Reklama

Reklama

Místo činu

(seriál)
  • Západní Německo Tatort (více)
Trailer
Západní Německo / Německo / Rakousko / Švýcarsko, (1970–2024), 1897 h 8 min (Minutáž: 56–140 min)

Režie:

Houchang Allahyari, Jochen Bauer, Alexander Adolph (více)

Předloha:

Henning Mankell (kniha), Axel Corti (kniha), Werner Kließ (kniha) (více)

Scénář:

Michael Haneke, Kai Hafemeister, Rainer Boldt, Martin Suter (více)

Kamera:

Frank Lamm, Hagen Bogdanski, Axel Block, Wolfgang Treu, Helge Weindler (více)

Hudba:

Klaus Doldinger, Evžen Illín, Johannes Kobilke, Peer Raben (více)

Hrají:

Klaus J. Behrendt, Miroslav Nemec, Udo Wachtveitl, Dietmar Bär, Ulrike Folkerts, Joe Bausch, Andreas Hoppe, Peter Espeloer, Annalena Schmidt (více)
(další profese)

Série(55) / Epizody(1270)

Obsahy(1)

Tatort, neboli Místo činu se v Německu vysílá už od 70. let a je označován za nejoblíbenější a nejdéle vysílanou krimisérii v německy mluvících zemích. Vysílá se pravidelně kažou neděli a garantuje vysokou sledovanost. Každý díl se odehrává v jiném městě, ať už Německa, Rakouska nebo Švýcarska, a kromě soudobých společenských problémů (kriminalita i osobní život detektivů) nabízí pohled i na lokální kolorit (kulturu, architekturu, zvyklosti) daného regionu. (rogue13nasic)

(více)

Recenze uživatele dopitak k tomuto seriálu (10)

Plyšová zvířátka (1982) (S13E12) 

Divnej díl. A nic na tom nezpasí ani skvělý výkon dabérů Švehlíka, Moravce a Fišera, s nimiž má tenhle seriál původní chuť. Šimi se tu chová jako kretén. V dabingu jednoho z kolegů policistů jsem poznal Oldřicha Kaisera. Rýn byl tenkrát hodně hluboký. ()

Vlny za lodí (1984) (S15E04) 

Ten osmdesátkovej smog v Duisburg by se dal krájet, a když k tomu přidají ještě chemikálie z nedaleké fabriky, plave Horst v docela slušným marasmu. Tentokrát je pachatel poměrně nečekaný a vyšetřování mě bavilo. ()

Smrt na stadionu (1984) (S15E07) 

Schimi se probere nahej uprostřed fotbalového stadionu. Nezapomenutelná je scéna s postupně se rozsvěcujícími reflektory. Hlavního fotbal gaunera mluví mladý Vlasta Zavřel. Spíš nudnější díl. ()

Dvojí hra (1985) (S16E03) 

Výborný díl, kde hlavního padoucha mluví Boris Rösner. Schimanski tu vyšetřování vede bez skrupulí, k ženám se chová hodně bezohledně. Femme fatale je Angelika Bartsch. Sekta a bojové sporty v ní trochu navíc, navíc ale v pozitivní rovině je i autohonička a přestřelka ve sklepě. ()

Vila na předměstí (1985) (S16E07) 

Začátek vypadá slibně, ale pak se to celé zasekne a jak tam Brabec feťák začne hekat na zahradě, už to není o čem. Člověk si nemůže nevzpomenout na díl z Profesionálů, kde byl Bodie zabarikádovanej v domě a snažil se dovolat pomoci. ()

Přátelé (1986) (S17E12) 

Oficiální text neříká pravdu, protože Schimi je v tu chvíli opravdu na dně a švorc. Tvrdý díl, o jehož kvalitách svědčí netypický styl stavby zápletky i poněkud odhalenější nitro hlavní postavy. Hänschen hraje o všechno a tu nejlepší část hry nám tvůrci odepřeli. ()

Falešná hra (1987) (S18E06) 

Díl, u nějž jsem usnul asi osmkrát. Výborný dabing Prachaře v roli Tumlera, ostatní jsou klasika. Mně u těchto dílů souvisejících s prostitucí chybí právě ta erotika, i když chápu, že Schimi tohle řeší spíš mimo scénář :) ()

Léčitelé (1990) (S21E04) 

Kolísající. Začátek s vraždou u vody a malým klukem fajn. Pak to usne, a začne se něco dít až v okamžiku, kdy Schimi skáče do vody a plaví se na člunu. ()

Až po krk v blátě (1991) (S22E07) 

Výbornej díl, kolegové vše popsali, líbil se mi i konec s hudební (netypickou) vložkou a taky skutečnost, že se tentokrát nenacházíme v hnusném Duisburgu. ()

Případ Schimanski (1991) (S22E15) 

Horst je tentokrát v hluboké porůřské prdelce, ale dostane se z toho, i když to dost bolí a jako bezďák si v chladných ulicích jistě poškodí zdraví. Skvělá hudba na konci, dokonalá femme fatale (Maja Maranow). Místo Fišera už bohužel Zavřel na Hänschena. ()

Reklama

Reklama