Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel na cestě do Jakarty pomůže osamělé dívce, která je poprosí, aby ji svezli domů. V odlehlém sídle dívčina rodina v čele s přízračnou matkou pro hrdiny připraví lahodné občerstvení, po kterém ale upadnou do bezvědomí. Když se proberou, čeká je osud polotovaru v obchodu s lidským masem. (JFL)

Recenze (146)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Juhoázijská odpoveď na nedávnu vlnu drsných eurohorrorov. Režisérsko-scenáristická dvojica Stamboel & Tjahjanto síce v podobe Darahu hororovej obci nepriniesla nič nového či nevidaného, podarilo sa im však natočiť pekne krvavý exploitation, ktorý s prehľadom schová do vrecka 90% tohtoročnej žánrovej produkcie. Chlapci s Ázie sa s tým moc nepárajú a po počiatočnej oboznamovačke a predstavovačke postupne začnú čoraz viac tlačiť na pílu... Vyvrcholením je vyše 20 minútový masakroidný záver, po ktorom to v inak štýlovom dome pani Dary vyzerá ako po "večierku" v baráku Cosgroveových z Jacksonovho Braindead. Apropo pani Dara - to je slizko-odporný face, aký sa len tak nevidí. Trochu ma prekvapilo, keď som zistil, že jej predstaviteľka Shareefa Daanish, ktorú tu stvárňuje matku dvoch dospelých detí, je narodená v roku 1982... ()

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Nedoporučuji snímek slabším a jemnějším povahám. Tihle asiati se krve opravdu nebáli a nebyl problém potkat i nějakou tu kutálející se hlavu. Nepříjemně vyhlížející paní domu tomu dávala jen korunu. Kdyby to ke konci už kapičku nepřeháněli s životností některých postav, tak se mé hodnocení vyšplhá výše než na - i tak velmi slušných 80%. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Chce se mi zvracet.... Ne z nechutností, které v tomhle případě už stejně nikoho nešokují, ale z té neodpustitelné drzosti tvůrců takhle násilně zesměšňovat můj selský rozum. Ještě větší průšvih než bezpáteřní You are next - nesouvislé vyprávění, zmatený střih, nesympatické a místy takřka nezranitelné postavy a hlavně neexistující příběh, jehož schéma by vycucalo z prstu i průměrné muslimské dítě a jehož jednotlivosti, od toporných dialogů až po přepálené gore, vyznívá zcela nesmyslně, nepůvodně a nechutně samoúčelně. Sorry lidi, ale mě bylo v závěru už úplně šumák, jestli se někdo zachrání, nebo podstoupí důkladný klystýr motorovou pilou a jeho ledviny skončí na jídelním stole průměrné singapurské rodinky - tuhle pohádku fakt nežeru... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Singapurský cateringový speciál mastného průmyslu, zabývající se logistikou, pěstováním, bouráním, skladováním a přípravou druhu Homo Sapiens. Ukazuje zejména, jak lze v amatérských podmínkách maloměstského obýváku a s použitím běžného dílenského vybavení úspěšně připravit například Chilli con hombre, Indonézanku na pomerančích či šťavnatý McHuman. Dospělých a dobře živených jedinců je dostatek, tudíž odpadají u stolu hádky, kdo dostane stehno. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy je opravdu maximum za vydařené gore efekty. Máte-li rádi masomlejn, pak je to asi jediné, co z celého filmu za to stojí. Scénář psal nějaký magor, jelikož je plný klišé, budiž, ale postavy se chovají jako hovada, což je na zabití (naštěstí je jich většina zabita). Neustále řvou a někde pobíhají. Tak uječený film jsem dlouho neviděl. Škoda, že okultismus je jen naznačen, člověk spřažený s Ďáblem by přeci jen mohl vládnout větší silou, než jen zdánlivou nesmrtelností. Vypít nápoj s uspávadlem či si vytáhnout sponu, jsou momenty, které diváka napadnou dopředu. Většina filmu je předvídatelná až hanba. Nejhorší ovšem je, že oběti si mne nezískaly, a tak mi bylo vcelku jedno, zda přežijí či zařvou. V závěru jsem držel palce démonické Darah, aby je všechny konečně zlikvidovala. Autoři si neodpustili ani oblíbené vstávání z mrtvých, kdy na první pohled zabitá postava ve skutečnosti zabitá není. Tohle klišé je však natolik vousaté, že ho snad znalci horroru ocenit prostě nemohou... Cisterna krve si vyslouží samostatnou hvězdu. p.s. plešatec vypadá jako Izer... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo ve Fort Thomas, Kentucky. (Polgedney)
  • Shareefa Daanish, ktorá stvárnila pani Daru, je narodená 21.6.1982, kým Imelda Therinne, ktorá hrá jej dcéru Mayu, sa narodila 19.5.1982. Maya je teda od svojej filmovej matky v skutočnosti staršia o jeden mesiac. (Karamanlis)

Reklama

Reklama