Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 1

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (1 396)

kiddo 

všechny recenze uživatele

Atmosféra silně připomínající Utažení šroubu od Henryho Jamese, jenom čtyři stupidní zbytečné lekačky (prskající voda, holčička v kukátku, bába za oknem a havran v ložnici), klasický vyblitý hnědomodrozelený filtr použit pouze ve třech několikavteřinových záběrech a nasazení hutné mlhy omezeno na naprosté minimum. Ten film je tak disciplinovaný, že ačkoli by se za normálních okolností nejednalo o víc než o řemeslně moc hezky provedený průměr, vzhledem k omamující sračkoidnosti současného hororu mi nezbývá než malinko nadhodnotit. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Od Amenábarova snímku Ti druzí jsem neviděl tak působivý mysteriózní horor a musím říct, že mi udělal opravdu radost. Přitom to vlastně není nic světoborného, ale je příjemné vidět, když se někdo vrací úspěšně k základům žánru. V tom filmu se neexperimentuje, drží se osvědčených filmařských postupů, Watkinsova režie je spolehlivá a i v detailech přesná. Režisér ví, kdy nasadit lekačku a kdy nechat kameru zachytávat působivé obrazy ponuré přírody a interiéry domu poznamenaného lidskou zlobou. Neměl jsem problém vlastně s ničím, nic nepřekáželo, nevyčnívalo, nenaštvalo. I ten konec, který možná některé diváky rozladil, zapadá do myšlení pozdní viktoriánské éry a podobně laděných literárních příběhů. Když to tak vezmete, vlastně se všichni dostali tam, kam patří. Celkový dojem: 90 %. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Tak dobré hodnotenie a tak nezáživný film. Natočené je to slušne o tom potom ale bezcielne motanice v dome a medzi domom a dedinkou ma strašne uspávali. Jedine slušné a nečakané ľakačky fungovali na výborná a koniec bol super ale dal som to asi až na piaty krát, takže aj to hodnotenie je také aké to bolo "strhujúce". Skrátka o Daniela som sa nebál, keby tam behala polonahá deva prihodil by som možno hviezdičku naviac ;-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VIDĚL JSEM JE. VIDĚL JSEM JI A JEJÍHO CHLAPCE“..... /// Stará dobrá Anglie. V Baskervillu maj blata, v Crythin Gifford zase bažiny. Podivně chovající se vesničané, stará barabizna.... jeden nemusí bejt ani velkej génius (jasně, tak to jsem tady dobře...), aby poznal, která bije. Pověry? Skutečnost? Jednoduchý a výborně načasovaný ,,věci“ mě udržujou v neustálým stresu (prostatikům nedoporučuju sledování v noci a o samotě!) Křeslo se houpe, nikdo tam není, ale JÁ JI VIDÍM! Mrazí mě často a hodně. A ty zasraný lekačky! To mě poser boty! Angláni porážej Thajce rozdílem třídy.... (Proklatě zajímavá duchařina. I bez svině vylejzající z vany. I když...) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu od Susan Hill číst nebudu. 2.) Hledám pro svýho chlapečka nějakou děsivou hračku. 3.) Miluju optimistický konce. 4.) Thx za titule ,,Sanji“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ **** ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Přiznávám zcela dobrovolně, že horory nejsou mým oblíbeným žánrem, tudíž The Woman in Black běžela v kině celých šest týdnů, než jsem se na ni odhodlala zajít. (Touha vidět Radliffa v něčem jiném než Harrym Potterovi, přítomnost Ciarána Hindse, podle traileru velmi hezká vizuální stránka, srovnání se Sirotčincem v jedné z recenzí a vědomí, že ustát filmy s přístupností od dvanácti let bych v jednadvaceti měla zvládnout, nakonec vyhrály.) A přežila jsem. Vizuální stránka vycházející z černobílých kostýmů a snížené saturace obrazu a atmosféra vytvářená domem, houpacím křeslem a otiskem na skle je velmi podmanivá. Snad jen od příběhové stránky jsem, snad kvůli odkazu na Sirotčinec, který dokázal balancovat na hraně racionálního a mystického vyznění, čekala mnohem víc. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Natáčení probíhalo v anglickém Peterborough a v Layer Marney Tower. (kriticom)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama