Reklama

Reklama

Kick-Ass

Trailer 4

Svět potřebuje nové hrdiny! A proto přichází Kick-Ass se svými komplici!  Teenager Dave Lizewski (Aaron Johnson) nevyniká žádnými zvláštními schopnostmi. Jediné, co ho baví, jsou komiksy. Ty ho taky inspirují natolik, že se rozhodne stát se superhrdinou! Bohužel mu k tomu ale chybí to nejdůležitější - nadpřirozené schopnosti… To ho ale nemůže odradit a jako každý správný superhrdina si vybírá přezdívku, Kick-Ass. Dave ale není jediným superhrdinou v tomto prostoru. Nebojácné a dobře secvičené duo otce s dcerou Big Daddy (Nicolas Cage) a Hit Girl (Chloe Grace Moretz) také bojuje s kriminálními živly a postupně se jim i daří omezovat „království“ místního padoucha Franka D´Amica. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (2 436)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Místy hodně cool, ale jako celek mi to prostě nešlo dohromady. Rozkouskováno na 1) teenagerskou komedii, 2) reálnou superhero story, 3) pedofilní over the top akčňák. Je to nevšední popkornová jízda ('vyšší myšlenku' tomu neupírám) s celkem úchylnou příchutí - také díky slušné porci násilí. Normálně jsem pro kdejaký extrém a ujetost, ale tohle byl fakt divný mix. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Film s výbušným potenciálem TNT. Nebýt občasného, zato úplně zbytečného "prcičkaření", bylo by to na jasných pět hvězd. I tak velká spokojenost. A mimochodem, takhle se má (imho) točit akce! Roztřesená kamera, zběsilý střih a nepřehlednost tu nemají žádné místo. Jeden z nejlepších superhrdinských snímků všech dob. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Už předem jsem byl přesvědčen, že se mi něco takového (už vzhledem k mému věku :) nemůže líbit.... Takový nářez jsem ovšem nečekal. U tohohle filmu se dají zažít emoce téměř všech druhů. A střídají se v tempu, které je napoprvé snad až příliš .... Matthew Vaughn je skvělý režisér se spoustou originálních, neotřelých nápadů, které nám - filmovým fanouškům přinášejí opravdovou radost. V několika momentech filmu jsem se přistihl, že bych nejraději "hýkal" nadšením ... a to se mi fakt často nestává .... :) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Na první pohled parodická a odlehčená hříčka, ovšem po bližším prozkoumání vyspělá žánrová fúze, která v podstatě žánrový film (komiksová adaptace?) obchází a chová se plně dle potřeb, resp. touhy diváka. Guilty pleasure už tedy není "guilty", tenhle film je vtipný, má šmrnc, naprosto se v něm ztrácí všechna klišé a svou tvůrčí genialitou přinese na obrazovku jednoduše přesně to, co se modernímu diváku líbí nejvíc... K samotné akci - scény jsou perfektně zvolenou hudbou naboostovány k dokonalosti a navíc v průběhu filmu se jejich coolovost a vypjatost ještě zvyšuje. Proto vyvrcholení nejen, že představuje odkaz na Kill Bill (vstup apod.) a Matrix (chodba apod.), ale navíc se je jaksi s nadsázkou snaží i překonat (viz pokud hrdinka kosící nepřátele přitahuje diváky víc, než hrdina kosící nepřátele, stejnou logikou by na tom malá holčička kosící padouchy měla být ještě líp), ale to jen v malém momentu, na kterém svůj úspěch nestaví, neboť Matthew Vaughn dobře ví, že překonat tyhle modly jednak nejspíš ani není možné a jednak Kick-Assu bude líp jako svébytnému a originálnímu filmu, kterým nepochybně je. 9/10 ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Můj milovaný tatínku, víš že jsi nejdůležitější chlap v mém životě a že jsem nikdy neměla výhrady k tvé výchově, ale po zhlédnutí Kick – ass začínám pochybovat, zda mi tvá výchova byla k něčemu platná. Ano, umím chodit, mluvit a díky tvému posílání mě do školy jsem se naučila i číst a psát. Jenže když mě někdo přepadne na ulici, neubráním se. Ledaže bych ho umluvila k smrti. Proč jsi mě neučil bojovým uměním? Proč jsem od tebe nedostala nůž? Proč jsem nikdy nedržela v ruce zbraň? Proč nemám fialovou paruku a superhrdinský kostým? Udělal jsi ze mě obyčejnou holku :o( Nevadí, mám tě stejně ráda a fialová paruka by mi neslušela :o) Ale dost smutnění, začíná chválení. Pan Vaughn mě úplně odrovnal sladěním akce a hudby. Každá akční scéna mi pořádně zpomalovala dech, vymámila úsměv na rtech a přivodila orgasmus (několikrát). Co víc si mám tedy přát? :o) Kick – ass je rozhodně klenot mezi svými kolegy, který překypuje nejen pořádnou akcí ale i "inteligentním" vtipem, dramatickými scénami a znamenitými hereckými výkony :o) ()

Galerie (159)

Zajímavosti (63)

  • Matthew Vaughn měl kvůli nezvyklé drsnosti snímku (vzhledem k nízkému věku hlavních hrdinů) dlouhou dobu problémy s finančním zajištěním. Nakonec film natočil nezávisle a výsledek prodal studiu Universal za víc, než původně požadoval. (HellFire)
  • Jason Flemyng sa ako mafiánsky vrátnik vo filme sťažuje na to, že vo svojom mundúre vyzerá ako pako. Druhý mafián ho upokojuje poznámkou, že so všetkými tými gombíkmi vyzerá frajersky. Je to odkaz na jeho predchádzajúci film Podivný prípad Benjamina Buttona (2008), v ktorom hral Thomasa Buttona - majiteľa továrne na gombíky. (Drednaut)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama