Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka

  • USA The Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader (více)
Trailer 2

Vraťte se do světa zázraků a kouzel C.S. Lewise ve třetím pokračování oblíbené série mísící prvky fantasy a dobrodružství Letopisy Narnie. Jednoho dne Lucinku a Edmunda Pevensieovy společně s jejich bratrancem Eustacem spolkne obraz a přenese je zpátky do Narnie. Tady se všichni tři s králem Kaspianem a jeho urozeným myšákem Reepicheepem nalodí na velkolepou loď Jitřní poutník a vyplují na cestu k tajemným ostrovům. Odvážní mořeplavci se utkají s mystickými tvory a znovu se shledají se lvem Aslanem na misi, jejíž výsledek určí osud celé Narnie! (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (527)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda preto, že to nie je až tak príšerné ako naposledy a že tvorcovia nemôžu za to, že predloha nebude asi nestojí vôbec za nič. Potom nemôže fungovať ani film. Jedná sa o lobotomizovanú verziu PP a H, kde sme svedkami nepodarených verzií draka Šmaka ležiacom na poklade, dvoch Galadriel a neuveriteľne otravného myšiaka. Princ Kaspian pôsobí svojim neprítomným pohľadom a výzorom ako sfetovaný Dave Gahan ročník 93. Aspoň to nie je tak extrémne dlhé, ako rovnako nepodarená prvá časť. Filmová Narnia má tri časti a mám pocit, že nemá žiaden ucelený dramatický oblúk. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Koncentrace dětského obsazení sice klesla jen o stupínek a průměrný věk protagonistů se příjemně navýšil, i tak jsem si ale třetí návštěvu Narnie s chutí užíval, alespoň z audiovizuálního hlediska a výpravy. Nováček Eustace sice vypadá jako po liftingu čela a několika silných injekcí botulinu do úst, ale dá se na to (jakž takž) zvyknout. "Cameo" Tildy Swinton potěšilo, stejně jako úžasné vizuální a zvukové efekty - viz mořský had, který opravdu naháněl hrůzu. Jitřní poutník zaveze diváka do přenádherných míst Narnie, kde sice herci neoplývají dvakrát velkým talentem, ale co na tom, když mi halí kritický úsudek sebemenší náznak slušnějšího vizuálního efektu. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Najlepší knižný diel nedopadol na filmovom plátne vôbec dobre. Je to zavinené neskonalou dementnosťou scenára, ktorý postavy jednoducho nerozvíja, a ktorý ich neustále posiela čeliť prekážkam, ktorú by - priznajme si to - dokázalo zvládnuť aj malé dieťa. A potom si zrazu uvedomíte - sakra veď to sú malé deti? Kam sa podelo čaro prvej narnie? kam sa podela epickosť princa kaspiána. Plavba pútnika vedie priamo do filmového zatratenia. Žiadna pamätná melódia, žiadna pamätná scéna a vlastne to celé od začiatku až po koniec neskonale zaváňa nudou, nedotiahnutosťou a nerozprávkovosťou. Nedotiahnuté vo všetkých smeroch, nápady hoc aj dobré rýchlo vyšumia do prázdna a aby toho nebolo málo tí najmenší - Lucka a myš - neustále rozprávajú o morálke a hodnotách. Jednoducho des a hrôza. A to som považoval Apteda za zručného režiséra. Sklamanie, ktoré pochová sériu, ktorá mala potenciál. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Kdo by si byl pomyslel, že se z Plavby Jitřního poutníka stane výborný dobrodružný film v tom nejlepším slova smyslu... Smekám.______EDIT 11.4.2019: Velká škoda, že se nepokračovalo v dalších dílech. Plava Jitřního poutníka je výborná dobrodružná záležitost s napětím a pár strašidelnými scénami. A ten závěr je zkrátka doják. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak tady už se ždíme jenom ze jména! Největší a snad jedinou radost by mohli mít fanoušci baníku, protože takové dýmovnice by se jim náramně hodily. Taky by mě zajímalo, kdo proboha vybíral ty piškoty? Strašný vkus, brrrr! Ten malý prcek je fakt na pěst a nezachrání to ani jeho rolička draka. Vůbec, všechny questy jsou na hubu. Co těch sedm mečů, ti jednonozí pitomci, pomatení mysli zlatou horečkou, obětování loďky plné lidí nějakému mračnu nebo příhodička "zrcadlo, kdo je tu nejkrásnější?"! A tak bych mohl pokračovat až k samotnému srdceryvnému loučení, které mělo diváka dojat k slzám. Nuž, ani to se nepodařilo! V zájmu zachování pevného zdraví všech inteligentních diváků doufám, že na další díl už z výdělků jedničky nezbylo, a že se zase nenajde nějaký trouba, který by se jej rozhodl financovat. 30% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • Architekt Barry Robison chtěl vzdát hold všem, kteří pracovali na titulní lodi, a tak po dohodě s producenty a režisérem nechal pod nápis na vrcholu stěžně vepsat jejich jména. (pavlikv)
  • Po neuspokojivých tržbách předchozího dílu (2008) chtělo studio Disney zredukovat rozpočet tohoto snímku, a to na 100 milionů amerických dolarů. S tím ovšem nesouhlasila koprodukční společnost Walden Media, která v té době vlastnila práva na filmová zpracování "Narnie" a odsouhlasila rozpočet 140 milionů. Namísto Disneyho se tak koproducentem (a také distributorem) stalo studio 20th Century Fox – paradoxem je, že o pár let později toto studio koupil právě Disney. (fiLLthe3DD)
  • Ve staré verzi knižního překladu se loď jmenuje „Cestovatel do úsvitu“. (Karlosik_4)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Narnie dostane další šanci

Narnie dostane další šanci

02.05.2017

Z Letopisů Narnie měla být fantasy série konkurující Harrymu Potterovi, bohužel to ale nevyšlo. Studio Disney značku zařízlo poté, co měla dvojka málem poloviční výdělky, a prodalo práva 20th Century… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama