Reklama

Reklama

Epizody(3)

Znalec černé magie Ivan Trojan a policejní komisař Jiří Dvořák pátrají po pachateli série rituálních vražd. Napínavý kriminální příběh inspirovaný existencí tajemné Ďáblovy bible. (Česká televize)

Videa (3)

TV spot 3

Recenze (435)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tuzemská reakce na všechny ty šifry a tajemna, která se začala po vydání Brownova románu množit jak houby po dešti. Technicky to vůbec nebylo špatné a ani hercům není moc co vytknout, ale celé to půsoní tak nějak úsměvně a nemohl jsem se donutit k tomu, abych to začal brát vážně. 60% Strachovi za odvahu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

3/3 Určitě nemám pocit, že by Vašíček byl nějaký génius, ale osvěžit českou televizní krimi jeho stylem dává smysl. Ďáblova lest je dobrá mini série s dobrými dialogy, dobrou gradací děje, zajímavými dospělými postavami a je to celkově příjemná změna. Pointa překvapí, směřování k ní je zajímavé, jen ty mládežnické figury jsou spíš horší kreace všech těch Dyků a Voříškových, které člověk musí trpět v české tvorbě už nekolik let bezúčelně. A co je skutečně odstrašující, je práce s barevnými filtry a hudbou. Na straně druhé je tu fungující tým ironický Trojan / tvrďas Dvořák / platinová Geislerová (které velmi nový styl sedí a velmi pomáhá uvěřitelnosti její postavy, která je na hony vzdálená jejím klasickým škatulkám), takže si přeci jenom nakonec dám i tu Ztracenou bránu. ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Výborné prvé dve časti, trojka trpela pocitom, že treba čo najrýchlejšie do cieľa a stratila sa v obavách, aby sa podobne náročný a každopádne zaujímavý projekt nemusel v realizácii skloniť pred svojimi ambíciami. Zbytočne veľa náhod v poslednej pol hodine zachránila ako tak záverečná scéna. Napriek výhradám dobrá vecička, suverénne zahraná ! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Celkem príma zábava na jedno odpoledne. Jirka Strach má očividně dobrý jméno na podobný projekty, když mu do nich leze takováhle herecká all star. Speciální chválu mám připravenou pro kameru; je supr, když někdo umí temný nebo noční záběry natočit tak, abych taky něco viděl. Co mně naopak přijde praštěný, tak současnej trend dávat hudební podkres do každý druhý scény, já mám pak pocit, že koukám na muzikál... A na konec spoiler: dvě a půl hodiny se to tváří reálně, aby pak v poslední půlhodince Trojan s Dykem rozjeli hvězdný války se zlatým křížem. To nemohli místo toho jet třeba na sběrnej dvůr? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím, že jde o docela povedený krimi miniseriál. Na české poměry určitě. Jiří Strach dokázal natočit poživatelnou podívanou, která měla dobrou atmosféru, zajímavý příběh i solidní herecké obsazení. Zázraky se sice nekonali (jak tady slibovalo enormní množství uživatelů dle svých hodnocení i komentářů), ale jde prostě o lepší průměrnou podívanou. Trojak i Dvořák odvedli docela slušné herecké výkony, Aňa Geislerová mi už tak sympatická nebyla (nevím, ale poslední roky mi leze celkem na nervy). Dyk je perfektní zpěvák – jako herec už je to horší – jeho postava byla spíš k smíchu. No nic, Satan byl zase zahnán do temnot, tak hurá na další případ…60% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Úvodní gregoriánský chorál (Urbs Ierusalm Beata) je stejný jako ten, který zpívá Sean Connery ve filmu Jméno růže. Dalším odkazem je věta "v tom spočívá veškerý smysl trezoru" (MeaCulpa)
  • „Porta coeli“ („Brána nebes“) je klášter cisterciaček v Předklášteří u Tišnova. Je pozoruhodné, jak rychle se tam dostali. (ladyViolet)
  • Na úvod své přednášky o reinkarnaci říká doktorka Součková v podání Jany Štěpánkové: „Smrt není konečná stanice, to je brána pro přestup do nového života.“ Téměř stejná formulace („Smrt není konečná stanice, ale pouze brána do jiných světů“) zazní také v seriálu Strážce duší (od r. 2005) v epizodě Démoni noci (2005), kde ji (v souvislosti s nemrtvými) říká spisovatel Armín v podání Lukáše Vaculíka. Scénář k oběma seriálům napsal Arnošt Vašíček. (ČSFD)

Reklama

Reklama