Reklama

Reklama

Elitní speciální jednotka je poslána do Bolívie, kde mají za úkol laserem označkovat dům, ve kterém se zdržuje drogový magnát. Tým svůj úkol splní, ale těsně před startem letadla, které má označené místo vyhodit do povětří, si vojáci všimnou, že tam ilegálně pracují děti. Chtějí akci okamžitě zrušit, ale velitel Max to odmítá. Chystá se cíl zničit za každou cenu. Tým neváhá, vrhne se do boje a děti ještě před náletem odvede. Cíl je pak zničen. Protože ale není jak dostat děti pryč, uvolňují jim vojáci svá místa v helikoptéře a sami zůstávají na zemi. Stroj je chvíli po vzlétnutí zasažen střelou a exploduje. Vojákům je jasné, že terčem útoku byli oni, ne děti. Proto se rozhodnou zmizet v bolivijské metropoli. O několik měsíců později je ale kontaktuje půvabná dívka Aisha, která jim nabízí volnou cestu zpět do USA a zosnování pomsty. Po návratu domů se jejich cílem stává konvoj, ve kterém má jet tehdejší velitel akce Max... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (504)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Peter Berg | Hudba: A. R. Rahman, John Ottman, Mark Mothersbaugh, Michael Andrews, Patrick Doyle, Theodore Shapiro | Produkcia: Joel Silver, Akiva Goldsman, Kerry Foster | Distribúcia: Warner Bros. Pictures (US), Optimum Releasing (UK) | Štúdio: DC Entertainment, Dark Castle Entertainment, Weed Road Pictures | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: 29,379,723 $ || Za 25 melónov je to viac, než slušná zábava, s potrebným tempom, humorom, a obsadením. Jediným problémom je, že ako plno iných filmov, aj tento na Ďalší deň vyšumí z hlavy, ako by sa bolo nič nestalo. 3 aj pól preto, pretože je tam predsa len viac mimoschematických prvkov a dejových zvratov, než v podobných žánrovkách. A áno, je to pravda: Chris Evans herecky jednoznačne vyčnieva. Podobne, ako Zoe Saldana svojimi pôvabmi :) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po ukážke som sa obával že to bude len štýlová nezáživná nuda no našťastie tomu tak nie je. Je to pohodovka so všetkým čo k tomu patrí. Komando je správne sympatické, sršiace vtipom a Zoe Saldana je proste buchta. Komixovka bez superschopností a slušný závan v akčných vodách ako svojho času Shoot Em Up. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že se v poslední době stávají populární coop akce, (omlouvám se za hráčskou terminologii ale nemohl jsem si to odpustit) kdy parta mazáků -která vydá za desetinásobek- bojuje proti mnohonásobným přesilám a snaží se zabránit padouchovi v ovládnutí světa. Nedávno to byla mechanizovaná parta "G.I. Joe" a v následujících měsících by se k nám měl prostřílet Stallone se svým "Expendables" a populární parta v hrané verzi dnes již klasického seriálu "A-Team". "Lúzři" měli být jakousi konkurencí právě posledně jmenovaného ale musela by se někde stát opravdu velká chyba, kdyby souboj vyhráli, protože se jedná o opravdu VELICE SLABÝ film, ve kterém nefunguje jediný aspekt, který by snímku zaručil zábavnost. Možná by se dalo přežít to, že se film snaží být přístupný i pro mladší publikum a tudíž je měkký jak teplý máslo, což znamená, že při akci nevystříkne jediná kapka krve, slovo "fuck" by divák hledal marně a Zoe neukáže ani bradavku. Popravdě mi to ani nevadí, protože filmy žijou převážně z mladých a neviných diváků a i taková "ořezaná" "Smrtonosná past 4" mě velice pobavila. Zde je však problém v něčem jiném a to hlavně v tom, že na režisérské židly nesedí Peter Berg (který se zde podílí na scénáři a docela to zamrzí, jelikož už se párkrát prokázal jak zručný řemeslník) ale nějaký neznámý -a nejspíše videoklipy odkojený- prznitel, který se marně snaží o megacool vizuální atrakci ale moří se v tom jak dítě, které mezi kupou hraček marně hledá ztracený korálek. Akční scény jsou rychlé, špatně nasnímané a sestříhané, absolutně nenápadité na takový druh filmu málo výbušné a hlavně megacool nudné. Počítačové triky jsou na tom ještě hůře a i před takovými 6 lety by se o nich dalo říct, že jsou slabé ale v dnešní době mě už napadá jen slovo mizerné. A co se týká hereckého obsazení složeného z neznámých, méně známých a zapomenutých herců, to také mohlo dopadnout lépe. Dean Morgan mi sedl více jako sympatický zmetek ze "Strážců" než jako nevýrazný velitel této party, Evans hraje jako vždycky (takže nahraje - "Sunshine" byla vyjímka) ale vypadá jako debil, Jason Patrick si vystřihl typického záporáka v obleku kombinující (jakoby) mrazivého gangstera a pracháče z Wall Street, který ve výsledku připomíná neúspěšného podomního prodejce vysavačů a Saldana sice vypadá dobře ale moc se nepředvede (a to si dokonce sundá tílko). Žádná s postav si prostě nedokáže získat divácké sympatie a chybí jim dravý říz a humor, který je pro takový film dost důležitý. "The Losers" mohla to být slušná, nenáročná akční pohodovka ale bohužel se tak nestalo. Stallone ani Neeson nebudou mít s porážkou "Lúzrů" vůbec žádný problém. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

První z letošních "týmovek" bohužel nemá v rámci svých mantinelů příliš co nabídnout. Nemá nikterak zvlášť individuálně vyprofilované členy týmu, který postrádá uvěřitelnou sehranost, osobní charisma („Komediant“ a „Stringer“ hrají na neutrál, nicméně Human Torchovi napůl vychází oťukávání komediální polohy) i dojem tvrdých ranařů, nikterak zdatně natočenou akci (to comicsové zamrznutí padajících protivníků z úvodu spíš leze na nervy) ani nikterak chytlavé hlášky či krvavý humor (nejlepší scéna je slabší parafrází ukazováčku Jasona Stathama z Crank), natož atraktivní děj, spád a žánrový feeling. Svým došlápnutím na půl plynu rozhodně neurazí ani neunudí, nač se však zabývat čistokrevným průměrem s nedotaženými žánrovými atributy, když A-Team a Expendables jimi doslova vyzařují již z upoutávek? 5/10 ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem sice váhal, jestli tu čtyřku dát, ale když jsem si vzpomněl na tu konečnou scénu s letadlem, komiksový styl kamery, neustálé cool zpomalovačky, hodně povedených vtípků, skvělého Komedianta ;-), typicky komiksově šíleného padoucha a hlavně na Aishu, protože Seldana je tu tak hot, že tomu skoro nelze uvěřit, uvědomil jsem si tu super cheesovost, takže asi tak.. Seldana je taková pěkná náladová tygřice (kočkovitá = Na'vi..) Ještě ji asi některé pohyby zůstaly od Avatara, ale jelikož tam přes všechen svůj sex-appeal nebyla člověk, Losers vyhrávaj... Ostatni ji samozřejmě zdatně následují, hlavně ten vzpomínaný Jeffrey Dean Morgan, sice není tak dobře napsaný jako ve Watchmenech, ale stejně je ta jeho postava dobrá a typicky klaďácká.. Z těch dalších Losers byl nejlepší odstřelovač, takové mlčenlivé typy můžu. A k tomu ještě byl součástí těch nejlepších scén.. SUMA: Nečekejte žádný chytrý scénař ani zápletku, občas jsou některé scény i dialogy hrozně klišovité.. Naštěstí pak vždycky příjde nějaká zběsilá scéna parodující sama sebe a hned je zase veselo.. Pro suchary a hnidopichy není tento film určen. Ve vizuálu je na tom docela špatně, ale stále se to dá přežít a mrzí to určitě méně než při 175milionovém G.I. Joe.. SUMA: ultimátní zábava se všemi klasickými částmi, podpořená zábavnou komiksovostí a nádhernou Seldanou. Pro některé guilty pleasure, pro některé úplná blbost, ale pro mně na svoje poměry povedený akční film s hromadou nadsázky PS: bazooka, mnau ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Scénář je částečnou adaptací prvního "The Losers" komiksu "Ante Up", který vyšel u DC Vertigo. (3DD!3)
  • Chris Evans měl při natáčení zamaskované mj. i jedno z tetování na pravém rameni (čínský znak), což jde dobře vidět na začátku filmu. V čase 01:18:04 však můžeme v záběru toto tetování zahlédnout, protože jej filmaři zamaskovat zapomněli. (Elizabeth13)

Související novinky

Zoe Saldana znovu v akci

Zoe Saldana znovu v akci

05.02.2017

Neytiri z Avatara, Uhura ze Star Treku, Gamora ze Strážců Galaxie, Aisha z Parchantů, Cataleya z Colombiany... Zoe Saldana má s akčními hrdinkami tunu zkušeností. V nejbližších letech bude nakopávat… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (více)

Tak trochu jiný Kurýr

Tak trochu jiný Kurýr

21.08.2010

Jeffrey Dean Morgan se pokouší uchytit jako hrdina akčních filmů. Charisma na to má, ale prozatím se mu to kdovíjak nedaří – v Strážcích hrál vedlejší postavu a letošní Parchanti dojeli na… (více)

Reklama

Reklama