Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine (Hugh Jackman), nejslavnější hrdina ze ságy X-Men, se v novém, výpravném akčním dobrodružství podívá do současného Japonska. V pro něj zcela neznámém a nesrozumitelném světě se střetne se svou největší nemesis. Z nelítostné bitvy na život a na smrt odejde navždy poznamenaný. Prvně v životě se cítí zranitelný, ocitá se na samé hraně svých fyzických a psychických možností. Zdaleka nebojuje jen se smrtícími samurajskými meči, ale i s vlastní smrtelností. Z těchto vnitřních a vnějších bojů pak vyjde mnohem silnější, než kdy býval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (1 279)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

X-MEN mám rád a vždy jsem se pobavil. U Wolverina jsem se nudil, děsně nudil. Počkám ještě na BLU RAY, otevřu si portské víno a kouknu ještě jednou a možná, že mne holywoodské efekty ohromí. .......Viděl jsem včera 20.11.2013 na BLU RAY, zvuk DTS, CZ DAB. dal jsem si portské a díky hollywoodským efektům dávám místo ODPADU, 40%. Obsahově, ale film stál za hovno. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nebyl první Wolverine žádnou velkou peckou, spíš průměrným blockbusterem, který neurazí, to jsem ještě netušil jaké rozčarování mě bude čekat za pár let, přičemž s původním Aronofským se nebojím tvrdit, že mohla vzniknout jedna z nejlepších comicsovek vůbec, i s ohledem na Batmana. Nestalo se tak, k projektu se dostal Mangold, a výsledek? Samo o sobě fascinující Japonsko, najednou vypadá jak z ateliérů. Akční scény? I když jsou peníze výrazně vidět, jsou k smíchu. Logiku nemá cenu hledat, celý film o ní ani nezakopnete. Avšak člověk by alespoň čekal trošku zajímavé finále, ale opak očekávání, nejtuctovější až trapné završení výletu chudáka Jackmana do země samurajů ještě více prohloubí stesk po první sólovce. 30% ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Příběh, který jede podle pravidel a nedostal žádné steroidy, naštěstí! Mangold stvořil výtečný film, který nesedí na komiksových postavách, jako spíš porůzných archetypech charakterů (temný hrdina, zákeřník atp.), ale přitom se dokáže vyhnout jejich šablonovitosti. Možná to není čistokrevně komiksový film (a při drobné změně scénáře by ani nemusel být o mutante...O mutantovi), ale je něco jiného, je totiž výtečný, atmosferický a svého druhu jedinečný. V tomto filmu hrají: Ronin Jean Valjean, Sličná Japonka s červenými vlasy, sličná japonka s normálnimi vlasy, Ruská verze Poison Ivy made by marvel, Japonský Hawkeye, bezejmený ninja #12, bezejmený ninja #24, Sarkasmus Loganovski, Rychlovlak Shinkansen a ... Zeleně dýmající miska čaje! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Wolverine se do Japonska nehodí. A zde to bylo po celých 130 minut krásně vidět. Začlo to fantastickým retrem v Nagasaki, pokračovalo to solidní romancí ve stylu Posledního Samuraje a končilo to tupými akčními scénami a "nečekaným" vyústěním ala béčkové pecky o démonech z let devadesátých. Logan je sympaťák a má patřičně temnou minulost, ale zatím ji separé nikdo nedokázal využít. Buď je to akční výplach, nebo je to snaha o mysteriózní dospělácký vysokorozpočťák, který je rozpačitý až to není hezké. A taky patřičně nesourodý a roztříštěný. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Wolverine mě rozhodně nezklamal. Při čtení zdejších rozporuplných komentářů jsem měla trochu obavy, které se však ukázaly jako zcela zbytečné. Logan je v parádní formě, bojuje s Jakuzou, s nepřítelem se utká ve strhujícím souboji na střeše vlaku, tak jako tehdy Spidey čelil Dr. Octopusovi, ochraňuje křehkou "Gejšu" a setkává se s dokonale vyzbrojeným ženským protivníkem v podobě "sexy a smrtící" Viper, která ho dokáže připravit o jeho "nesmrtelné" schopnosti. Myslím, že Světlana Chodčenkova je v této roli skvělá, a ostatní, ať si říkají, co chtějí:) Závěrečné finále s gigantickým "Terminátorem" mi sice přišlo trochu přestřelené a komické, ale co. Je to superhrdinský biják, co byste taky chtěli, že?:) ()

Galerie (123)

Zajímavosti (73)

  • Wolverine (Hugh Jackman) nazve v jedné scéně Nobura Moriho (Brian Tee) „Nostromo“. Na první pohled to vypadá jako odkaz na vesmírnou loď z filmu Vetřelec (1979) - a scenáristé s tím pravděpodobně také počítali -, ale Wolverine spíše naráží na původního Nostroma (Giovanniho Battistu Fidanzu), což je hlavní postava stejnojmenného románu Josepha Conrada z roku 1904, podle kterého je loď ve Vetřelci pojmenována. Nobura Mori má totiž mnoho shodných vlastností s touto knižní postavou. (Sidarius)

Související novinky

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

24.05.2014

Opustit projekt těsně před natáčením je v Hollywoodu nezvyklé, ne však nemožné. Darren Aronofsky takhle nechal na holičkách Wolverinea, Guillermo del Toro se vzdal režie Hobita... a podobně těžké… (více)

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

18.03.2014

Už za dva měsíce se Hugh Jackman posedmé vrátí do role věčně nabroušeného samotáře Wolverinea. Učiní tak v epickém crossoveru X-Men: Budoucí minulost, kde se o osud světa poperou mladé i staré verze… (více)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

07.12.2013

Režisér Bryan Singer přes Twitter oznámil: „X-Men: Apocalypse očekávejte 27. května 2016“. Nic víc, ale to prozatím stačí. Znamená to, že studio Fox chce pokračovat v rozjeté sérii a režisérem bude… (více)

Reklama

Reklama