Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Masakr. Představte si Fincherovu Panic Room spojenou s brutalitou frantíkovské řezničiny Inside. Tomuhle se říká novodobý slasher. Likvidace jsou extrémně brutální - takové drátování a zašívání pat či úst je tím nejmenším, stejně jako vytrhávání zubů kleštičkama. Tady se boduje žíravinou, pastmi na medvědy či používáním živého člověka (!) jako beranidlo. Jenže to není jen bezduchá řezničina. Pastičky jsou všeobecně promakané a scénář nemá chybku. Kdyby se zrovna z tohoto stala série, tak budu opravdu rád. Takhle drsný totiž Michael a ani Jason nikdy nebyl! ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Povedená a napínavá podívaná, kde mě opět lezlo krkem (jak bývá u těchto filmů zvykem) scénáristické klišé a místy nelogické a otravné chování postav. Když logiku necháte stranou tak máte o zábavu postaráno… mnoho krve, vnitřností, mučení a také to napětí dělá z tohoto mysteriózního filmu slušnou podívanou, jen konec mě připadal jak vtipný, tak i těžce předvídatelný. Mé hodnocení 3 hvězdičky… ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Absolutní vrchol žánru. Čekal jsem další ubohou řezničinu ve stylu Saw, nebo Uvnitř, kde se hraje primárně na množství krve na stropě, mozků na stěně a střev na podlaze. Opak je pravdou. Sběratel je filmem, kde hlavní roli sehrává napětí, řezničina je sekundární záležitostí. Hrají zde charismatické postavy, které dokáží diváka chytnou za koule, děti, které jsou průserem skoro v každém hororovém filmu, sem pasují a filmu přidávají. Celkově film hraje na honosnou strunu, kde nic nevypadá levně a bečkově. Hudba je úžasná, neobehraná a skvěle dokresule film, který skvěle graduje a bez pár logických chybek je téměř dokonalým. Vadí mi pouze a opět konec, který se nenaučí scénáristé ze zámoří snad ani za sto dalších let. 90% 24.04. 2010 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sběratelské vášně mohou být různé - od pivních tácků přes nošené dámské kalhotky až po bavlněné žmolky z trička vybírané každý večer z pupku. To Collector doposud neznámého Marcuse Dunstana sbírá LIDI a ty nepoužitelné sadisticky masakruje.. Milé žánrové překvapení! Muzika, co vám přiváže ke krku balvan a kopne vás do rybníka, napětí krájitelné jen noži Horsta Fuchse, vůbec ne samoúčelná brutalita, která navíc některým místním usnadní erekci a hlavně, na rozdíl od galských řezničin jsem se mohl přiklonit k nějaké straně. Řeknu vám, maskovaný Juan Fernández, mimochodem bratr drogového bosse z Krokodýla Dundeeho 2 (musel jsem si Collectora "odhalit", jinak bych se doma ve sklepě bál), to rozhodně nebyl.. A logické nesrovnalosti? Horor je hra chyb, kdyby se nedělaly, všichni by to přežili. Je mi jasné, že pekelně rychlé nakladení pastí mohlo někomu hnout žlučí, ale já si jako pozorný divák dobře všiml, že s panem Sběratelem jeli na konci v dodávce MacGyver, blonďatý fracek Kevin, John Rambo a Vilda E.Kojot, čili pro podobné kratochvíle zatraceně dobrá parta.. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Drsný, brutální, nechutný, neuvěřitelně dlouho napínavý, nepříjemně emocionální, intenzivní, dobře vymyšlený - to vše rovná se DOBRÝ horor. Zápletku nelze dost dobře popsat, aniž bych něco prozradil a zbavil vás tak (možná) stejně mylného očekávání v úvodu. Alespoň stručně: jeden prostorný rodinný dům, psychopat, zvrácená hra na kočku a na myši (se spoustou pastiček), nevšední sběratelský koníček. Moc nechápu námitky, alespoň u těch pár komentů co jsem četl. Například nelogičnosti v tom co vrah slyší a co najednou ne - není to třeba tím, že jednou je v domě úplné ticho a podruhé nikoli? Možná jsem pár nelogičností nezachytil, ale to mohlo být jen díky tomu, jak mě sebou strhlo napětí a vžití se do děje. Takže asi jediný, co mi vadilo, byl místy hudební doprovod, ale to je spíš takový mini mínus. COLLECTOR pochází od těch samých autorů jako SAW IV, V a VI (plus VII), což je znát, a jinak mi připomnělo třeba ještě MURDER-SET-PIECES, STRANGERS, nebo HOME ALONE:) Nepříjemnou atmosféru se daří navodit i téměř z ničeho, v tomto ohledu jsem si vzpomněl na CHILDREN, kde to ale šlo spíš na úkor věci. To napětí tu na mě opravdu působilo, a to skoro po celou délku stopáže(!). Celkově maximální spokojenost. (P.S. bacha ještě, zaznamenejte krátký bonus po závěrečných titulcích) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Louisiana a tiež v štáte Alabama. (MikaelSVK)
  • Film bol v nezostrihanej verzii zakázaný v Nemecku. (Paldiny)
  • Když "Sběratelova" (Juan Fernández) dodávka narazila do sanitky, která vezla Arkina (Josh Stewart) do nemocnice, její přední část byla zcela bez poškození. Žádné poškození nejevila ani sanitka po několikerém otočení přes střechu. (Rozige)

Reklama

Reklama