Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

Claw 

všechny recenze uživatele

Film má dobrý "nášlap" ze začátku... Hudba, hlavní hrdina a jeho problém, vloupání... maskovaný psychouš v domě... Ale jak už zde bylo asi několikrát uvedeno, ten film je fakt nesmírně stupidní tím, co se tam neustále dokola odehrává. Skupina lidí běhá po baráku asi 80 minut, vrah dokáže všude nastražit neuvěřitelně složité pasti, za který by se nemusel stydět ani Jigsaw, do toho se objevuje kdykoliv a kdekoliv a jindy zase ne... Ten barák je jediné místo, kde se film v podstatě odehrává, ale já si fakt nebyl schopen zapamatovat těch pár místností, jak na sebe navazují... Úplně nesmyslné scény, tak moc, že to i mě vadilo, a to v tomto žánru snesu ledacos... Naprostá neschopnost navázat nějaký hlubší vztah s postavami-oběťmi filmu je další zádrhel... No a násilí+gore... Taky "nic moc"... Gore-efekty nejsou nijak zvlášť dobře provedené, tak řekl bych tak na úrovni 90. let... A vůbec... Tom Savini už před 80kách tvořil daleko reálnější a promakanější gore-efekty, tady to bylo prostě odfláknuté... Mučení a týrání... ano ty prvky exploiterů tam jsou, ale nějak mě to spíš nudilo a připadlo mi to při té vší NE-logice trapné... Neříkám, že je to špatný film. Jen mi asi vadí že docela hodně dobrý potenciál filmu byl tak zbytečně zmršen... /55%/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Líbilo určitě více než poslední díly Saw. Tam té brutalitě po těch dílech se už nedá nikterak věřit, kdežto tady máme postavu Collectora, která je prostě záhadná až z toho mrazí. Jen tak si týrá lidi a semtam někoho vybere a strčí do své bedýnky. Je zajímavé že ačkoli tyhle brutální prasárny nejlépe umí Francouzi, tak jsem zase tolik neocenil snímky Inside a Martyrs. Na můj vkus už totiž byly opravdu až moc drtící. Tady v Collectorovi ač jsem hlavnímu hrdinovi fandil sebevíc, tak mi přece jen bylo jasné že tentokráte se žádného happyendu nedočkám. Ano bylo to nespravedlivé, ale co s tím naděláme. Jenom se modlím aby si Collector nevybral právě náš dům, proto raději žádné hubitele zvát nebudu. 55% ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Patrick Melton, Marcus Dunstan .. Hyperbolizovaná variace jatek šílencem v potemnělém domě. Bohužel odtažité od postav a s každou další minutou kupící nemožné a nelogické momenty (což je kombinace ubíjející). Nelze však upřít snahu po technické stránce i hrubosti gore scén a tudíž pár zajímavých momentů, vytřískaných z mizerného rozpočtu. Omlazená verze "Sean Penna" v ústřední roli také není nejhorší, ozdůbka Madeline Zima má čárku za účast v podobně laděném projektu (která mladá, nadějná herečka takto nerozšiřuje portfolium) a já mám čárku v seznamu "dal jsem tomu příležitost." ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JESTLI NEJSTE VYVOLENÝ, NIKDY SE Z TOHOTO DOMU ŽIVÝ NEDOSTANETE!“....... /// Sadističtí maskovaní umělci můžou slavit. Dostali totiž dalšího kámoše. Sběratel exponátů pro podivnou sbírku svým talentem neplejtvá jen na lidech, ale maximum svých dovedností investuje do pastí, který by mu mohl závidět i soudruh Skládačka. Když pominu nelogiku (což vynahradí brutalita) – kurva, tomu říkám boj o přežití! (Jako tenkrát na Štědrej den). Hezká, krvavě sadistická lahůdka! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že kovový pasti na zvěř mají smysl, jen když se rozloží rovnoměrně po celý místnosti. 2.) Hledám zubaře. 3.) Thx za titule brutální ,,larelay“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Collector se dá považovat jako excelentní horor, poněvadž svojí atmosférou a napětím trumfne ledacos. Děj se sice odehrává v jediném domě, ale za to je zvládnutý perfektně a ani chvilku nenudí. Pasti jsou výborné a svojí brutalitou se blíží k Saw. Když umí režisér natočit horor a udělat z něj takové dílo jako je Collector, tak mám vždy obrovskou radost. Nejvíc mě těší, že se nejedná pouze o typickou béčkovou vyvražďovačku jako tisic dalších a jen na jedno téma (zabít co nejvíc lidí)... 7/10 = 75% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Když "Sběratelova" (Juan Fernández) dodávka narazila do sanitky, která vezla Arkina (Josh Stewart) do nemocnice, její přední část byla zcela bez poškození. Žádné poškození nejevila ani sanitka po několikerém otočení přes střechu. (Rozige)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Louisiana a tiež v štáte Alabama. (MikaelSVK)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 89. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama