Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (292)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je tu pár zajímavých detailů, kdy se kamera na něco zaměří (rezaté jízdní kolo u plotu atd.). Postavičky duchů taky nebyly k zahození. Norman je vlastně klasická postava. Naprosto obyčejný kluk, který má celkem jedinečnou schopnost a ta ho odlišuje od ostatních. Nápady tenhle hororový příběh má, ale očekávala jsem od něho mnohem větší nářez. Přece jenom jde o originální kousek. Ale nejsem zklamaná. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Wauu, vůbec jsem nečekal od toho tak dobrou podívanou.. Parádní atmosféra a vlastně i příběh, po psychologické stránce je to podle mého skromného názoru dost propracované. Sice podle komentářů co tu čtu v tom hledal každý něco jiného, někdo animák pro děti, někdo lehkou parodii na hororové snímky nebo blockbuster, který má pokořit ty největší vellikány v anime... Já jsem v tom našel parádní oddechovku co překvapila svou atmosférou... HODNOCENÍ: 87% (4*) ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Pro mě jako bývalého horrového fandu dokonalá retro exkurze. Navíc v provedení zdařilého animáku. Jednoduchá a neoriginální zápletka, jak tomu u horrorů bývá, osvěžená řadou ne zcela obvyklých variací, tunou odkazů na žánrovou klasiku, spoustou skvělých vtípků a k tomu jako třešnička několik velmi vydařených scén. Svižné, efektní, kreativní a nechybí ani emoce. Za sebe si nemám u Normana nač stěžovat (a ze spokojeného ohlasu dcery si myslím, že ani ona). Takže za náš rodinný tým, pro Normana palec nahoru. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Ten zombík mu právě řeže hlavu........... Budeš tak mrtvej, že budeš mluvit sám se sebou. DIALOG: NORMAN - Táta mi zakázal s tebou mluvit. NORMANOVA MRTVÁ BABIČKA - Pitomec. Kdybych byla poltergeist hodila bych mu něco na hlavu........... Fanoušci hororů zde najdou spoustu odkazů na různé krváky, horory a napínáky, které jsou umně vloženy do skoro dětského příběhu. Děti, co neznají tyto filmy se scén nebudou bát, naopak se zasmějí a zasmějí se i zasvěcení, protože uvidí v mnoha scénách odkazy na jejich oblíbené horory. Tím se film ParaNorman zařadil do kategorie rodinný. Tvůrci a hlavně grafika tu má velký cit pro detaily. Můžete si tak vychutnávat nádherné povedené záběry jako je třeba kus papíru vlajícím na obyčejném plotě, tenisky, houpající se na telefonním drátě nebo dětské jízdní kolo opřené o stojánek - opravdu spousta detailů. Příběh má napětí, humor, ty odkazy na různé filmy a jen snad hudba trochu umírá. CITÁT - To je jak z nějakýho hororu.......... CITÁT - Když jsem nervózní, mám "ústní" průjem.......... DIALOG: NORMANOVA MÁMA - Uklidni se, dostaneš infarkt. Co pak budeš dělat? NORMANŮV TÁTA - Vrátím se a budu strašit Normana, třeba mě pak bude poslouchat............... Nakonec příběh přináší i nějaké to poučení. A já se bavil. CITÁT - Kopni ten strom do suku!!!........ Finální souboj je hodně strašidelný. CITÁT - Tááák, o čem to bude?......... Kdo vydrží celkem pěkné závěrečné titulky, uvidí ještě malý bonus. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem to čekala lepší. Už jenom ta "animace" nebo jinak řečeno ztvárnění nebylo nejlepší, nejmodernější a nekoukalo se na něj zrovna příjemně. Ale za to příběh byl celkem dobrý i se zábavnými, strašidelnými a dramatickými částmi. Myslím, že délka snímku plně stačila, kdyby to bylo delší asi by to nudilo až moc. Je to opravdu čistý průměr. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natočen pomocí kamery Canon 5D Mark II DSLR, která byla pro 3D efekt umístěná na speciálním stojanu, na kterém se po každém záběru o malý kousek poposunula. (Dr Lizal)
  • Tvůrci filmu v čele se scenáristou Chrisem Butlerem vydali podle filmu i stejnojmennou knihu. (Terva)
  • Jedná se o první rodinný animovaný film, ve kterém se objevuje postava, o které je veřejně přiznáno, že je homosexuální. (PanTumnus)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama