Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta spolužáků je pozvána na pobyt do lázní. Přitom však zažívá mnoho peripetií, vtipných situací, ale i osobních dramat. Souběžně s tím můžeme sledovat příběh mladého zlodějíčka, který nastoupí do luxusního lázeňského hotelu jako kuchař a prožije tam svou první velkou lásku, když se zamiluje do krásné pokojské. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (155)

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

K některejm z herců,který se zúčastnili natáčení týhle píčoviny,chovám úctu za jejich herectví,ale ani kvůli nim hvězdy nedám.Z některejch rádoby herců se mi chce naopak zvracet.Celoživotně!A film.Děs,hrůza,děj debilní jak hovno,je až neuvěřitelný,že umožněj někomu za svoje prachy natočit něco tak ubohýho.0%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zpracování je skutečně amatérské až televizní a režie prkenná, kdy herci chudáci nevědí přesně, co hrát, co říkat, a jak své repliky vypointovat. Ale zase na druhou stranu něco zachraňuje střih, něco mírně sem tam hudba, a hlavně námět. O lidech ve stáří a jejich problémech či strachu ze smrti se dnes filmy zkrátka netočí. Nezapadá to do teen koncepce. A Magnuskovi s Šíchou se povedlo uvést ještě ty české herce, které známe dobře z 80. let, ale nyní je vzhledem k jejich věku nikdo neobsazuje. Vždyť Oldřichovi Velenovi je 91 let! Jen mne mrzí, že film je v podstatě předělávkou Pamětnice. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ten film strašně připomíná amatérskou, nudnější a odfláklou verzi Pamětnice. Nafilmované je to hrozně, některé záběry vypadají, jako z amatérského filmu studentů střední školy a zvuk je taky celkem špatný. Taky mi vadilo, že sám režisér nevěděl, jestli točí drama nebo komedii, jelikož se to tady viditelně pere mezi sebou (a ve finále to bylo hodně křiklavé, odjezd z lázní je optimistický a spíše komediální a pak bum, přijde poslední scéna, která z toho zase dělá vážné drama - to je fakt takový problém ujasnit si, co přesně chci natočit? Dneska už vidím druhý takovýhle film). Ale co musím uznat, je to neskutečné herecké obsazení, myšleno v dobrém. Magnusek znovu sehnal takových starých herců a už podruhé je v jednom filmu dal dohromady, což je dobře a nikdo jiný to v Česku neudělal. A českých filmů o stáří taky moc není (a je zajímavé, že buď mají úspěch (Teorie tygra, Vratné lahve, Babí léto) nebo zapadnou (Pamětnice, Školní výlet). Něco málo zde vtipné je a celkově se na to dívat dá, ale jinak žádná sláva. 2* ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Tyhle toporný pokusy natočit film maj úžasný kouzlo nechtěnýho - bohužel, páč na to pak se zvrhlým potěšením čumíme. A tady je strnulýho antitalentu tolik, tolik...! K tomu přehršel klišé, trapna, šablon a scének jak ze slohu, v němž měli třináctiletí popsat svět dospělých. Což je ovšem blbost, páč třináctiletý dítě už umí vyprávět a dělat humory. Tvůrci tohohle megadíla ne. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že je to mizerné hodnocení do značné míry OSOBNÍ. Jméno Tomáše Magnuska je pro některé uživatele ČSFD, ale i pro ostatní filmové fandy a priori zárukou špatné filmařiny. Osobně to vnímám jako určitou křivdu. Magnusek není Fellini, ale nebojí se dělat věci, u kterých je předem jasné, že mají šanci oslovit jen určité procento diváků. Těm se jeho filmy třeba i podbízejí, ale nikdo nemůže tvrdit, že je Magnusek servilní vůči všem. Osobně ho neznám, ale nevěřím, že by si příkladně v případě Školního výletu mohl myslet na jinou cílovou skupinu, než na lidi ve věku 55+. A ano, i tito lidé přece mají právo na původní českou tvorbu o sobě samých a pro sebe samé. Před Magnuskem se, pokud vím, žádný filmař tuto mezeru na trhu nepokusil zalátat (neplést s love stories Marie Poledňákové, tam se ještě pořád cílilo na mladší publikum). A touto optikou je ten film potřeba vidět. Je mi 43 let, mým rodičům táhne na 70, ale Školní výlet bych jim nedoporučil - jsou na něj podle mě ještě pořád moc mladí. Ale za 10 let si na něm třeba zgustnou..? Jenom se tady nemuselo tolik umírat, to asi nepotěší nikoho..? I když... Pro 16 lidí patří tento film momentálně do jejich TOP 10! A to o něčem svědčí. Tenhle film zkrátka není pro každého. Zdaleka ne. Ale že by byl až tak mizerný...? To si nemyslím. Byť je Magnusek úplně jiný typ člověka, než jsem já (soudím tak například dle výběru spolupracovníků pro jeho filmy - Martin Hranáč, Jan Bendig, Míša Nosková a další představitelé třetí, čtvrté ligy tuzemského showbyzu). Ale i tohle je mi na něm sympatické. Je prostě svůj. Jde si svou cestou. A dělá filmy, které by u nás nikdo jiný nikdy neudělal. Že by bez nich bylo líp? Minimálně 16 lidí vám bude do krve tvrdit, že rozhodně nebylo. Můžou tohle říct o výsledcích své práce všichni ti, co tomu tady srdnatě sází ODPAD!y? ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Film Školní výlet se natáčel v Lázních Bělohrad, v Pardubicích, v Čelákovicích a v Chrudimi. (Bart)
  • Ve filmu se na plátně setkává Stanislav Zindulka se svým synem Jakubem Zindulkou. (M.B)
  • Premiéry filmu se nedožila hned dvojice herců, která se na natáčení podílela. V říjnu roku 2011 zemřel na rakovinu Bořivoj Navrátil, který již před začátkem natáčení avizoval, že se jedná o jeho poslední filmový projekt. V únoru téhož roku odešel také Pavel Vondruška, jenž podlehl následkům pádu ve Stavovském divadle. [Zdroj: iDNES.cz] (oje)

Reklama

Reklama