Reklama

Reklama

Chicago Fire

(seriál)
  • USA Chicago Fire
Trailer 1
USA, (2012–2024), 176 h 8 min (Minutáž: 40–43 min)

Hrají:

Jesse Spencer, Taylor Kinney, Yuriy Sardarov, Christian Stolte, Eamonn Walker, Monica Raymund, Joe Minoso, Randy Flagler, David Eigenberg, Anne Lockhart (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(252)

Adrenalin do žil a slzy do očí... Elitní tým hasičů bojuje o životy druhých, zatímco ty jejich jsou ve stálém ohrožení. Chicago Fire nás zavádí na 51. hasičskou stanici k elitní požární, záchranné a zdravotnické jednotce. Ukazuje prestižní povolání, které je neuvěřitelně nebezpečné, vyčerpávající a stresující, avšak také naplňující a vzrušující. Žádný stereotyp tu nenajdete. Hrdinové z 51. směřují do míst, odkud ostatní utíkají. Navzdory všem rozdílům, rozporům či osobním antipatiím se v profesním životě tento tým snaží čelit situacím spojeným se životem a smrtí jako rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 1

Recenze (82)

kingik 

všechny recenze uživatele

Hoří vám barák, kočka vám utekla na střechu a uvízli jste ve výtahu? Už nevolejte české hasiče, nevolejte ani Barrandov, ani si nestěžujte u Vaňury. Zásadně volejte chicagské hasiče. Je to sice trochu dál a telefonní tarif je neskutečný, ale stojí to za to. Barák nelehne popelem, chcíplá kočka ožije, a i když jste byli ve výtahu napůl udušení, tak žádný strach. Dostanete se z toho. Ze všeho špatného, co vás potká, se dostanete. Jednotka Chicago Fire vás nenechá padnout. Ale pozor! Je v ní jeden větší fešák než druhý, a pokud máte manželku nebo přítelkyni, tak s jistotou o ní přijdete, jen co tihle macho-hasiči vyskáčou z hasičského vozu. Ultimativní blbost líčí opět tupým a milionkrát viděným způsobem veselé i neveselé historky ze života. A když to nejsou lékaři, policisté, tak jsou to...no...zkuste hádat....no...no... přirozeně, HASIČI to jsou. Asi největším překvapením je, že epizody točil kdysi nadějný a nezávislý režisér Tom DiCillo, ale i kdybyste mě umlátili hasičskou sekyrou, jeho režijní rukopis je stejný jako u desítek jiných seriálů, které jdou jako přes kopírák. A co jste to říkali?! Aha, jo že to má bomba vizuál. Ano, pokud jste vlastníkem kvalitního mobilu, tak zhruba srovnatelný s jeho pixely. Herecké obsazení čítá typické seriálové cukrouše, protože jinak tenhle seriál asi stěží upoutá pozornost. Dejte dohromady seriál se všemi jeho ohranými schématy, režií, která jede v jedné předem určené a ničím překvapivé lajně, smrtící a nesnesitelné herce pronášející smrtící dialogy a z této jednoduché rovnice vám vyjde pitomina Chicago Fire. Mega ultra stupidní seriál, tolik typický pro tv Barrandov a jeho vysílací schéma! 20% ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Reklama na deodoranty roku. Tohle už přece dobře známe, akorát tam míň jezděj sanitky, než požární auta a bílé pláště plně dezinfikovaných doktorů, se vystřídaly za nehořlavé kombinézy a pěkné žluté kšandy. Z míry mě tahle citová vydíračka moc nevyvedla. Přesný merický seriálový model. "Budem to do Vás prát, tak dlouho a v takovým množství, že se Vám z toho uškvaří monitory." Né děkuji, raději zápalnou lahev, tyhle hero soap píčovinky jsou spíš pro lidi, kteří potřebují uvěřit, že svět není takový, jako ho oni samy žijí. ()

Reklama

hazaba 

všechny recenze uživatele

Další ze seriálů, na které jsem získala závislost. Je to sice zasazené do prostředí hasičů, ale spíše než o samotné záběry z akcí, kterých je docela dost, sledujeme osudy jednotlivých osob. Občas to jde až do telenovely, ale stále to balancuje na hraně, takže zatím dobré, a to jsem už v páté řadě :-) ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Pochybuji, že na TV obrazovce se objevil víc podlézající seriál. Producenti opravdu pokryli každou možnou menšinu - lesba, černoch, hispánec s menší dějovou linkou, single žena, geek, chlap s rozpadlým manželstvím atd... V konečném důsledku je scénář fakt šílený mišmaš, který se nedá pořádně sledovat. A to jen díky tomu, aby Chicago Fire někoho neurazilo nebo zapomnělo. Pokud tohle má být jeden z nejlepších seriálů sezony, tak to je tedy hrůza. Díkybohu za kabelové stanice.... ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Po zrušení Trauma chyběl typ seriálu, ve kterém budou několika četné záchranářské akce během jediné epizody, a ve které se děj nebude rozpitvávat nad zraněnými v nemocničním dramatu typu ER či Grey's anatomy (avšak pozor, Chicago Med je na obzoru!). Pak ale přišel Chicago fire (s doposud neokoukaným městem!), který naverboval „paramedika“ Taylora Kinneyho ze zmiňovaného Trauma a „doktora“ Jesseho Spencera z House MD a navlékl je do hasičských úborů. I když i zde se odehrává velká porce vztahového dramatu, akce z terénu je tím hlavním lákadlem – a scenáristická taktika několika výjezdů k rozmanitým případům zaručuje, že epizoda bude hezky odsýpat. Navíc mě fascinuje soudobý trend spin-offů, který Chicago využívá na plné maximum. Chicago PD se neustále s hasiči prolíná a do party k nim brzo přibudou i ti doktoři, a tím tak bude dokončena „svatá trojice“. A už jen tímhle se Chicago rodinka zapíše do seriálové historie, i když nejspíš bude kvalitativně nezvratně uvadávat, když se bude snažit nahradit svět CSI natahovanými řadami. ()

Galerie (5 239)

Zajímavosti (16)

  • Když Cruz (Joe Minoso) v osmém díle druhé série otevře skříňku, je zelená lahvička zhruba třetinou vysunutá z poličky. Po střihu už je ale na poličce celá. (jirijost)
  • Všichni herci museli projít obsáhlým hasičským výcvikem, který zahrnoval veškeré funkce hasičské výstroje, práci v místnosti plné kouře při nulové viditelnosti, páčení dveří, vyprošťování osob z vozidel a další. Oheň je skutečný a herci musejí hrát v hasičské výstroji se speciálními maskami v podmínkách, které se podobají opravdovým požárům. (Juress)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama