Reklama

Reklama

Nemocnice Parkland

  • USA Parkland (více)
Trailer 1

VOD (1)

22. listopad 1963. Prezident John F. Kennedy byl zavražděn. Hrstka obyčejných lidí se ocitla v nanejvýš neobyčejné situaci. Film NEMOCNICE PARKLAND prostřednictvím očitých svědků rekonstruuje události tohoto tragického dne. Mladí lékaři a sestry z nemocnice Parkland. Tajná služba. Kameraman, který celou událost natočil. Bratr Lee Harveyho Oswalda. A ochranka samotného JFK. Právě od těchto na první pohled nenápadných postav se odvíjí šílený, strhující a silný příběh jedné z nejdiskutovanějších událostí historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (72)

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Americký film natočen prakticky pouze pro americké občany. Koho jiného by také zajímal atentát na státníka jiné země? Já si troufnu říct, že to nebude velké kvantum. Nicméně chápu Hollywood, že tento film musel vzniknout. Přeci jen je to důležitý okamžik v jejich národní historii a také moment, který spojil a nadále spojuje lid. To ale nic nemění na faktu, že tento film, je pěkně nudný a nezáživný. Procítěné chvíle lidí oplakávající prezidenta mě tedy nebraly, a že jich tam bylo hodně. Bez žádného děje ani akce, tvůrci stavěli jen na "silném" příběhu, a to teda nic moc! 30% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Důstojnost. Udržet si ji, nebo ji někomu naposledy dopřát. To je osudný Dallas 1963 z perspektivy vedlejších postav. Na tom minimálním prostoru je jedinou zajímavou úlohou Oswaldův bratr Robert, jeho pošahanou matku nebo „filmaře“ Zaprudera, který trpí, jak kdyby mu odpravili jediného syna, bych v tomto podání klidně oželel. Ruční kamera měla přiživit tu atmosféru náhlého chaosu, ale mně spíš přišla jen jako tvůrčí berlička, která tu celkovou monotónnost nijak nenarušila. Škoda, že doktor Zac v rámci resuscitace nezazpíval. Kennedy by se zvedl a odešel po svých.. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Eh, pro diváka znalého souvislotí může tento film posloužit ilustrativně k dokreslení situace ohledně odstřelu JFK a zejména momentů jeho prohlašování za mrtvého, tedy událostí ve špitále Parkland, ale tuny patosu jsou jen stěží přehlédnutelné. Trochu lepší je to příběhem pana Zaprudera, jehož autentický záznam vešel do dějin. Celkově dost slabota, pro ilustraci jakš takš, informačně, obsahově, přínosně špatné, herecky spíše podprůměr. Prachbídné tři hvězdy a označení za zbytečnost. 50% ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Film nestráca čas a už v počiatočných scénach (cca15min) hodne využíva archívne zábery,ktoré existujú od návštevy JFK v Dallase.Zároveň sa tvorcom podarilo vierohodne prepojiť tieto zábery s tými hranými bez rušivého efektu.Prvá polovica mala citovú šťavu,bola s tých lepších,kde prím hral patričný chaos,hodiaci sa zmätok i samotná akcia.Obsadenie sa z môjho pohľadu skladá z veľa neznámych hercov,ktorý týmto dodávajú oveľa autentickejší pocit z filmu.Ak sa vám niektorá z hlav.postáv zapáči,neobľúbte si ju!Budete sklamaní.I napriek tomu,že každá postava je dôležitým článkom,má svoju úlohu,svoj cieľ a zámer, ani jedna z nich nie je dominantnou postavou a ani jednej nie je venovaný dostatok priestoru a nie je uprednostňovaná.Pre všetkých fanúšikov takejto tematiky a fajnšmekrov aj konšpiračných teorií je povinnou jazdou a docela fajn jednohubkou. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Film jsem bohužel zatím neměl možnost vidět v kině, ale až se dostane do ČR (dostane-li se vůbec), velmi rád se na něj znovu podívám. Byl to takový jiný film, ani akčňák, ani thriller, bylo to takové docela psycho-drama. Líbilo se mi, že to bylo podle skutečné události, a natočené scény byly fajně sekvenčně prodlévány se skutečnými záběry. Ono ten děj nebyl nijak pestrý, ale byl zformulován tak pěkně, že dokázal diváka zaujmout. Takže na to, že to byla první práce Petera Landesmana, výborný kousek! Hodně se mi líbila forma natočení, to prostředí a vše okolo působení na diváka. Velmi dobře na mě zapůsobila atmosféra 70. let, ta byla opravdu unikátní, jako bych tam byl:-). Film byl zakončen tak, jak je to dáno, nic nebylo vymyšleno, a autoři nic nepřidávali ani nepřekrucovali. Skončilo to tak, jak to skončit mělo, tím, že nikdo nemá ani potuchy, kdo byl vrah. (teda pokud jsem to se svou nevalnou angličtinou dobře pochopil:-D). myslím, že svým způsobem suprový a originální film :-) 100% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Nemocničné scény pre drámu Parkland boli natočené v nemocnici v Austine, ktorý bol akoby "dvojčaťom" Parkland Memorial Hospital. (peiton)
  • Film bol natočený k 50-temu výročiu od spáchania atentátu na J.F. Kennedyho v Dallase. (peiton)
  • Natáčení bylo zahájeno v lednu 2013 v Austinu v Texasu. (Borrtex)

Reklama

Reklama