% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda preto, že to nie je až tak príšerné ako naposledy a že tvorcovia nemôžu za to, že predloha nebude asi nestojí vôbec za nič. Potom nemôže fungovať ani film. Jedná sa o lobotomizovanú verziu PP a H, kde sme svedkami nepodarených verzií draka Šmaka ležiacom na poklade, dvoch Galadriel a neuveriteľne otravného myšiaka. Princ Kaspian pôsobí svojim neprítomným pohľadom a výzorom ako sfetovaný Dave Gahan ročník 93. Aspoň to nie je tak extrémne dlhé, ako rovnako nepodarená prvá časť. Filmová Narnia má tri časti a mám pocit, že nemá žiaden ucelený dramatický oblúk. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tvůrci pochopili, že nemá smysl tahat děcka po Narnii dvě a půl hodiny jako v případě druhého dílu a výrazně zkrátili stopáž, což je více než chválihodné. Nová postava Eustaceho je protivná, jinak nic nového pod sluncem co se týče hereckého ansámblu. Z akčního bojového finále s mořským hadím monstrem usuzuji, že se tvůrcům líbil krakenovský souboj ve třetích Pirátech z Karibiku, na které jsem si v průběhu díky podobným scénám několikrát vzpomněl. Třetí Narnie neurazí, nenadchne a odezní stejně rychle, jako tajemná zelená mlha nad mořem. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Z nové Narnie jsem si odnesl především zjištění, že Hollywood už musí roubovat populární souboj vědy (Eustác) a víry (Aslan) i na dětské pohádky. Tahle pohádka je sice sterilní až běda (navíc s okázale digitálními kulisami kopírujícími Disneyho Alenku v říši divů, Disneyho Prince z Persie a Disneyho Piráty z Karibiku - pak už jsem jen čekal, kdy Jitřní poutník začne brázdit Tronův disneyovský kyberprostor), v rámci narnijských nudných báchorek ale stojí asi nejvýše. Což ale není výhra. Vůbec. Kaspian byl infantilní a vyprázdněný, Poutník je pak možná vyspělejší, jakékoliv další pozitivum by ale člověk nenašel ani lupou. Hlavní konflikt je vycucaný z prstu, dějové peripetie jsou nepříjemně nesmyslné a repetitivní (ostrov-ostrov-ostrov se zlotřilou zelenou mlhou?), děcka navzájem soutěží v otravnosti a jako velkorozpočtový trikový velkofilm to nestrhne snad ani na minutu… Narnie už asi jiná nebude. Nudí na souši, nudí i na vodě. Uložit k ledu, prosím. Pozn.: Navždy. 50% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak mame tu novyho rezisera, ale ze by se to nejak promitlo na kvalite filmu se rict neda. Je to proste na zhruba stejny urovni, nicmene to v mym pripade znamena vcelku v pohode. Je fajn, ze si Apted uvedomil, ze tu jde hlavne o Narnii, takze se zbytecne nesere v Londyne a behem deseti minut uz uhani lod po mori. Takze tenhle dil zlehka pripomina Piraty z Karibiku. Co se tyce pribehu, trailer to prezentoval jako hromadu zaporaku a velkejch bitev, ale nic z toho se ve vysledku nekona. Bitek tu par je, dostanou se ke slovu i novy potvory typu drak, nejaky sulini s jednou nohou a podobne, ale rozhodne tu neni zadna velka bitva dvou armad a podobne. Ale tak nejak to ani nevadi, film nema ani dve hodiny, takze na nejaky dlouhy okecavani neni cas a jelikoz se lod plavi po ruznejch ostrovech, je to i dostatecne zajimavy. Skoda, ze tu vlastne neni zadnej hlavni zaporak, i kdyz zaverecna bitva se vcelku povedla. Co se tyce technicky stranky, triky neurazi, ale ani nenadchnou, hudba je stejna jak v minulejch dilech a herci ujdou. Samozrejme krome hyper otravnyho novyho malyho zmrda. Takze celkove docela fajn fantasy, navic s trochu drsnejsi atmosferou a na tech 110 minut slusna zabava. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • Třetí díl ságy při rozpočtu 50 milionů amerických dolarů první víkend moc nezazářil, když vydělal „jen“ 24 milionů. Nakonec v Severní Americe utržil 104 miliony. Zbytek světa byl štědřejší a tak si snímek celosvětově přišel na 400,6 milionu dolarů. (pavlikv)
  • Mezi prvním a druhým filmem uplynulo v Narnii 1 300 let a sourozenci Pevensieovi zestárli o jediný rok. Mezi druhým a třetím dílem však uplynulo 14 let, avšak sourozenecké duo bylo opět o jediný rok starší. (pirate)
  • Architekt Barry Robison chtěl vzdát hold všem, kteří pracovali na titulní lodi, a tak po dohodě s producenty a režisérem nechal pod nápis na vrcholu stěžně vepsat jejich jména. (pavlikv)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Narnie dostane další šanci

Narnie dostane další šanci

02.05.2017

Z Letopisů Narnie měla být fantasy série konkurující Harrymu Potterovi, bohužel to ale nevyšlo. Studio Disney značku zařízlo poté, co měla dvojka málem poloviční výdělky, a prodalo práva 20th Century… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama