Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Přestože vykrádá Godzillu snad ve všech směrech, včetně nepochopitelného "ohně", které obludky plivou, a obsahuje méně destruktivních pasáží, hodnotím ji lépe. Působila mnohem filmověji (síla devíti let je znát), neměla tolik hluhých pasáží (i když by se rozhodně našly) a především její konec ve mě dokázal probudit emoce a zásluhu na tom mají i zcela evidentně umělé obludky s dokonale lidskmi pohyby. (možná právě proto). Je to kravinka, ale příjemná kravinka, u které sice člověk necítí mrazení v zádech v důsledku uvědomění si historického významu, ale rozhodně na ni bude vzpomínat s úsměvem na tváři. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na Gappě jsem jako díte ulítával. Když se na ni dnes zpětně dívám, beru ji spíše jako příjemnou komedii s předpotopními efekty než spektakulární sci-fi podívanou, což je jen a jen dobře. Pokud se totiž divák upne na dobu, ve které snímek vznikl, může si užít nevšední romantickou komedii, kdy rodinka potvor z hlubin moře rozmačká pár papundeklových lodiček, městeček a lidiček, aby došla svého štěstí. 70% ()

Reklama

dyfur 

všechny recenze uživatele

...iste môžeme hodnotiť skoro 5O-ročný film ako naivný s primitívnymi trikmi,ale v dobe keď tu nebolo v televizii, v kinách nič podobného - tak v kine to bol zážitok aj keď už v tej dobe tie hračkárske tanky,autíčka sme registrovali - v každom prípade pre mňa film má charizmu - a patrí to akejsi "voľnej trilógie" ,ktorá bežala v kinách .(Okrem filmu Gappa sa premietali i filmy :Gamera kontra Gaos a X-príšera z vesmíru) ()

Mleako 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit tenhle film v dnešní době, kdy už se nám přes filmová plátna přehnala Godzilla, nespočetné druhy dinosaurů z Jurského parku či mimozemská invaze z Dne nezávislosti. Věřím ale, že v době, kdy byl film natočen se jednalo o celkem zdařilé béčko a ani já jsem se u toho, přestože scénář je tak neskutečně originální a zpracování na dnešní dobu zastaralé, nenudil. Takže u mě je to tak za 2,5* ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sice svým způsobem kopie Gojiry, ale v tomto případě u mě plagiát na plné čáře válcuje originál. Gappa je super. Možná za to může faktr, že jsem to jako malý smrad viděl v kině v rámci školní návštěvy (tak mě u sledování napadlo, jestli i dneska školáky berou na projekce podobných béčkových braků), ale i teď po mnoha letech, kdy jsem dal Gojiru a Gappu během několika dní, s klidem řeknu, že Gappa Gojiru poráží v mnoha ohledech - děj, masky, demoliční procházky městem, slza na Gappině tváři, i ta závěrečná katarze. Srdcová záležitost. ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama