Reklama

Reklama

Americký animovaný sci-fi film je inspirován kresleným komiksem a produkoval ho mnohonásobný držitel ceny Emmy, legendární animátor Bruce Timm. Na světě nejsou jen superhrdinové jako Superman či Batman, ale také Green Latern, Martian Manhunter a Flash. Ti však musejí nejprve překonat strach a vzájemnou podezíravost, aby mohli vytvořit spojenectví proti stvoření tak děsivému, které by nezastavil ani sám Superman. Pokud se jim to nepodaří, celá planeta bude „vyčištěna“ od lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Lefty86 

všechny recenze uživatele

No na to že je to z roku 2008 :-/ Ta nebezpečná obrovská koule byla ještě jakž takž ale ty dinosauři z toho byli kýčovitý. Jedni z největších byli šíleně upozadněni. Jak Superman tak Batman neměli téměř žádný prostor což je obrovská škoda,nejvíc prostoru vyžral Green Lantern, který se přiznám vůbec nevím co to je. Nevadilo by že je to kreslený, uvidíme co hraná verze a třeba budou ostatní kreslený lepší. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní animák. Perfektní temná atomosféra 50. let, končící válka v Korei, začínající válka ve Vietnamu, Studená válka, hon na komunisty a do toho zabudovaní tradiční oblíbení známí i méně známí komixoví hrdinové - Superman, Batman, Wonder Woman, Flash a další. Děj je skvělý originální a strhující, klidně to mohlo být o dvacet minut delší a rozhodně bych se nenudil. Závěrečný boj s Centrem mi maličko připomněl Den nezávislosti. Trochu škoda, že Batmana nedaboval Kevin Conroy na kterého jsme zvyklí z The Animated Series, ten hlas, který měl mi k němu moc nešel. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Retro nádech je rozhodně fajn, stejně jako jiný úhel pohledu na známé hrdiny, ale film se tak trošku táhne (což je u tak krátké stopáže vcelku podivné) a má zvláštní atmosféru, která skáče od skvělé, až po nepopsatelně divnou. Někdy se taé skáče z jedné scény do druhé bez většího smyslu, celkově prostě působí film nekompaktně a zmateně. Od DC už jsem viděl lepší projekty. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Má to dobrou animaci, perfektní soundtrack, sympatické postavy (začínám uznávat Flashe), ale v tom ději sem se občas, díky jeho nakouskovanosti ztrácel. Atmosféra je taky dost hutná. 60. léta v Americe, asi nebyla zrovna ta nejlepší. Američani viděli nepřítele všude, kdo měl na sobě červenou barvu byl komunista. A superhrdinové byly pro Američany nežádoucí. Je to vcelku solidní záležitost a dobré vtažení do světa DC comics. 68% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Na začátek: V tomto filmu Justice League nevystupuje.. Není to špatné, zasazení do 50. let funguje podle mě skvěle - studená válka, konec bojů v Korey, mccarthismus a hrozba komunismu, všudypřítomný strach z atomových zbraní, první pokusy o dobývání vesmíru, Superman ve starém kostýmu, Batman který má dobový batmobil a dokonce i přesnej dobovej batplane!!!:) ... Bohužel příběh není prostě moc propracovanej a sází spíš na atmosféru, která se teda povedla, ale zápletka je hrozně nenápaditá.. Některé momenty jsou skutečně povedené, bohužel jich je málo a celkově je film spíš tak trochu nezvládnutý. Zajímavost: při útoku na mimozemšťana jsou k vidění experimentální stíhačky XF-92 Dart, Hal Jordan má XF5U, Green Arrow pilotuje X-1 a Batman má svůj již zmíněný klasický batplane... o to víc pak zamrzí, že největší část letadel tvořej jakési beztvaré výmysly.. Jo a jako třešnička na dortu se objeví Aquaman.. PS: Bachy: Proč se na to vůbec koukáš? Jak ses k tomu dostal? Když máš dojem, že tam je Robin Hood... Terva: Iron Man není mrtvej.. mluví se o postavě jménem Hourman. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Komiksová předloha v České republice vyšla v rámci DC komiksového kompletu ve dvou knihách, pořadové číslo 48 a 49. (Ratemus)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Stana Berkowitze. (Terva)

Reklama

Reklama