Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (292)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Co se mi líbilo? Trochu ta atmosféra a pak ten vtípek na konci "Myslím, že se ti bude můj přítel líbit..." u toho jsem se zasmál. Zbytek byl rozporuplný, chvíli se to snaží být melancholické, pak to hraje na hororovou strunu a pak je to sladké a patetické až hanba. Mělo to chvíle, které byly fajn, nápady, které stojí za to ocenit jako třeba zjištění, že nejděsivější na světě je "rozlícený dav" a to děvče co zapálilo a házelo růžového plyšáka tomu vévodilo. No a pak to mělo ty momenty přeslazené, které většinu těch pozitivních vln, které jsem cítil posílali do kopru. Stačilo mi třeba když výše zmíněné děvčátko pak dávalo zombíkovi zpět ruku, rázem bylo po oblibě... Jistě je to film i pro děcka a ty by něco silnějšího asi nedaly a tak muselo vše nejspíš skončit tak jak to skončilo, ale mě to prostě nenadchlo a nepotěšilo. Takže je mi líto, ale za ten výrazový kolotoč s pro mě ne příliš povedeným koncem dám jen 6/10. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nuž v prvom rade je mi strašne ľúto tej úžasnej práce animátorov na tomto mizernom scenári. Veď ani ten námet nie je zlý (zvrat s tým, že KTO je tá čarodejnica je vynikajúci), no potenciál nie je vyčerpaný ani na 10%. Napriek občas prekvapivo nekorektným veciam (najmä nekrofilné vtipy) je totiž film strašne "bezpečný", teda ide na istotu a kĺže po povrchu. Aj keď už to niekedy vyzerá, že sa príbeh začne vyvíjať inak, tvorcovia opäť ujdu do bezpečia a do klasickej šablóny. Škoda, vizuálna stránka je podmanivá! ()

Reklama

Baxt 

všechny recenze uživatele

Nezůstává jen v té inspiračně-parodické rovině, zejména v druhé půlce se ParaNorman snaží tvořit svět s pravidly, jeho obyvatele i mytologické pozadí předcházející syžetu. Jenže to neměl být impuls k vytracení všeho humoru. Přes veškerou snahu dát té taškařici vážnější podtóny, zůstává jen s žánrem si pohrávající hračičkou s nenaplněnými ambicemi být víc než stínem zašlé doby. Netroufám si říct, kolik zkazil dabing. Takový Michal Holán mě otravuje uši takřka vždycky. ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Přes průměrný námět se film vyklube do celkem dost slušného animáku, který utlumí typické žánrové pilíře (rodinné hodnoty, přátelství) a typizace hrdiny (šikanovaný slabý chlapec pro svoji jinakost...neviděli jsme to už někde?). První polovina je přesto neskutečně zábavná a prostě jiná, ale pak se probudí pár né úplně krvelačných zombií a vše jde do kopru. Pár posledních minut s čarodějnicí už situaci nezachrání. Děti budou spokojeni a rodiče se pobaví u pár cílených situací (pár znalých rodičů určitě pobaví scénka s "hokejem"), ale to je tak vše. Škoda, s originálním zněním by možná hodnocení bylo ještě o chlup pozitivnější. Takhle ušmoulaných 6,5/10. ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Pomalej rozjezd, ale druhá půlka odsýpá parádně, silná burtonovitost těší, náhrada za Tima je tohle solidní, Norman má fajn atmošku a vysolí i pár pecklovních hlášek plus hodně hodně působivý finále se silnou citovou dohrou. Cílovka filmů od Laiky je bohužel specifická a úzká a o to víc se musí jejich tvorba cenit. Z čistě osobních sympatií sázím rád čtyřku. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Po záverečných titulkoch sa tu nachádza ešte jedna scéna, kde je ukázaná výroba postavy Normana Babcocka (Kodi Smit-McPhee). (JADIM)
  • Ve scéně, kdy mrtvý strýc překvapí Normana na školních toaletách, si můžeme všimnout, že na strýci visí toaletní papír. Když ale Neil hází svému mrtvému psovi klacek, Norman ho upozorní, že živé objekty a jiné předměty mrtví nemůžou držet, protože jimi projdou. (lil7minmin)
  • Film byl vytvořen za použití první stop-motion animace využívající 3D tiskárny ke tvorbě tisícovek unikátních výrazů tváří. (Brousitch)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama