Reklama

Reklama

Seattlem otřásá série záhadných vražd a Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky, jež stále touží ji zabít. Uprostřed toho všeho se navíc musí rozhodnout, čemu dá přednost: lásce k Edwardovi, nebo přátelství s Jacobem. Edward je upír, Jacob vlkodlak. Jsou jako led a oheň. Společnou mají jen vzájemnou nesmiřitelnou nenávist. A ještě jedno rozhodnutí musí Bella učinit: má zvolit život, či smrt? Ale co pro ni znamená život a co je smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (40)

Trailer 2

Recenze (963)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

David Slade! Jasná výhra i velký problém, který tuhle ‚emo-vampire‘ sérii potkal. Vypozorovat kvanta scén, kdy si Slade z celé ságy dělá obrovskou prdel, není problém. Hlavně kohoutí zápolení o jednu obyčejnou Mařku bere s nadhledem, který by ustála i vážně mířená parodie. Pak dojde na dokonale ‚vystajlovanou‘ akci a plusové body poskakují vysoce nad obyčejným průměrem. Jenže když vám dojde, že to zabírá cca 10% stopáže, smete vás to nejtragičtější milostné tokání za poslední roky. Hlavně minule se tomu dalo díky Weitzově neumětelství chechtat na celé kolo. Tady Sladeova snaha o vážnou tvář jde těžce mimo, takže je to všechno hlavně trapná a smutná křeč, když tušíte režiséra spoutaného scénářem (potažmo předlohou) a trpíte společně s ním. Navíc to evidentně nesedlo ani těm patnáctkám naokolo, jelikož milostného hýkání a rozněžněných komentářů jsem kolem sebe v narvaném kině slyšel absolutní minimum. Přiznávám ale, že jsem tomu naivně věřil do poslední chvíle. 2 a ½. [Nejlepší – i když zároveň nejnudnější – díl. V kině pochopíte.] ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Někdy méně znamená více, ale když máte danou předlohu, která je plná zamilovaných štěků, neuděláte nic, ať jste sebe víc schopný režisér. Ale Slade dokázal nemožné, posunul Twilight na „lepší“ úroveň. Hýřil vtipem, akci vyšperkoval a herce donutil hrát :o) I když Lautnerovi to jde stejně více jako pejsánkovi (i moje Sárinka se umí zatvářit láskyplněji, rozzuřeněji a smutněji). A moc děkuji, že Jackson Rathbone zahodil svůj starý, strnulý obličej, změnil účes a dostal pořádný prostor, kterým upoutal moji pozornost (předtím jsem si nevšimla, že je to takový kus - http://pictureup.cz/picture/verejny/25722572jackson-rathbone1.jpg ) Ono není na škodu, když se ta romantika nebere tak vážně :o) Pak v situacích podobné rozhovoru: „Tebe miluji více!“, nemusím koulit oči v sloup a jen se usmívat. Škoda jen, že scén alá trénink nebylo více. Snad příště :o) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Howard Shore: 1. Eclipse (All Yours) - Metric [3:45] ,2. Neutron Star Collision (Love is Forever) - Muse [3:50] ,3. Ours - The Bravery [3:48] ,4. Heavy In Your Arms - Florence/The Machine [4:44] ,5. My Love - Sia [5:11] ,6. Atlas - Fanfarlo [3:27] ,7. Chop and Change - The Black Keys [2:25] ,8. Rolling in on a Burning Tire - The Dead Weather [3:53] ,9. Let's Get Lost - Beck and Bat For Lashes [4:10] ,10. Jonathan Low - Vampire Weekend [3:32] ,11. With You in My Head - Unkle/The Black Angels [4:43] ,12. A Million Miles an Hour - Eastern Conference Champions [4:07] ,13. Life on Earth - Band of Horses [5:30] ,14. What Part of Forever - Cee Lo Green [3:57] ,15. Jacob's Theme - Howard Shore [2:27], ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Twilight saga – série pro generaci od roku 1990 a výše , která nebyla odkojena Terminátorem, Likvidátorem, Predátorem, Demolition manem, Komandem a dalšími z ranku pokleslejší zábavy aneb jak jsme bez této série mohli žit? David Slade je Borec! Jen je škoda, že po dvě hodiny slouží téhle bezkrevné látce. Robert Pattinson a.k.a. Edward je nejfrigidnější chlap na světě (a trpí), Taylor Lautner a.k.a. Jacob je pseudo Freudem přes lásku (taktéž trpící) a Kristen Stewart coby Bella je k totálnímu knock outu baseballovou pálkou vybízející loutka (z jejíchž monologů trpí divák). Sečteno podtrženo – pravděpodobně nejlepší díl série s přijatelnými záporáky (když už nic, tak se na Victorii - Bryce Dallas Howard - alespoň moc hezky kouká ), parádními akčními scénami, sebeparodickými retro vsuvkami (vengeance bride vede) a zejména nikde nekončící, stupidní dialogovou vatou, která se nedá poslouchat ( You have to admit... Im hotter than you. ). Škoda nevyužití finále ala Terminátor. Čtvrtý díl zřejmě netřeba vidět. Za modrou hranici se tahle série nejspíš nikdy nedostane a nepřekročí svůj stín. Za sebe - zatmění před očima se nekonalo, i když sednutí si na zadek také ne. PS: mezidruhové kolektivní vědomí, stejně tak jako erotické jiskření, je skutečně neskutečně děsivé (všichni víme všechno a nikdo nic). Téma dárcovství krevní plazmy je už zřejmě vyždímáno do poslední kapky, tak by to chtělo přijít s něčím neokoukaným - např. dárcovství ova a malých bičíkovců. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

OK, David Slade je poměrně dobrý režisér a technicky, atmosféricky a vizuálně táhne ságu nahoru, ale nad obsahem bohužel nemá šanci vyhrát. Bella je totiž totální antihrdinka. Lépe řečeno antihrdinka vydávající se za hrdinku. Nic nedělá, nic ani dělat nechce, všichni se kvůli ní můžou přetrhnout a ona jenom vytrvale tupě čumí. Skutečnost, že si ji některé mladé dívky mohou vzít za vzor, je stokrát smutnější a nebezpečnější, než že si nějaký kluk vezme za vzor Edwarda. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 300,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 698,5 mil. (NIRO)
  • Podle Roberta Pattinsona (Edward Cullen) byl kvůli cenzuře kladen důraz na to, aby v žádné scéně nebyly vlkům vidět genitálie. (david15)

Související novinky

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama