Reklama

Reklama

Špion, který mě miloval

  • Česko Agent, který mne miloval (více)
TV spot

Obsahy(1)

Studená válka v plném proudu, James Bond v nejlepší formě. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská jaderná ponorka po nečekaném výpadku energie záhadně zmizí z armádních radarů. Totéž se stane s jednou ruskou ponorkou. Britský tajný agent 007 James Bond je kvůli incidentu odvolán z úkolu v Alpách, kde stačí v sebeobraně zabít sovětského agenta KGB. Jeho první cesta vede do Káhiry k bohatému překupníkovi Fekkesovi. Ten měl na černém trhu zprostředkovat prodej mikrofilmu s plány zařízení, které umožňuje právě sledování ponorek. Zde se Bond setká s ruskou agentkou XXX, půvabnou majorkou Aňou Amasovou, stejně jako se zabijákem Sandorem a především s nezničitelným obrem s přezdívkou Zub. Zabiják, který kromě svých svalů používá i stisk umělého ocelového chrupu, pracuje pro loďařského magnáta Stromberga. Bond s Amasovou musejí spolupracovat, aby odhalili Strombergův zločinný plán: šílený boháč s pomocí obřího tankeru ukořistil obě ponorky a teď z nich chce vystřelit jaderné střely na New York a Moskvu. Tím hodlá vyvolat celosvětovou jadernou válku a zánik lidstva na zemském povrchu. Zároveň buduje podmořská města pro novou „nezkaženou" civilizaci. Bond a Amasová se v boji proti Strombergovi osvědčí jako skvělí spolupracovníci – ovšem jen do chvíle, kdy se ukáže, že ruský agent, kterého 007 zabil v Alpách, byl Aniným milencem... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

TV spot

Recenze (380)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Od vzniku série první Bond, kterého bych rád viděl na velkém plátně. Velkolepý upgrade do skutečně epického formátu. Poutavý příběh, skvělé obsazení, výborné triky a hi-tech vychytávky (vodní auto je snad jednou z těch Bondových nejlepších a jeho výjezd na pláž nemá chybu). Na vrch takové milé chut'ovky jako citace hudebního tématu z "Lawrence z Arábie" při cestě pouští nebo vzpomínka na "Srdečné pozdravy z Ruska" v podobě cesty vlakem s Ruskou agentkou. Hudebně je to sice bohaté, i když ne tak originální, jako Barryho filmy, nicméně se tu konečně objeví první padouch poslouchající vážnou hudbu - jedno z mých oblíbených a nenáviděných klišé zároveň. Tenhle Bond už vlastně není ani tak o Bondovi, jako o tom všem okolo něj. A přiznám se, že mi to tolik nevadí, protože i tím pro mě od počátku vždycky byl. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

S Moorem a jeho bondovkami mám problém. On se mi jeví jako obstarožní seladon (i v těch prvních filmech), snímky pak buď fádní, nebo utahané, či přemrštěně nadsazené, popřípadě naprosto neoriginální. Nebýt hlavní kočičky a několika světlejších okamžiků, nudil bych se přímo katastrofálně. Navíc žádnej pořádnej song, něco jako Live And Let Die. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší Mooreův Bond. A věřte, že vím o čem mluvím. A na rovinu řečeno, ze všech Mooreových partnerek je Barbara Bachová asi nejhezčí, to víte, diktát doby byl zvrácený, ale zrovna tahle dáma je koukatelná:) Stěžejní body "příběhu" - "tanker" pojímající do svých útrob jaderné ponorky, podmořské město u Sardinie, bílý Lotus měnící se v ponorku, padouch Jaws (česky pojmenovaný jak jinak než Čelisti, to na některých videokazetách, v televizi pak Zub, jedno lepší než druhé:)) perfektně hraný obrem Richardem Kielem a důvod proč tam vůbec Barbara Bachová hraje ruskou špiónku (major Anya Amasova, krycí jméno Trojité X - po tomhle zjištění už vám Vin Diesel nepřijde jako takový tvrďák:)) - perestrojka a další nezapomenutelný výstup generála Gogola, šéfa KGB;) Přidejte si k tomu velmi vydařenou hudbu a máte osmdesátku jako když vyšije. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Změna režiséra prospěla a posun blíže k osmdesátkám rovněž. Bond přestal hloupě hláškovat, ale začal hrát opravdového agenta, ženy se oblékají mnohem odvážněji než kdy dříve, technikou je to nabité na každém kroku a nechybí vycizelované záběry na západy Slunce. Z komorního špionážního thrilleru studeného jak psí čumák se stal plnohodnotný eye-candy spektákl, který však neztratil nic ze svých tradičních hodnot a atributů, které dělají Bonda Bondem. Do této doby jednoznačně nejlepší Moorovka. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.10__Rogera Moorea jako v pozdějších bondovkách už moc nemusím, možná to měl "zapíchnout" dřív, zejména v posledních dílech bylo jasně vidět, že už na to nemá a ty jeho rvačky jsou spíš pro smích (zlatej Connery a jeho svižné duely). Nicméně v tomhle díle je ještě docela v pohodě. Stejně jako celý film, nabitý nápaditou akcí a s malým bonusem navrch v podobě úžasného Bondova objživelníku a jedné z nejhezčích bond-girls coby agentka Amasová. A HLAVNĚ - až budu děsně bohatej, chci mít jako bodyguarda padoucha Jawse :o) To je prostě neskutečný frajer, určitě nejlepší poskok v celé bondovské sérii. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (51)

  • 10.8.1977 sa Elvis Presley zúčastnil na špeciálnom premietaní tohto filmu v kine General Cinema vo Whitehaven, Tennessee. Bol to posledný film, ktorý videl, o 6 dni neskôr, v utorok 16.8. 1977 ako 42 ročný zomiera. (beso74)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama