Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Losangeleští policisté Martin Riggs a Roger Murtaugh jsou na stopě pašeráků drog. Sledování účetního Lea Getze, který zpronevěřil mafiánské peníze, je přivádí k jihoafrickému diplomatovi Ruddovi. Oba detektivové mají dostatek důkazů, ale Rudd a jeho zabijáci pod rouškou diplomatické imunity nerušeně pracují dál. Riggs, přezdívaný "Smrtonosná zbraň", se uchyluje k nevybíravým metodám. Využije proti Ruddovi i jeho přitažlivou sekretářku. Mezi gangstery a oběma policisty vypukne nevyhlášená válka… Seržant Roger Murtaugh a seržant Martin Riggs z oddělení vražd se zapojili do pronásledování podezřelého vozu. Když pronásledované auto dostihnou, jeho osádka uteče, ale z kufru se vysypou zlaté mince – krugerandy z Jihoafrické republiky, které je zakázáno do USA dovážet. V Jihoafrické republice jsou černoši stále utiskováni, je uznávaná jen bílá rasa. Arjenovi Ruddovi, velvyslanci Jihoafrické republiky v USA, se nelíbí, že přišel o své mince kvůli černému Murtaughovi. V noci se pak k Murtaughovým vloupají maskovaní muži a Rogera a jeho manželku Trish pro výstrahu svážou. Roger si všimne, že muži mluví podobným jazykem jako ti stíhaní z auta... Druhý den rozhodne kapitán Ed Murphy, že Murtaugh s Riggsem budou ochraňovat korunního svědka Lea Getze. Sotva se s Leem seznámí, objeví se zabiják a Murtaugh s Riggsem musejí z hotelu odejít domů k Murtaughovi. Tam jim Leo vysvětlí, že pral peníze z drog. Neví pro koho, ale pamatuje si dům, kde měl jednou schůzku, a Murtaugha s Riggsem tam zavede. Riggs se jde podívat dovnitř a tam se strhne se přestřelka. Jeden z mužů uteče a Murtaugh s Riggsem ho pronásledují, což skončí bouračkou a smrtí pronásledovaného. Pakl se vrátí do domu s posilami a zjistí, že se jedná o dům s diplomatickou imunitou, v němž sídlí Arjen Rudd... Další den Murtaugh zjistí, že má pod záchodovou mísou bombu a musí čekat na pyrotechniky. Murtaugh i Riggs jsou naštvaní a jdou provokovat na konzulát Jihoafrické republiky. Riggs se tam seznámí s Ruddovou sekretářkou Rikou, která přijme jeho pozvání k němu domů. Stráví spolu noc, ale ještě než se rozední, jsou vyhnáni z postele vrtulníky a střelbou. Riggs doprovodí Riku domů, tam je omráčen a probere se až svázaný na molu v přístavu. Pieter mu začne vyprávět, že to on je zodpovědný za smrt jeho manželky a pak ho další dva muži hodí do vody. Riggsovi se podaří se z pout dostat, pod vodou však uvidí i mrtvou Riku. Vydá se mstít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (585)

juta 

všechny recenze uživatele

Dvojka přinesla celkem dost zajimavých událostí a tentokrát se nepárala téměř s nikým, i když jsem nepochopil pár událostí, jako třeba když Danny visel při cvičení za nohy, byl střelen a v dalším záběru seděl v kanceláři a nic mu nebylo. Možná se mě líbila víc, bylo tu prostě víc akce a ten konec celkem ušel. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dvojka mi príde ešte o niečo šťavnatejšia. Viac srandy, hlášok, akcii skrátka ide sa do toho všetkého na plný plyn, no jednotka mi príde aj tak o chlp lepšia. Jediné čo mi tu vadí je mierne otravný Joe Pesci, ktorý niekedy otravuje inokedy baví, ale inak Mel Gibson a hlavne Danny Glover sú oveľa lepší ako v prvom diely. 95% - 5* ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Diplomatic immunity! - It's just been revoked!“ Riggs a Murtaugh tentokrát musí čelit Apartheidu, záludnému toaletnímu teroru i skutečnosti, že se na filmu už tolik nepodílel Shane Black, jenž měl k nelibosti producentů pro Lethal Weapon Gibsona nachystaný poněkud tragičtější osud. Možná proto občas stojí scénář na podobně vratkých pilířích, jako měl ten dům jihoafrických diplomatů, ale co bychom té sehrané dvojici neustále lamentujících detektivů neodpustili.. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

To co bylo v první „zbrani“, tak dobře načrtnuto, je zde dokonale rozvinuto. Postavy Riggse a Murtaugha jsou tak dobře vymyšlené a kompatibilní, že je možné prodrat je řadami zápletek a pořád to bude fungovat. Riggs, sympatický a občas šílený polda je životní role Mela Gibsona, protože obsahuje přesně ty herecké polohy, které mu nejvíce sednou - šílený vztek a šílená komika. To stejné platí pro usedlého Murtaugha Dannyho Glovera, jehož postavu navíc skvěle doplňují scény rodinného života, které jsou tak dobře napsaném že by divák skoro věřil, že se v rámci nějaké reality show dívá k někomu domů. Chemie herců zde funguje naprosto dokonale, což je tedy zásluhou tady zásluhou geniálního castingu, scénáře ,ať již jej napsal Shane Black, nebo kdo, a režiséra pro kterého je série zbraní jeho životním počinem. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (29)

  • V přístavu Riggs (Mel Gibson) vystřílí celý zásobník do jednoho z protivníků. Když k němu však poté přijde blíž, nejsou v jeho těle vidět žádné střelné rány. (CrownThomas)
  • Martin Riggs (Mel Gibson) připojí lano k pilířům Ruddova (Joss Ackland) domu na kopci a strhne jej dolů. Tato scéna vyšla na půl milionu dolarů. (Kulmon)

Reklama

Reklama