Reklama

Reklama

Legenda o Tarzanovi

  • USA The Legend of Tarzan (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Již mnoho let uplynulo od doby, kdy Tarzan (Alexander Skarsgård) zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, Lorda Greystoka, po boku své milované manželky Jane (Margot Robbie). Nyní je vyslán zpět do Konga jako obchodní emisar parlamentu, aniž by tušil, že má sehrát roli pěšáka ve smrtelně nebezpečné hře chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Ale lidé stojící za vražedným spiknutím vůbec netuší, s kým mají tu čest. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (11)

Trailer 7

Recenze (561)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zďaleka najhorší film, aký som tento rok videl v kine. Má to úplne debilný príbeh, celá tá zápletka s "priveď mi z Anglicka Tarzana a ja ti dám za vrece diamantov a budeš ma môcť zotročiť" je príšernosť, zasadenie do historického kontextu zbytočné a nefunkčné. Celý film nemá ani náznak nadhľadu, tobôž humoru (keď tam máte S.L. Jacksona ako komickú postavu, tak je jasné, že niekto tu niečo nepochopil). Triky sú miestami OK, ale miestami strašné, hlavne to stádo na konci, vrchol filmu, je ako z čias prvého Jurského parku (a to som teraz veľmi urazil prvý Jurský park). Nejaká gradácia, tempo či nebodaj napätie Yatesovi vôbec nič nehovoria (napokon, jeho neznesiteľne nudné posledné potterovky to dokazujú). Film nechytí rytmus ani v akčných scénach, ktoré sú tragicky natočené, ešte horšie zostrihané, vždy sa tak nejako rozplynú v čudnom slede spomalených záberov. Hlavný hrdina je dokonale matný a nesympatický, Margot Robbie oblečená (a medzi nami, ona nemá čo iné ponúknuť, je veľmi zlá herečka a bojím sa Suicide Squad, kde je otravne mimo už v traileroch) a Christoph Waltz akoby v každej scéne hral inú postavu, iného zloducha zo svojich predošlých filmov, a až do konca sa nerozhodne, koho presne by mal napodobňovať. Vrcholom trápnosti je jeho zbraň - škrtiť dvojmetrových magorov ružencom? Vážne? ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

To byla volovina. Celá zápletka nedává smysl, triky jsou místy mizerné a divné zpomalovačky kazí veškerou akci. Tarzan působí nevýrazně až nesympaticky, ale není to ani tak Skarsgârdova chyba jako spíš Yatesovo matné vedení, které mu podraží nohy. Divné běhání po stromech je okatě digitální, stejně jako zvířata a bohužel to nezachrání ani Margot Robbie, která zcela nelogicky tráví své dny v Kongu v neprodšných šatech, které ani ve vodě neprosvítají. Waltz jako padouch neuvěřitelně matný. Obávám se že Tarzan je na dlouhou dobu u ledu. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Mr. David "věčný mudla" Yates - hmm hmmm. První pětiminutovka a střet moderní armády s divochy vypadal tak nadějně... Pak něco málo nic neříkající kostýmované nudy, kterou Yates celkem zvládá. Noa pak začlo to pravé tóčo v Africe …Nesmyslný střih, zkratkovitost, mizerně pojatá akce, nesympatický představitel hlavní postavy, zničení příležitostí pro výborné herce Ch. Waltze, D. Hounsoua a S. L. Jacksona. Jen ta Margot byla jediným světlým bodem celého filmu. … blééé, mohl to být podle scénáře zajímavý pohled na Tarzana, ale ... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek bych určitě zkritizoval brutálně špatný výběr Tarzana. Když chlapec celý život žije, papá, leze po stromech, čůrá, kaká, směje se, povídá si, a dokonce jsme se s mojí spolusledovatelkou shodli, že od jistého věku zřejmě i spinká s gorilami, tak by chlapec měl alespoň malinko gorilu připomínat. Alexander Skarsgård je hubeňour s jediným a neměnným výrazem ve tváři. Dojem na mě opravdu neudělal. Celkový děj, zápletka a vše s tím spojené, bylo totálně divné a dost nezáživné. Dialogy jsou krajně neposlouchatelné. Jedinou radost mi udělalo snad jen to, že zvířátkům rozuměl jen samotný král džungle a nehovořila anglicky. Jinak bylo i na Afriku dost černo. Sešla se spousta goril a černoušků, přičemž měl člověk během sledování problém rozeznat, na koho se zrovna dívá. Tím pomyslným závažím, které převážilo misky vah a rozhodlo o tom, že se na tento filmový skvost kouknu, byl určitě Christoph Waltz, kterého zbožňuji. Nemá smysl si nic nalhávat, stál zde za hovno. Kromě jeho občasného bláznění s růžencem, coby novou smrtící zbraní ve správných rukou, mi zde převážně vadil. Jinak totálním vyvrcholením filmu je pochopitelně závěr, kdy Tarzan zverbuje celou tamní džungli. Opravdu od srdce jsem se já i moje úžasná společnost zasmáli. Nejvíce mě pobavilo, když, já tvrdím, že bůvoli, ona tvrdí, že pakoně, přičemž jedničku z biologie jsme měli oba, zválcovali kompletně celé městečko a prorazili si hravě cestu i skrze kamenné stavby. Vůbec celý závěr byla velká legrace, která k tomu smrtelně vážně míněnému zbytku ani moc nepasovala. Přes dvě hvězdičky se neodvažuji zajít. Z mého pohledu to chtělo, aby se snímek zkusil nebrat tak vážně. Přeci jenom stále vychází z pohádky, a tak to chtělo nemalou porci nadhledu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pravda, nijak převratné dobrodružství to není, ale až tak přísnou kritiku si podle mě nezaslouží. Film kazí hlavně to, že tvůrci opět neznali míru a za každou cenu potřebovali natočit například naskakování na vlak nebo finále se stádem digitálních zvířat... Jenže je asi ani nenapadlo, že víc než o takové zbytečné a navíc ne moc dobře udělané scény by divák stál třeba o alespoň trochu napínavý závěrečný souboj muže proti muži, při němž by se mohl třeba jen maličko bát o hlavního hrdinu nebo o jeho dámu v nesnázích. No co. Alespoň že první hodina se mi sledovala vcelku dobře, prkenný představitel Tarzana byl vlastně sympatický, Samuel L. Jackson mě tu a tam pobavil a Gregson-Williamsova hudba mile překvapila. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Ponuku stvárniť Tarzana dostal aj olympijský rekordér v bazéne Michael Phelps. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v londýnskych filmových štúdiách Leavesden, v africkom Gabone a tiež v talianskych Dolomitoch v južnej časti Álp. (MikaelSVK)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

22.08.2014

8 filmů, 7,7 miliardy dolarů. Potterovská filmová sága sice skončila před třemi lety, její odkaz ale jen tak nevybledne. A studio Warner. Bros. si toho je dobře vědomo, pročež před nedávnem oznámilo… (více)

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

15.11.2013

Klasika Rudyarda Kiplinga, jejímž základem jsou příběhy o vlky (a medvědem a panterem) vychovaném divokém chlapci Mauglím, už byla zfilmovaná mnohokrát – nejslavnější adaptací je zřejmě animovaná… (více)

Reklama

Reklama