Reklama

Reklama

Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (378)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Proč, proboha, nové pohádky jsou tak mizerné ? Protože se věnuje malá pozornost kráse ! Ano, slyšíte dobře: kráse ! V této pohádce je šišlající princ se "šufl hubou", princezna s "předkusem", král Vladan by potřeboval na zuby rovnátka, ale to i Tobiáš ! Krucifix, kdy už přestanou režiséři podceňovat dětského diváka ? Vždyť to je to první na co se dítě dívá ! Aby byla princezna krásná (co krásná - nádherná!) a princ, aby byl vysoký, měl postavu (V.Ráž, J.Štědroň,I.Palúch). Ostatní postavy mohou být komické (nikoliv směšné !) to je rozdíl ! Dítě se chce zasmát a ne, aby se za 20 min.začalo nudit a na dotaz co se mu nelíbí odpovědělo: " vůbec nikdo a nic mě nezaujalo " ( dítě 12 let ). Pohádky, v nichž hrajou výše jmenovaní princové se mohou opakovat dokolečka dokola a dítě se pořád baví ( a nejen dítě !) To bude asi tím, že minulí režiséři opravdu dbali na výběr hlavních postav a též na jejich fyzické přednosti. Pohádka je o k r á s e a poučení, nikoliv o násilí a lhostejnosti ( tím mám na mysli obsazování roli kýmkoliv). Nebo se snad mezi dnešními adepty herectví nenajde vysoký kluk s krásnými zuby a aspoň trochu koukatelným ksichtem ? ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pohádky jsou hlavně pro děti a těm většinou stačí ke štěstí málo. A tady navíc dostanou i písničky. Takže byť mi byl Kraus ultraprotivný a ostatní herci působili jako z amatérského filmu, tak Kouzla králů nijak výrazně nevybočují z řady hnusných pohádek, kterými české daňové poplatníky už nějaký ten rok trestá ČT. Takže nepřekvapivě 2* ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Nová výpravná pohadka ČT. Nejdřív musím říct ,že je velká škoda ,že to neudělali filmově mohlo to být mnohem lepší. I tak to stálo spousta peněz ,tak že mohli ještě přidat a pustit to do kina. Příběh je celkem povedený ,někdy i vtipný. Velmi se mě líbí královna ohně jak , jí vždy segra zleje. Komediant v podání Dejdara je taky super. Triky jsou na televizi slušný. Přesto si člověk muže jen postesknout kde jsou ty klasické filmofé pohádky? Ted se jich točí jako šafránu.. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +hudební melodie, příběh, herci -postavy, dialogy/// No není to nesnesitelné, ale klasickým pohádkám se to prostě nevyrovná. Je tu jakýsi pokus o příběh a nebylo by to špatné, kdyby to v určitých situacích nepůsobilo moc televizně a z jiného úhlu moc směšně. Občas to byla taškařice. Královnu ohně zadupat. Pak mě překvapilo nějaké to hudební číslo (asi po 40 minutách) které bylo pěkně nazpíváno. Ale píniček tu moc není, myslím že jen 3-4. A co se týče začínajících herců (Martin Kraus, Anna Fialová), bylo poznat, že je to jejich první role. Jinak ostatním hercům nemám co vytknout, líbili se mi, stejně tak i tato pohádka, ale zázrak nečekejte./// Celkem 65%/// ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

V posledním pořadu Retro pan Hemala s ironickým úsměvem zavzpomínal, jak si v dobách totality nechávala televize to nejlepší na čas vánoční, neb celý rok vysílala sračky a období vánoc a nového roku bylo jakousi televizní výkladní skříní, kdy mělo premiéru vše co stálo za vidění, v čele s nějakou krásnou pohádkou na Štědrý večer. Ano ano, doba se razantně změnila - teď sice televize také vysílá celý rok sračky, ale na období vánoc si (alespoň ta veřejnoprávní) naopak schovává ty nejostudnější výtvory ze své ďábelské kuchyně a Štědrý večer již několik let za sebou koření pohádkami, na kterých je sice vidět, kolik prostředků naškudlených z koncesionářských poplatků zase tvůrci vyhodili oknem, ale na které se skoro nedá koukat díky dementním scénářům, bídným hereckým výkonům, pouťovým trikům a nevýrazné režii. Ještěže je u nás plno zajímavých lokací, na kterých oko diváka může se zalíbením spočinout - ale to je možná lepší pustit si Toulavou kameru, ne? No nic, loni se podobná hrůza konala hned tři večery v řadě, letos to už snad máme za sebou a můžeme se těšit na příští rok... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy Tadeáš (Martin Kraus) u jezera narazí do neviditelné „stěny“ chránící sousední království, se neobjeví na stěně obtisk jeho těla. V ostatních záběrech, kdy na stěnu sahají Bruno (Martin Dejdar) a Rozárka (Anna Fialová), se obtisky jejich rukou objevují a dokonce se objeví i obtisk Brunova těla, když do stěny narazí. (Krocka)
  • Tři měsíce trvalo, než se podařilo najít hlavního hrdinu, kterého hraje Martin Kraus. Neustále někdo z představitelů neuměl jezdit na koni nebo šermovat či před kamerou vypadal špatně. Až Martin Kraus vše dobře splňoval. Režisér totiž nechtěl používat dubla. (cariada)
  • V roce 2012 byla vydána knižní verze celého příběhu. (SONY_)

Reklama

Reklama