Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (1 738)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

První film ze série, který jsem viděl - nalákalo mě velmi vysoké hodnocení. Dostalo se mi v podstatě přesně toho, co jsem čekal - velmi pěkně natočené blbosti. Hlášky občas vtipné, občas směšné. Akce celkem masakrální, úplně v ní člověk cítí ten švih a energii, i když se mi - zvlášť v závěru - zdála drobet fyzikálně pohádková. Koukat se na to dalo, v rámci žánru "letní akční výplach" určitě jeden z těch lepších kousků. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $125miliónovTržby USA $209,837,675Tržby Celosvetovo $626,137,675Tržby za predaj Blu-ray v USA $40,064,243 //počet predaných kusov 1,908,489Tržby za predaj DVD v USA $40,823,025 //počet predaných kusov 2,877,481║ Asi fakt po tých pozitívnych reakcia som čakal malý zázrak. V rámci akýchsi pozitív ide o fakt pozerateľnú akčnú zbesilosť ale u toho to asi tak končí, ináč ide o prvotriednu samoúčelnú testosterónovú prehliadku svalov, prázdneho deja, suchých hlášok, občas neprehľadného strihu, ohlušujúcich motorov,... Dwayne Johnson tu je fajn ale pre málo priestoru tu až tak moc nezamieša karty, režisér Justin Lin je len rutinér bez väčšieho talentu s minimálnymi pokrokmi od predošlých jeho počinov, jedine čo fakt zvláda je akcia a miestami fakt nadupaná, akcia tu obsahuje asi dobru polovicu minutáže čím je tento film zachránený od krachu,... nuž keď nič na viac film nedá tak aspoň ten priemer dosiahol. /60%/ ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Chris Morgan .. Dobré, místy na hraně snesitelné hlouposti a namachrovanosti, ale pořád jen jednooký král série F&F, nikoliv v něčem převratná, déle přetrvající, sezónní událost (z obřích tržeb by si příště zasloužila navýšení položka pro scenáristy - dodavatelé bouráků už snad berou dost:-)). ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Vezměte pár naolejovaných svalovců, hyperrychlá auta, topmodelky drsňačky, k tomu přidejte strohou brožurku říkající si scénář, spláchněte logiku do hajzlu, popřete fyzikální zákony víc než to dokáže kvantová mechanika a vykouzlíte z toho Rychle a zběsile 5. Vše se musí podřídit stylovosti, vše musí do sebe hravě zapadnout, Dwayne Johnson musí dýchnout do tváře Vinu Dieselovi, z filmu musí číšet testosteron a hlášky musí být zatraceně cool. Nutno podotknout, že akce působí až překvapivě skvěle, (trezor na silnici je nářez), je neuvěřitelné, jak perfektně tenhle film funguje... Expendables jen tiše závidí. 9/10 ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Zatím jediný díl, který se shoduje a může hrdě nosit název filmu „Rychle a zběsile“, protože tak dynamické, přehledné a zběsilé akční sekvence s eye-candy momenty v předchozích dílech jen tak nenajdete. Jako obrovské plus zde vidím obsazení Dwayne Johnsona, který je s bradkou a kolenem na hlavě strašně cool… (na plátně je neuvěřitelně obrovský, skoro to vypadá, jako by měl na rukách nohy). Jsem rád, že se režisér Justin Lin každým dílem zlepšuje a od dokonalosti tomu chybí snad jen promakanější příběhová linka, ale i tak se zatím jedná o nejlepší letošní akční výplach, mé hodnocení 4,5 hvězdičky… „And above all else, we don’t ever… EVER, let them get into cars.“ PS: nezapomeňte vydržet, čeká vás ještě závěrečná potitulková scéna… ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Pôvodne sa rozmýšľalo nad obsadením Tommy Lee Jonesa namiesto Dwayna Johnsona (Hobbs), ale na Facebooku vznikla veľká fanúšikovská skupina v prospech Johnsona. Vin Diesel (Dominic) si to nakoniec rozmyslel a dal ponuku Johnsonovi. (Wargoo)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama