Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Recenze (460)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nedokonalé Saw a béčkovosť z toho cítiť. No pri tom lacnejšom stvárnení to nebol vyložene premrhaný potenciál. Počiatočný koncept je veľmi dobrý a film je miestami atmosférický a zaujímavý. Smerom k záveru stráca čaro, pasce nie sú domyslené ako u pána Skladačku, ale aspoň niečo sme si z toho zobrali, a to napríklad, že pánom v kožených maskách sa je lepšie vyhnúť. Aj tým na dúhových pochodoch. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Konečně zase trochu drsnější horor z americké produkce. The Collector je trochu podobný Saw, přičemž Saw do brutality možná i předčí, ale do myšlenky SAW má ještě hoooodně daleko. Co mě na tomto snímku docela zklamalo byly poněkud přehnané pasti - ty by musel vytvářet tak měsíc a né jednu noc. Ale ještě víc mě zamrzel fakt, že vlastně nevíme nic o vrahovi (kdo to je, proč to dělá...). Tak jsem doufal, že se to na konci nějak pěkně a smysluplně uzavře, ale to se taky nestalo. Nějakým zázrakem se podařilo vrahovi zlikvidovat všechny policejní auta a pak docela efektivně vlítnul do sanitky a chudáka odtáhl. Prostě s koncem nemůže být moje hororové srdíčko spokojené ani náhodou. Takže 3 hvězdy a tím to hasne. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Pasti, pasti, pastičky... aneb jak to dopadá, když se jeden pechvogel vydá tam, kam nemá a k tomu má ještě srdce na pravém místě a chce pomoct, i když by měl logicky vzato vzít nohy na ramena a pelášit, dokud má po čem... Jaj to bylo krvavé, ale musím říct, že pro mě nejděsivější scéna se odehrála hned na začátku, a nesouvisela s oněmi pastmi, které tam byly všude po domě tak umně připraveny... ale to je vedlejší (a můj) problém. Co jediné bych vytkla, byla taková spíš chybka a já vím, že do takových se nemá šťourat, ale... (když už dávám za 4*, tak ať :-) = když už si z jednoho domu udělám něco na způsob Sám doma, nezjistila bych si (jako správný maniak), který schod na schodišti mi tak pěkně vrže? No, tak to je asi jediný vroubek, a jinak je to fakt solidní thriller, dá se říct s happy-endem (záleží ovšem, jak nahlížíte na happy-end). ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Téměř to aspirovalo na 4 hvězdy, ale závěr už mě poněkud utahal. Vrah tak dlouho a urputně honí svoji oběť po baráku, přičemž mezitím stihl povraždit celou rodinu a pak každého, kdo se tam náhodou přichomýtnul, že už si uondáni začnete přát, aby se na to konečně jeden nebo druhej vysral. Nicméně krevní výplach, máte-li na něj čas od času náladu, je to solidní. Rozhodně se u tohoto filmu nelze šťourat v logice a reálné proveditelnosti, ani čekat, že narazíte na nového Hannibala. Je to prostě vyvražďovací maraton s pěknými triky a závěrečným příslibem, že masakr kolotoč se roztočí v dalším díle ještě rychleji:) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Účelový masaker urobený len na to, aby šokoval svojich divákov, bez ambícií vysvetliť, prečo sa to všetko deje. Mal som pocit, že sledujem skvele natočené klipy o vyvražďovaní ( s použitím zvukových efektov ozaj skvele ), ale chýbal mi tu stavebný materiál, ktorý by držal príbeh pokope. Ani mi nešlo do hlavy, kedy ten úchyl pripravil svoje pasce... Predpokladám, že vznikne nová séria, dokedy však vydrží, je otázne. Svojich divákov si však určite nájde. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Dej a všetko podstatné je zhrnuté v texte vyššie. Koniec je klišé a nie je veru šťastný (určite bude aj dvojka - bohužiaľ). Ale spracovanie, scenáristické nápady (vzhľadom na rieku do ktorej sa už vstupovalo x-krát) a najmä atmosféra, ma prinútili dať za 4. A aj keď nepatrím k vyznavačom brutality, tuná je absolútne na mieste. Neskutočné, že sa UNCUT verzia dostala do kín. Skrátka a dobre, nikdy by som neveril, že SAW inšpiruje vznik niečoho pozerateľného. Som rád, že som sa mýlil. (6.9.2009) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Spíš "malinko" krvavější thriller než horor, ale o to výživnější a napínavější. Už dlouho se mi nestalo, že bych držel pěsti hlavnímu kladnýmu hrdinovi, ale Arkin, v podání Joshe Stewarta, byl prostě sympoš, navíc s fakt hodně tuhým kořínkem. V závěru sice malinko ztrácí dech (ehm myslím film, ne Arkina :-), resp. začíná se trošku zbytečně natahovat, ale i tak hodnotím tohohle Sběratele vyloženě kladně, už jen za tu super muziku (mj. KoRn) a vůbec jako celek mě to fakt nadchlo. Pobavila i (ne)děkovačka v závěrečných titulcích, to se taky nevidí často :-) 4 hvězdy a nebýt toho vodfušovanýho konce, šel bych snad i do plnejch. ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Letošní slasherový klenot, který navzdory minimálnímu rozpočtu nepůsobí ani trochu lacině. Dokáže nabídnout hodně krve, explicitní brutality, hustou atmosféru (za což patří veliké díky práci s hudbou), sympatického hlavního hrdinu, úchylného záporáka a neskutečně dravé a napínavé "hide and seek" souboje. Já osobně jsem až na konec s logikou problémy neměl. Proto neváhejte! Nakouknutí do tohoto domu stojí opravdu za to... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film byl pro mne rovněž velkou výzvou. Hodně dlouho se vyhýbal mé pozornosti, ale konečně přišel na řadu a já se na něj docela těšil. Nejsem sice zarytým fandou SAW série, ale našel jsem v ní pár dobrých momentů a brutálních scén, které mi utkvěly v paměti a jelikož tento kousek pochází od stejných tvůrců (scénáristů) jako větší část dílů SAW, byl jsem rozhodně zvědavý, jakouže podívanou si pro nás přichystali tentokrát. V konečném zúčtování to sice nebyla žádná bomba, ale i zde jsem si dokázal najít několik opravdu povedených pasáží a scén. Člověk se na to (film jako celek) musí však dívat dost s odstupem a hlavně se nerýpat v logice. Drsnější a brutálnější „verze Sám doma říznutá SAW“ totiž nabízí hromadu nelogických kiksů, u kterých se budete drbat na hlavě, ale zároveň i vcelku slušnou porci brutality – což se mi líbilo především. Z dosti nepochopitelných důvodů tu máme spoustu pastí, které dokázal Sběratel sestavit v rekordním čase, že i MacGyver a Kevin McCallister by pukli doslova závistí. Řekněme si to na rovinu: nenudil jsem se, užíval jsem si všechnu tu brutalitu a dokonce jsem i fandil hlavnímu hrdinovi, ale žádného zázraku jsem se nedočkal. A trošku mě sralo to věčné pobíhání po baráku a fakt, že se o našem sadistickém vrahovi toho moc nedozvíme...60% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný film, s dobrým rozjezdem, dobře, příjemně a sympaticky zahranou hlavní postavou. Záporák má povedenou masku, jednoduchou, ale o to působivější. Hlavně je ten film poměrně nápaditý a to mu jde velmi k dobu. Je totiž nápaditý natolik, že to zastiňuje neoriginální zápletku a lehce tendenční příběh, včetně možných nelogičností. Jedinou vadou je, že jsem postrádal alespoň lehce naznačené vysvětlení toho, proč, když se k vám někdo vloupá, vám po domě nastraží hromadu důmyslných pastí. Takhle to totiž vyznívá jen čistě a pouze na efekt, který sice působí přesně tak dobře, jak má, ale zároveň neustále vyvolává nezodpovězenou otázku: proč? Jinak ale všechno funguje, včetně výborné hudební stránky filmu. A možná se sem (stejně jako Apache) za čas vrátím a to hodnocení přece jen zvednu. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Nějakou logiku mrdám a je mi upřímně jedno kolik toho dospělý Kevin McAllister dokázal rozprostřít během dvou hodin po jednom baráku jenom proto, aby to tam bylo. Co mě spíš irituje je, jak se film snaží být poučený a inovativní na poli slasheru a nakonec nahází zase ty stejný hromady klišé, které tenhle subžánr nedefinují (pochopte to už někdo), ale naopak degradují na úroveň milardakrát viděného. Zase ta nadržená teenagerská dvojka, zase ta hloupá naděje v pozici přijíždějícího policajta, zase ten z prstu nebo čeho vycucanej konec. Ach jo. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No nápad je dost skvělý taky kdo by to neudělal a nebo spíše nad tím nepřemýšlel ale ne každá loupež je jednoduchá a né každý dům je jednoduchý a tak temné zákoutí domu se představuje v plné kráse. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Scénaristé několika posledních dílů Saw se opravdu nezapřou. The Collector je překvapivě originální záležitostí, kombinující osvědčené prvky Saw s méně povedeným Texaským masakrem do jednoho filmu s tím, že na to všechno navlékli příběh s minimem logických děr, z hlavní postavy udělali inteligentně (!) se chovajícího člověka a docílili atmosféry, která NENÍ postavena na laciných lekačkách, ale především na skvělém prostředí zamčeného potemnělého domu, ze kterého není úniku. Hororové překvapení roku a oba palce nahoru. 85% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Někdo sbírá známky, někdo viněty, Collector sbírá lidi. Sbírá je proto, aby je mučil. Brutálně mučil... Tenhle povedený "torture thriller" se mi zdá minimálně stejně šílený a brutální, jako filmy ze série Saw. A ve srovnání s postavou Collectora, mlčenlivého sadistického psychopata, téměř metafyzicky tajemného a hrůzného, je Jigsaw celkem rozumný a komunikativní chlapík. Kromě Collectora určitě zaujme Josh Stewart skvělým výkonem v hlavní roli (svou vizáží i svým hereckým projevem silně připomíná Seana Penna). Podstatná většina děje se odehrává v domě plném zmučených obětí a důmyslně krutých pastí (vůbec ale nepřemýšlejte nad tím, kdy a hlavně proč je tam vlastně Collector nastražil), zatímco venku samozřejmě po celou dobu probíhá velmi hřmící a velmi blýskavá bouřka - jaká to originální a tvůrčí režisérská invence! Především kvůli tomuhle pitomému a stokrát, tisíckrát provařenému klišé, a taky kvůli skákající kameře a otravnému zpomalování záběrů, nedávám plný počet. (Ach jo, fakt jsem ten začátek neopsal od Gilmoura93, ani toho Seana Penna od verbala, komenty si před psaním svého komentu většinou nečtu, protože bych se pak bál cokoliv napsat, abych se náhodou po někom neopičil... :-/ ) ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Pan Sberatel je tu hlavne pro ty, komu se libi serie Saw a podobne. O logiku tu, narozdil od pasti, sice clovek moc nezakopne, ale nechutnych scen tu je dostatek, na navstevu prisla dokonce i atmosfera. [5.5/10 únor 2010] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

To je tak když nehodíte za hlavu city k bejvalý osobě blízký. To pak jdete krást velkej červenej šutr jen proto, aby mohla zaplatit za oblečky, na který si neprozřetelně půjčila a jako bonus k tomu dostanete psychopatickýho zabijáka, kterej je vaší přítomnosti v baráku překvapenej jen o něco míň než vy jeho. Žádný zbytečný řeči, zápletka jen aby se neřeklo, spousta krve a napětí, který se dalo kolikrát i krájet. Takhle to má vypadat. 80% ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

We're from America.. Úvodní titulky byly super, ale pak to šlo do kytek. Ono když z osmdesáti procent není poznat, co se děje, a ani triviální děj nedává moc smysl, je to pak dost na hovno film a je úplně jedno o čem. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Rádoby brutální horor u kterého se člověk snad ani nemůže bát. No, pár dobrých momentů asi má, ale spíš palec dolů. Čekal jsem víc a srovnávání se Saw... to je teda dost mimo mísu. ()

Reklama

Reklama