Reklama

Reklama

Mia a Brian se radují z narození dítěte a oddávají se rodičovským starostem. Miin bratr Dom se probouzí vedle Eleny, bývalé parťačky federálního agenta Hobbse, který šel celé partě po krku. Právě on Doma vytrhne z jeho poklidného života. Kupodivu mu nechce nasadit želízka, ale přichází s nabídkou, která se neodmítá. Hobbs se už dlouho snaží dopadnout bývalého příslušníka speciálních jednotek SEALs Owena Shawa a jeho gang, který svých schopností za volantem využívá k páchání zločinu. V Owenově analyticky chladnokrevném mozku vznikl plán na krádež nebezpečné technologie sloužící k výrobě zbraně hromadného ničení. Je potřeba mu v tom zabránit, proto se Hobbs obrátí na Doma a jeho parťáky s žádostí, aby své schopnosti tentokrát využili ve prospěch něčeho užitečného a protivníka porazili jeho vlastními zbraněmi. Výměnou za pomoc jim nabízí čistý trestný rejstřík pro všechny a možnost vrátit se domů. (TV Nova)

(více)

Videa (64)

Trailer 2

Recenze (1 357)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jednička to nastartovala, dvojka nám ukázala, jak vypadá slabší odvar, trojka diváky zavedla za jinými postavami do Tokia, čtyřka ukázala, že série ještě není mrtvá a může dál fungovat, pětka dovedla sérii na vrchol a šestka zůstala těsně pod ním. Stále se bylo na co koukat, Vin Diesel a Paul Walker hrají role, které jim svědčí, podobně jako Dwayne Johnsonovi. V příběhu šestky se vrací na scénu také Michelle Rodriguez, což je příjemným kořením pro tento příběh, do něhož v cameu zasáhne také Jason Statham. Hledat tu nějakou realističnost u akčních scén nemůžeme, podobně jako v předchozích dílech, ale stále jde o povedenou zábavu, která připravila půdu pro sedmičku, na kterou se brzy vydám do kina. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Předchozí díl dal do kupy nejlepší možnou partu, která se po velkém úspěchu prostě musela vrátit. Navíc mají proti sobě konečně i pořádného záporáka a hlavně šesté pokračování nabízí jedno stylové zmrtvýchvstání. Lin musel změnit lokace, které nejsou tak atraktivní, ale akci v Riu už stejně nepřekoná. Stále se však i tady najdou momenty, které jsou tak daleko za hranou uvěřitelnosti, že zvedají ze sedadel. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Justin Lin povýšil túto sériu po predchádzajúcom diely na viac akčnú záležitosť a v tomto šiestom filme je toho všetkého ešte dva krát viac. Väčší rozpočet, viac hlášok, viac akcie, viac naleštených aut, viac polonahých báb, viac Hulkov, viac fightov, viac nábojov, viac výbuchov, viac terminátorov, viac Rambov, no proste všetko čo končí na ov. Rýchlo a zbesilo 6 je v podstate rovnaká zábavná blbina ako 5 až na to, že je tu skrátka všetkého viac. A to je snáď jediný problém. Nie že by to bolo zlé, ale niekedy by skrátka trebalo dať nohu z plynu a nie mať pedál stále na podlahe, alebo vymýšľať plán C,D,E. No na druhú stranu je to film kde sedíte stále s napnutou prdelou a čakáte čo príde ďalej. Moje oči a uši s toho rozhodne mali zážitok, aj keď nad niektorými akciami sa mi zastavil mozog a po chvíli mi pred očami nabehlo prepočítavam. No v tom momente som si uvedomil, že mozog som mal nechať asi doma a tak som našťastie stihol dať eskejp a vypnúť ten môj dementný program. Takže som s prižmúrenými očami tu extrémnu (ale za to sakra cool) pritiahnutú akciu za vlasy dokazal zhltnúť, aj keď len tak tak. Musím povedať, že je to teda veľké sústo, ale pokiaľ to zhltnete a necháte sa unášať filmom a hláškami, ktoré sa tu sypú rovnako ako peniaze strýka držgroša, tak máte vyhrané. Zabudol som ešte pripomenúť aj to, že The Rock nie je len Hulk ale aj sudca Dredd. V tomto filme je skrátka toho tak veľa, že miestami neviete komu fandiť, neviete sa rozhodnúť, ktorá akcia alebo hláška je lepšia, ktoré auto je rýchlejšie a do ktorej kočky sa zamilovať skôr. Ja som s týmto dielom, ktorý síce nie je tak dobrý ako ten predchádzajúci spokojný, pretože keby som sa videl, tak som sa určite usmieval celý čas ako dement. Rýchlo a zbesilo 6 má síce akcie aj navyše, ale celkovo sa jedná a skvelo zábavu, ktorá je skvelo natočená a divákovi ponúka presne to čo chce ... alebo možno aj niečo navyše, záleží len na divákovi ako sa k tomu postaví ... alebo ako si k tomu sadne. Update: na druhý krát som sa bavil snáď ešte viac a plný počet je namieste. 90% - 5* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pomohlo nehodnotit bezprostředně po zhlédnutí. Tenhle těžkotonážní výplach sice rozhodně zrát nebude, první dojmy ale byly hodně rozpačité. Já rozumím tomu, že se to nebere ani zbla vážně. Chápu, že slovo fyzika tu musejí hlavní postavy hledat ve slovníku cizích slov. Ale když má letištní runway tolik mil, že ji v nejrychlejším sporťáku na planetě neprojedete ani za deset minut, a Vin Diesel dělá ve scéně na dálnici opovážlivou konkurenci Snyderovu Man of Steel, stejně to diváka praští do očí. Neradi odpouštíte přehané scény na úkor zábavy? Tady budete trpět. A pak je tu ta nejdůležitější strana mince: v ní hláškují The Rock, Diesel a Tyrese Gibson jako o život, zavodí se tady mnohem častěji než posledně (už od super začátku!) a hlavně je to po x měsících první blockbuster se skutečně přehlednými akčními scénami. Žádné tři střihy na jeden úder pěstí - přesně naopak. A vůbec, co může být špatného na snímku, ve kterém udělá během výslechu Dwayne Johnson ze zadržovací místnosti s podezřelým doslova kůlničku na dříví? Asi nic. Nechte půl mozku doma, do sálu výjimečně kýbl pop-cornu, a užijte si Váš osobní "film roku". Wrong team, bitch! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Začíná se z toho stávat ryze rodinná záležitost. Tedy pro vysvětlení. Chemie mezi herci je fantastická. Hlášky, gagy i většina dialogů super. Tohle není precizně nacvičený herecký výkon, tohle je přirozená chemie lidí, kteří spolu spolupracují už několik let a tvoří neskutečně sympatický tým. Je to vidět, je to cítit. Improvizace, nikoli strojenost a z toho jsem měl radost největší. Zároveň je dobré si říci, že Rychle a zběsile pomalu spěje do stylu Expendables, protože herecké obsazení stále více bobtná nejen v rolích hlavních, ale i vedlejších (tentokrát Gina Carano). Už víme, že v příštím díle bude Jason Statham, takže nedostatek zajímavých obličejů určitě nebude. Přes to všechno ale není šestka lepší pětky, ani náhodou. Je možná "hladší", velkolepější a s vyšším rozpočtem, ale jedna věc je megalomanie (tank na dálnici) a druhá věc jsou scény, které naprosto postrádají (!!!) logiku a dělají z diváka debila. Likvidace tanku, Diesel superman, 10 kilometrů dlouhá ranvej. A toto nelze tvůrcům tolerovat. Potěší výborný body fight Carano vs Rodriguez v metru, specielně ta dnes už legendární scéna pádu ze schodů (kaskadérsky/kamerově/střihově hmatatelné a procítěné až za roh - strhující práce), pár kvalitně rozbitých aut a výborný zvuk jako takový. Zamrzí ale právě ty nemilé "scifi" prvky, kterými je snímek překrmen. Po pětce je těžké jít někam dál. Určitě se ale nemuselo chodit dál v akci. Mělo to být trochu jiným směrem. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (62)

  • Ve scéně v čase 0:31:41, kdy si Dom (Vin Diesel) vyndává kulku, si lze všimnout, že kulka neodpovídá ráži zbraně. (dc125)
  • Owen Shaw (Luke Evans) je první "záporák" filmové série, který není ani drogový magnát, ani zkorumpovaný policista. (S.W.A.T)
  • Natáčelo se od 30. července do 17. prosince 2012 v Londýně, Los Angeles, Glasgow, na Tenerife, v Rusku a Hong Kongu. (Gabushka)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Justin Lin a samurajští zabijáci

Justin Lin a samurajští zabijáci

18.10.2017

Po 4 dílech Rychle a zběsile utekl Justin Lin ke Star Treku a dosud nevíme, co bude točit dál. Z jeho bourneovky s Jeremym Rennerem sešlo a Space Jam 2 nezní dvakrát reálně, slušnou šanci na… (více)

Z Raidu do Star Treku

Z Raidu do Star Treku

27.07.2015

Třináctým celovečerním Star Trekem se bude slavit padesáté výročí celé značky. Režisér Justin Lin (Rychle a zběsile 5) si tak musí připravit spoustu trumfů, aby uspokojil širokou fandovskou základnu.… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

Reklama

Reklama