Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (2 340)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Obecné nadšení chápu, protože vidět všechny ty legendy dohromady má prostě zvláštní feeling. Bohužel když vezmu v potaz, že film má i jiné kvality a atributy než-li herecké obsazení a vzájemnou chemii herců (ta chemie by byla i v případě, že by na sebe dotyční jenom koukali, až tak silný sentiment může být), tak je to selhání na celé čáře. West už asi zapomněl jak vypadá kvalitní akční film. Pominu otřesnou televizní kvalitu obrazu (retro se vším všudy) a lokace natáčení někde mezi Rumunskem a Bulharskem (zdravíme Van Damma a Seagala). Kdyby měli Expendables stejně kvalitní akci, jako 15 let staré Con Air, byl bych nadšen. Bohužel ani z poloviny. Zmatečný střih - neuvěřitelně zprasený. Nikdo neví kdo do koho střílí, několikrát opakované záběry během pár minut (údery, výbuchy) a zoufale nepřehledné osobní souboje, snad kromě toho posledního. Nečekal bych, že ryze akční film bude mít největší slabinu právě onu akci. Stallone je stále bouchač jako blázen a hlášky a vtipy jsou fajn. Ale to si raději pustím od každého borce 3 jeho nejlepší filmy a nemusím koukat na takovýhle miš-maš. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Větší, monstróznější a nabitější hvězdama než první díl. Druzí Expendables nezklamali a nabídli ještě více akce a peprných hlášek, někdy vtipných, někdy slabších. Obsazení perfektní, JCVD nezklamal a opět ukázal, že v krav maga je nejlepší. Příběh je samozřejmě béčko, ale k ději perfektně sedí a neruší celkový dojem z filmu. Oproti jedničce si konečně zastříleli i Arnie s Brucem a vrcholem všeho bylo perfektní cameo Chucka Norrise. Pevně doufám, že změní názor a objeví se ve trojce. Co mě naopak zamrzelo byl nedostatečný prostor pro Jeta Liho a Liama Hemswortha...a vyškrtnutí Novaka Djokovice. Liam měl perfektní roli snipera, od kterého bych chtěl vidět více, ale jinak měl v příběhu zásadní roli, takže tohle se ještě dá odůvodnit. Naopak jsem nepochopil, proč se Jet Li objevil pouze na začátku, jelikož jakožto hlavního člena Expendables bych ho chtěl vidět ve všech akcích. Jinak opět skvělý film, který se vrací do 80.let, kdy předváděli hvězdy přesně toto. Těším se na trojku, na Nicolase Cage a Wesley Snipese a doufám, že se objeví i Steven Seagal. PS : Škoda, že se do konečného sestřihu Novak nevešel :D...100%...[08.09.2012_Cinema City_Flora] ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TA VĚC PATŘÍ SPÍŠ DO MUZEA.“ … ,,TO MY VŠICHNI“.... /// Voteklej Stallone, nesympatickej Damme, tuny po zemi válícího se plutonia (že by Timofeje Berezina šlehlo závistí…) - neurážím, jen konstatuju, páč předpokládám, že TAHLE zábava byla určená člověku jako jsem JÁ! Mrzí mě, že kromě vzkazu – takhle to vy cucáci dělaj staří mazáci – tady není nic navíc. (Nekecej…a co Chuck Norris? … Fajn, takže…) …úvodní akce paráda a pak mě z klimbu probral až jako zjevení objevivší se Chuck Norris. Soráč, JÁ čekal víc než hrabání se v nostalgii. Napoprvý to byla paráda. Ale omýlat furt dokola to stejný – kurva chlapi, já za to platím! Sázka na jistotu, rutinní akci a příběh, kterej místy dokonce nudí. Béčko, který se rychle vypaří z palice. Přece nejde jen vo to, abych si pamatoval, že tady hrál po ,,X“ letech zase Arnie, že Chuck ještě nenatáhl bačkory, a že Van Damme nemluví jen bulharsky. Souhlasím, - padouch má bejt trefenej do lebky (a ta zajebat půlku plátna), ale Sly by si měl tyhle kousky režírovat sám! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Několik let bažím po smrti Van Damma. 2.) Páč mrtvej Bulhar, dobrej Bulhar. 3.) Protože mám přezdívku Osamělej vlk. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zlátanina. Akčné scény sú 10 minút na začiatku a 15 minút na konci, mizerne zostrihané, nevygradované, neveľmi zaujímavé. Medzi tým je asi hodina nejakého "deja", ktorý zrejme vôbec nemal scenár, scény s Arnoldom a Chuckom (obaja sú tam hrozne mimo) sú nasilu prilepené a bez zmyslu. Adkins tam má jeden krátky fajt. Navyše to celé vyzerá ako v Bulharsku natočený direct-to-video šit (oh, wait...). Skrátka a dobre, film, v ktorom je zďaleka, ale zďaleka najlepším hercom Van Damme, má vážny problém. O triedu horšie ako jednotka a o dve ako Rambo IV. Ak niekto tvrdí, že tu je všetko, čo fanúšik akčného žánru potrebuje, tak považuje akčného fanúšika za tupca, ktorý netuší, čo je to konzistentný príbeh. Pretože haló, aj akčný výplach niečo ako príbeh potrebuje. 5/10 a sklamanie roka. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale u jedničky jsem měl pocit větší plnosti. Tohle mi prostě přijde už příliš banální, nejhustěji popsané stránky scénáře musel sežrat Steven Seagal a to, co zbylo, se snad ani nedá nazvat scénářem, jako spíš na hromadu nakydaným hnojem. Né, fakt jsem nečekal košatý příběh, ale zároveň ani vzduchoprázdno. Je to jako televizní show, kdy jednotlivé postavy přichází na pódium, předvedou publiku nějaký svůj bonmot a zmizí ze scény, aby se za půl hodiny to samé opakovalo. Bez jakéhokoliv důvodu nebo začlenění do děje. A spousta scén trpí nelogickým "přemisťováním" se především vedlejších postav či pochybnou změnou lokací. Jako Slyova pěst na oko působí jednoduché, studené exteriéry a... prááásk, už jsem koupil jednu od Stathama, abych prej pořád nekritizoval. Ok, to stačilo, teď to dobrý: ve chvíli, kdy na vrata nepálské vesnice "zaťuká" Lundgren a kdy Sly slibuje, že "přijde už brzy", začíná neskutečná akční desetiminutovka, která musela spolknout snad půlku rozpočtu. Všechno vybuchuje, digitální krev cáká do všech stran a zásobníky sypou do hlavní jeden náboj za druhým. Stejně tak závěr, kdy se nepřátelé kosí ne po jednom, nýbrž po desítkách, vypadá jako z dob Jendů Matrixe a Ramba. Osobní souboje frčí v ukrutném tempu, choreografie podléhá tomu zlikvidovat soupeře co možná nejrychleji, nikoliv nejefektivněji, což především u fightů Adkins vs Statham trochu zamrzí. Scény jeden proti všem "kolemjdoucím" tu jsou snad jen dvě, Li i Statham se ale asi snaží překonat Čong-liho rekord, protože to všechno řežou strašlivě rychle. Neříkám, že je to špatně, ale občas by neškodilo netlačit tolik na pilu a předvést světu nějaký ten lahůdkový souboj v pomalejším duchu, prostřižený pěknou zpomalovačkou (než dvakrát mrknete, tak Adkins čtyřikrát kopne, žádný super high kick ve slow motion záběru). Van Damme fajn záporák, nadále věhlasný otočkátor, Norris vtipnej, Schwarzenegger je BACK, ale největší hovado budiž Dolph Lundgren, ten teda hlásí brutálně. Nejsem zklamán, jen mi takovéto panoptikum ke spokojenosti úplně nestačí. Film, byť s akčními hvězdami minulého století, prostě musí mít nějaké hranice... tady se hranic ani pravidel držet nešlo, protože jednoduše žádné nejsou... 100 miliónů dolarů(rozpočet)/300 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (167)

Zajímavosti (104)

  • Když Booker (Chuck Norris) zničí tank, směřuje jeho hlaveň k zemi.V dalších záběrech je však opět v pohotovostní poloze. (Nocturno culto)

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama