Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět. (Falcon)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (374)

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

S Toy Story mám jednoduchý vztah… je to má srdcovka, se kterou jsem prožil ta nejradostnější dětská léta a zůstala se mnou i během dospívání, tudíž má očekávání byla na maximu. A popravdě řečeno, jsem malinko v rozpacích. Úroveň animace je samozřejmě dechberoucí a vidět po letech své staré oblíbence je fajn, ale tentokrát se tvůrčí tým vydal poněkud odlišnou cestou, než bych já osobně čekal a ocenil a ne vše pro mě nyní funguje na 100%. Nejnovější přírůstek série hraje s existenciálními rozvahami na vážnější notu a nové postavičky v čele se záporačkou Gábinkou nejsou zdaleka tak zábavné jako Woodyho stará parta, která je tentokrát vesměs upozadněna vůči příběhu našeho oblíbeného kovboje a Pastýřky, a to mě upřímně mrzí ze všeho nejvíc. Jediný, kdo dostal nezanedbatelné místo v příběhu, je Buzz, který se ale chová nezvykle podivně… Přestože jsem z toho během sledování neměl nejlepší pocity, závěr mě utvrdil v tom, že se o zcela zbytečné pokračování nejedná a ve své podstatě do série zapadá dokonale, protože i Woody, který započal svou cestu před neuvěřitelnými čtyřiadvaceti lety, si svůj pomyslný happy-end přeci jen zaslouží (spolu se závěrem trojky emocionální vrchol celé série) a já můžu být jen rád, že jsem u toho mohl být od úplného začátku. Při pohledu na generické sequely Aut a Příšerek mám i přes veškeré své výhrady ohromnou radost, s jakou pečlivostí a chladnou hlavou si s touto kvadrilogií v Pixaru poradili... Takto kvalitní sérii, která sahá až do 90. let, tu prostě nemáme a ruku na srdce… byl by to vlastně zázrak, kdyby si čtvrtý díl udržel vysoce nastavenou laťku předešlými filmy :-) 7/10 (Toy Story series: Toy Story 8/10 Toy Story 2 10/10 Toy Story 3 9/10) ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Taky jsem ždímala kapesník, ronila slzy, ale trojka mě dneska dopoledne sebrala trochu víc. Maličko mě zamrzelo, že tvůrci do příběhu vecpali povinně nutnou emancipaci, nezávislost a akční hrdinství Pastýřky, co už naděláme, doba si to žádá... Ale jinak paráda! Nádherná animace, švih, kreativita a vynalézavost u Pixarů mě dostává do kolen. Vskutku inteligentní zábava, vůbec se nedivím, že Toy Story je srdcovkou mnohých z vás. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Krása. Skoro som vytopil slzami kino. Toy Story 4 nie je žiadnou revolúciou, ale to čo od neho očakávaš funguje takmer dokonale. Počiatočný dojem zbytočnosti pokračovania v dokonale uzavretom príbehu sa postupne vytráca a tvorcovia si ťa jemnými cestičkami dostávajú na svoju stranu. Baví, dojíma, poučí a ani chvíľku nenudí. To nie je taká samozrejmosť ako by sa pri súčasnej tvorbe mohlo zdať. Jediné, čo chýba je niečo, čo sme nikdy nevideli. To je síce pri štvrtej časti série pochopiteľné, no aj trojka dokázala prísť so scénou v spaľovni, ktorá v určitej miere redefinovala, koľko adrenalínu detský divák znesie. Ale aj tak je to paráda. Podobne vydarených a suverénnych kúskov tu tento rok mnoho nebolo. Chlapci z Pixaru sú proste stále frajeri. 9/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $433,993,992Tržby Celosvetovo $1,073,350,577 Tržby za predaj Blu-ray v USA $33,921,701Tržby za predaj DVD v USA $8,493,873║ Delikátne, silné predstavenie. PIXAR pri tejto sérii opäť nezaváhal a ponúkol brilantný príbeh. Na záver nechýbajú emócie. Klasika ktorá neomrzí, dá sa povedať jedna z najlepších sérii čo kedy vznikly. /videl v kine 4x: 100%/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po výborné 3, která celou sérii tak pěkně uzavřela dopadlo opětovné setkání vlastně nejlépe jak mohlo. Vidlík je plně funkční novou postavou, něco mě ale říká, že tady se bude nejvíce chválit Keanu Reeves jako Duke Caboom. Po letošním fiasku u většiny vychtěných pokračování, beru za jasné pozitivum, že Toy Story se jako série stále posunuje dějově dál a dál a odmítá žít pouze z recyklací. 75% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Po závěrečných titulcích můžeme vidět známou znělku s logem Pixaru, kde však písmeno „I“ nenahradí lampička z filmu Luxo junior (1986), ale hračka Duke Caboom. (Detektiv-2)
  • Když se Woody, Buzz, ovce a Pastýřka podívají do starožitnictví stropem, je na zemi vidět míč z krátkého filmu Luxo junior (1986), který se objevuje v logu Pixaru a téměř ve všech jeho filmech. (Luky.Konicek)
  • Ve scéně, kdy Woody s Vidlíkem nastoupí do kočárku Gabby, začne hrát v gramofonu píseň "Midnight, the Stars and You", která zazněla i na konci hororu Osvícení (1980). (Novko)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama