Reklama

Reklama

Lékařský verdikt je neúprosný. Mladému Benovi zbývají poslední týdny, možná dny života. Za jak krátkou dobu si je možné splnit všechny sny?
K tomu, aby se váš život změnil k nepoznání, stačí jediná věta. Nemusí být dlouhá, nemusí ani zaznít dramatickým tónem. A přesto svým obsahem udeří jako střela a roztříští vás na tisíc kousků. Kousků, které už asi nikdy nepůjdou složit zpět. Ale při dostatku osobní statečnosti a síly z nich může vzniknout něco nového. Sympatický mladík Ben v podání Joshuy Jacksona, známého ze seriálu Hranice nemožného, si přesně takovou větu nyní vyslechl. A byla zdrcující. Lékaři mu právě oznámili, že má neléčitelnou formu rakoviny, minimální šanci přežít a v podstatě posledních pár týdnů na to, aby se mohl těšit ze světa. A Benova reakce? Zděšení, beznaděj a hlavně touha konečně změnit vše, co tak dlouho odkládal. Usedlou kariéru učitele a budoucího manžela mění za motorku, se kterou se vydává napříč Kanadou, aby dohnal vše, dokud má ještě čas. A na této cestě potkává lidi i své sny, díky nimž konečně pochopí, jak moc je život vzácné a ochrany hodné zboží. I díky vynikajícímu soundtracku a čarokrásné kanadské přírodě, kde se tato posmutnělá roadmovie odehrává, lze snímek režiséra Michaela McGowana označit za jeden z nejpůsobivějších a nejpřekvapivějších žánrových filmů roku 2008. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

jorgus 

všechny recenze uživatele

mam rad road movie..zacatek vypadal slibne, jeste k tomu ta malickost s rakovinou..tak proc ne..:)bohuzel prvnich par dni na cdeste bylo fajn ale pak celkem to bylo porad stejne a hlavne me trosku unikala myslenka co chtel reziser rict..resp jeho podani..posledni pul hodina byla nudnejsi a nudnejsi a rozuzleni snimku..no mohlo to napravit ale nenapravilo..:( ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ben, kterému lékař řekne, že trpí téměř nevyléčitelnou formou rakoviny, se rozhodne, že si udělá poslední dlouhý výlet na motorce. Jeho snoubenka na něj čeká doma a on jí slíbí, že se vrátí jen co bude připraven podstoupit léčbu. Během cesty rozmýšlí, zvažuje a žije jako nikdy dřív. Zvažuje, jestli vůbec je cesta zpátky. Přirovnal bych to ke Klepání na nebeskou bránu. Tady je to ale cesta jediného člověka. Souznění s přírodou, dech beroucí panoramatické scény, dost prostoru pro diváka, který se najednou může zamyslet nad nesnesitelnou lehkostí bytí a o křehkosti života, který vám najednou utíká mezi prsty a vy nejste s to jej udržet. Jednotlivé drobné příběhové linky, které nesouvisí s hlavním dějem, jsou také velmi roztomilé. Otázky, vyřčené a nezodpovězené, také v divákovi hlodají. Zkrátka velmi sympatický snímek, který hodnotím velmi kladně, a který mne velmi mile překvapil. 80% ()

Reklama

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Asi jsem hrozně bezcitný drsňák co slzy neuroní, ale upřímně, jak to může mít tak vysoké hodnocení? Proč se na tento film (ne)podívat? Hlavní hrdina je Terminátor, nicméně někde uvnitř se v jeho srdíčků skrývá špetka citu, jeho přítelkyně nemastná neslaná a protivná, navíc se navzájem nemilují. Za ty duchaplné životní pravdy, co nás celým filmem provází, by se nestyděl ani Morgan Freeman, až na to, že jemu bych je věřila. A kvůli kanadské přírodě se radši podívám na National geografic. Navíc, to co prožil nebylo žádné dobrodružství a přece každé malé dítě ví, že štěstí na nás nečeká někde v cizině, ale doma za humny. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Propravdě jsem velice mile překvapená. Z filmu, který se v traileru zdál být něco mezi LONG WAY ROUND a INTO THE WILD, se vyklubal snímek dle mého poveděně natočený i zpracovaný. Chválím atmosféru filmu, která se pohybuje někde mezi hořko-smutnou komedií a fotografickým průvodcem kanadských kuriozit. Humor, kterého se divákovi dostává je srozumitelný, ačkoli občas mi přijde, že je i poněkud britský, což je ale na druhou stranu dobře, protože jinak obohacuje smutné pozadí příběhu. Dělá mi velikou radost styl vyprávění a to, jak hlavní postava Bena vidí znamení prakticky ve všem, co ho na cestách potká (popravdě mě to dává jistotu, že snad nejsem jediný člověk, který to tak dělá :D ) Herecky není film nějak extrémě propracovaný, faktem však zůstává, že Josh Jackson se s postavou krásně srostl, takže film působí reálně. Jinak pěkná hudba a prostředí. A jako bonus je zde scéna pro hokejové fanoušky...no co víc si přát? :P ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak mě chytil tenhle film za srdce, mu menší počet hvězd ani dát nemůžu. Celé to drží pohromadě jako pevný kus skály a prostě mě nenapadá, co tomu vytknout. Skvělý Jackson, skvělá hudby, úžasný výprava, líbivý styl vyprávění...A krásně uhlazený závěr. Opravdu velké překvapení díky Cinemaxu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Hokejista, kterého Ben potkává na kluzišti, hraje za tým Anaheim Ducks. Ten byl tak pojmenován po filmu Šampióni (1992), což byl jeden z prvních filmů, ve kterém Joshua Jackson hrál. (Fugas.cz)
  • Ben (Joshua Jackson) ve filmu jezdi na motorce 1973 Norton 850 Commando. (Baffer)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama