Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Tento napínavý film ze středověku je určen divákům, kteří mají rádi dobrodružství, romantiku, humor a to nejlépe všechno dohromady. Jeho děj začíná ve chvíli, kdy Martin z Vamberka musí na rozkaz krále odejet do války bojovat proti Saracénům a pověří ochranou své tvrze nejstaršího syna Petra. Ten se (nikoli bezdůvodně) netěší zrovna veliké popularitě u svých sourozenců a ti mu jeho novou roli rozhodně nehodlají ulehčit. Nikdo ale netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused Albrecht z Krvenos, pán sousedního hradu, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého. Kolem tvrze se brzy začnou dít podezřelé věci. Děti musí rychle zapomenout na rozmíšky a začít čelit hrozícímu nebezpečí. Jenže co se z počátku zdálo jednoduché, změní se postupně v boj na život a na smrt… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatický počin má jednu podstatnou vadu. Zavděčit se celému spektru diváků je jistota na zadělání problémů. Už pejsek a kočička když vařili dort též přišli na to, že mnoho ingrediencí v dortu způsobí minimálně nevstřebatelnost. A tak se i toto dílko stává lehce neuchopitelným, je to škodaa, protože se jedná vcelku o sympatický počin i když milionkrát zmutovaný a obehraný. 50%. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Janákův retardovaný rukopis baví ve filmech pro mladistvé, kde prodá i svůj pubertální smysl pro humor. V pohádce musí být rozkročen mezi všechny věkové kategorie diváků a při snaze je uspokojit dost tápe. Jeho tak trochu jiný středověk se nepodařilo prodat i kvůli těžkopádným historickým vložkám, které vypadají jako z tuctových představení pro základní školy. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ať si klidně žijí... ale neměli by se vydávat za něco co nejsou... za duchy, řekněme. Karel Janák tentokrát zamířil na ještě mladší publikum a vypálil produkt, který sice určité kvality obhájí, přesto zůstane někde na půli cesty mezi snímkem hodným pozornosti a přehlédnutelným gulášem namýchaným z žánrů fantasy a rodinného komedie, který zapomenete nejspíš ještě dřív, než po vás v kině vystydne sedadlo. 40% ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Slušná trapárna. Pavel Kříž jako padouch nebyl špatný, ale jako pán středověkého panství byl naprosto k smíchu. Pokud to nebylo záměrem autora, tak hlavně jeho postava hodně zklamala. Stejně tak by naprosto nepřesvědčivý David Prachař no a královna nakonec, to byla trapárna nad trapárnu. A tak uznání snad zaslouží jenom dětský ansábl spolu s Otou Jirákem. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu dospělého člověka se jedná o nepříliš povedený pokus o dětský historický film, až pohádku. Současnost jde panu Janákovi lépe, protože pokus o její našroubování do historie působí křečovitě. Připouštím ale, že děti se mohou bavit, i když na mě dětští hrdinové působí nadmíru otravně, čemuž zdatně sekunduje hlavní záporák. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • V seriálu otec dětí Martin z Vamberka (David Prachař) jede na královskou výzvu do boje proti takzvaným saracénům. Etymologie pojmu „saracén“ se dosud nepodařila spolehlivě prokázat, nicméně jedná se o středověké označení Turků či Arabů, všeobecně se míní, že pojem je odvozen z řeckého Sarakenoi, což byl řecký název pro divoký arabský kmen Saraků. V českých středověkých rukopisech se termín saracén objevuje poprvé v roce 1148, avšak sloužil k označení příslušníku pohanských etnik na východě od českých hranic. (Nick321)
  • Snímek se natáčel unikátní digitální technologií 4K Red Cam srovnatelnou s klasickým 35mm filmem, která zajišťuje mimořádnou hloubku a ostrost obrazu. Pro své vysoké rozlišení je nazýváno také UHD / Ultra High Definition. Jde o první případ použití této technologie při natáčení podobného filmu v České republice. (Taninaca)
  • Lenka Krobotová, ktorá stvárnila rolu kráľovnej, bola iba mesiac po pôrode, keď jej ponúkli zahrať si vo filme. Štáb preto musel vyriešiť jej brnenie, ktoré musela mať na sebe pri natáčaní. Nedotiahli jej na ňom skrutky, aby mohla svojho potomka kojiť. (Zdroj: ceskobudejovicky.denik.cz) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama