Reklama

Reklama

Přenašeči

Trailer 1

V tomto apokalyptickém příběhu postihla Spojené státy americké děsivá virová pandemie. Čtyři přátelé (Piper Perabová, Chris Pine, Emily VanCampová a Josh Berry) se jí snaží uniknout, ovšem brzy zjistí, že jsou si navzájem nebezpeční více než nákaza hrozící ze vzduchu. Čtyři přátelé jedou napříč pouští na pláž. Ovšem tohle není radostná oslava konce semestru. Snaží se utéct konci světa a také jeden druhému. Aby unikl smrtícímu viru, který nemilosrdně zabíjí všechny kolem, se Danny s bratrem Brianem, přítelkyní Bobby a kamarádkou Kate vydávají na cestu napříč jihozápadem USA. Hrají o čas a každá minuta je velmi drahocenná. Během čtyř dnů se skupinka studentů potýká s těžkými morálními rozhodnutími. Přátelé nakonec zjišťují, že největším nebezpečím nejsou smrtelní mikrobi, ale temná stránka jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (385)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller s poměrně zajímavým nápadem, který není tak využívaný jako např. zombie tématika. Nijak zvlášť mě ale nezaujal. Příběh mě nedokázal oslovit a já se občas i nudil. Autoři to mohli udělat zajímavěji, čekal jsem nějaké vysvětlení nákazy, ale nedočkal jsem se. Napětí chvílemi solidní, jindy zase nudný "roadtrip". Pár zbytečných scén a pár nejasností se taky našlo. A konec mě měl jako nějak rozbrečet nebo tak něco? Tak to se bohužel nepovedlo... 40% ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. V rámci subžánru post-apokalyptických filmů jeden z nejlepších kousků. Chytré (ani v jednom okamžiku jsem neměl problém s chováním postav), atmosférické a dobře zahrané. A nečekaně umírněné, žádné cool filtry, agresivní muzika nebo rychlé střihy. Pokud bude stejně dobrá Hillcoatova Cesta, budu spokojen. P.S. jen zajímavost - Carriers je film, který se líbil Stephenu Kingovi. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zběžně podle traileru jsem očekával slabou road zombie na motivy podobné 28 Days Later, ovšem dostalo se mi nečekané podívané v podobě psychologicko-morálního Dramatu, který v sobě skrývá již od začátku silné emoce. Rozhodně se nejedná o běžný postapokaliptický film na jaký jsme zvyklý jak již napsal Shit, ale jedná se především o otázku života a smrti při záchraně vlastní kůže. Zvukový doprovod a video sekvence z rodinného video-alba bratrů jen podtrhují celkový zážitek z filmu. 80% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Svědectví light. Steve King by z toho filmu byl nadšený. Skvělá atmosféra, která se pohupuje mezi pohodovým si užíváním a naprostou beznadějí mi prostě sedla. Obsazení se povedlo na jedničku (kraluje Chris Pine) a postavy se chovají pěkně realisticky a když se náhodou nějáká chová lidsky je po zásluze potrestána. Jediná výtka. Trošičku bych prodloužil konec a nechal skápnout i zbytek posádky. Ale lidi holt maj radši štastný konce. P.S: To se na to podívejme, Steve z toho opravdu nadšený byl, dokonce se o tom rozepsal v jednom článku v Entertainment Weekly. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Spojené státy zachvátila smrtící nákaza. Čtveřice mladých lidí cestuje autem, aby se pandemii vyhnula. Brian, Bobby, Danny a Kate mají namířeno na pláž, kam ještě virus nepronikl a všichni věří, že jak nákaza přišla, tak také odejde. Život podle pevně daných, avšak jednoduchých pravidel pro přežití, je plný úskalí, se kterými se naši hrdinové po dobu cesty musí potýkat. Jejich životy jsou navíc ohroženy poté, co se Bobby nešťastnou náhodou nakazí od malé holčičky, kterou i s jejím tátou vzali mezi sebe. Není tedy vůbec jisté, jestli na určené místo dorazí všichni v plném počtu. Ačkoliv se téma postapokalyptického světa jeví jako velmi provařené, tak v tomto případě jsou osudy lidí ohrožené nákazou poměrně vygradované i obstojně zahrané. Navíc má film zajímavé herecké obsazení a Chris Pine a spol. se snažili, jak to jen šlo. Jenže film je natočen dost obyčejně, nedočkal jsem se v něm opravdu silných scén a na vrátka málem zaklepala paní Nuda. Film přišel až s nečekaně skromným zpracováním vize postapokalyptické Ameriky. O zklamání však hovořit nelze. Bylo to přesně takové suché, jak jsem předpokládal. 50% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Kiernan Shipka, která ztvárnila nakaženou malou holčičku, byla v roce 2010 za roli v tomto filmu nominována na Young Artist Awards. Tuto cenu každoročně udílí nezisková organizace Young Artist Foundation, která se finančně i jinými způsoby snaží podporovat mladé herce a herečky. (JardaBauer)
  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Texas a Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama