Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý flákač Anton (Devon Sawa), který by mohl být vyhlášen nejlínějším a nezbytečnějším Američanem, se vydá navštívit své stejně hloupé, líné a neužitečné kamarády Micka (Seth Green) a Pnuba (Elden Henson). U nich se při sledování televize dozví o několika záhadných vraždách, ke kterým došlo v jejich městečku Bolan. Přestože jim to zrovna příliš dobře nemyslí, uvědomí si, že za vraždy by mohl být zodpovědný Anton. Nebo lépe řečeno, jeho pravá ruka, která se rozhodla žít vlastním životem a projevily se u ní značně morbidní sklony. Zatímco se Anton pustí do boje se svou vraždící končetinou, která hodlá v zabíjení pokračovat, Debi (Vivica A. Foxová) se vydává napříč celou zemí po stopách podezřelých událostí, které ji zavedou až do severní Kalifornie a městečka Bolan. Síly dobra a zla stanou tváří v tvář v našlápnuté komedii Ruka zabiják. (HBO GO)

(více)

Recenze (184)

uprchlice 

všechny recenze uživatele

"Ruka zabiják" je filmem vtipným, zábavným, zvráceným... Zkrátka je to jedna velká jízda s pořádně nabitým a úchylným programem ;-) V hlavní roli se představí blonďátý, roztomilý Devon Sawa ("Nezvratný osud"), který si zahrál líného kluka Anthona, co zná jen televizi a marihuanu, dále pak můj oblíbený herec Seth Green ("Nekecej a pádluj!") a Elden Henson ("Trosečník"). Tahle povedená trojka se sešla v té nejlepší formě a předvedla nezapomenutelný výkon. "Ruka zabiják" ani není horror, ale převládá zde spíše komedie s horrorovými prvky. Každá "horrorová" scéna se vždy jeví jako šaškárna a je to opravdu nářez! Zkrátka zde není bráno nic vážně a já si myslím, že je to dobře. Režisér Rodman Flender se zde inspiruje oživlou zabijáckou rukou, kterou jsme mohli vidět i v horroru Sama Raimiho "Evil Death 2", kde s ní bojoval Ash (Bruce Campbell). "Ruka zabiják" je přenesena do současnosti v nudném městečku, kde se prakticky nic neděje do té doby, než někdo začne vraždit.. Je fakt, že ve filmu není nic, co by se mi nelíbilo. Všechny scény stojí za to, protože jsou propracované tak, aby zaručeně pobavily a diváky i nediváky horrorových komedií zaručeně pobaví, protože je to zábava od začátku až do samotného konce ;-) ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Ruka, která ví kam a pro co šáhnout a zlaté devadesátky, ve kterých bylo nemožné možné, například i ve vrcholné scéně odpravit Dextera Hollanda z The Offspring. A také důkaz, že i teenegerská komedie nemusí být vždy jen trapná, naopak může mít hlavu a patu... pokud se tyto části dříve nepotkají s onou rukou. Takže, příběh samozřejmě jednoduchý, za to se solidní dávkou černého humoru, hororové atmosféry a velmi povedeným soundtrackem. Na páteční večer prostě dostačující. 65% ()

Reklama

Imrwere 

všechny recenze uživatele

Já vám nevim. Tvůrci tohohle filmu se o ten vtip snažili asi tolik, až to přehnali a bylo to příšerný, trapný a ubohý. Možná někdy na toto "veledílo" narazim a pustim si ho, ale vyhledávat ho rozhodně nebudu. Nadruhou stranu jsem ale rád, že jsem opět viděl Jessicu a opravdu jen kvůli ní nedávám odpad! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem koukatelná zhulená hororová podívaná, v níž Flender rozvedl jedenz klasických motivů z Evil Dead. Škoda první poloviny filmu, která se táhla víc, než je zdrávo. Nicméně po vzkříšení Greena a Hensona to nabralo správnej směr a úsměv mi z tváře nezmizel, ačkoliv že bych se válel smíchy také říct nemůžu. 60% ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Pro některé kultovní film, který paroduje slashery a různá velká díla světového hororu (Evil Dead 2, Halloween a další). Tehdy ještě prosazující se Devon Sawa (později hrdina prvního Nezvratného osudu či klipu rapera Eminema) vzal hlavní roli v tomhle filmu a udělal rozhodně dobře. Druh humoru obsažený v tomto filmu, ač může někomu kazit dojem, dokáže být někdy velmi věcný, jak se ukáže v mnoha zručně natočených scénách (zakročující policisté v domě, větrák na konci). Duo těch, kteří Devonovi sekundují (Green-Henson) se taky povedlo a Jessica Alba vypadala tehdy taky lépe. Vedlejší zápletka s jeptiškou taktéž ujde. Celkově můžu být spokojen. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (20)

  • Film se natáčel ve stejné vilové čtvrti jako snímek Halloween (1978). (Stocki)
  • Debi si označuje na mapě místa vražd, po prvním střihu jsou písmenem X označena čtyři místa, napodruhé je na mapě označených míst již sedm a Debi si označuje až osmé. (Stocki)

Reklama

Reklama