Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na úvod poviem len - GAPPA nieje GOJIRA ( pre neznalých GODZILLA :) ). Nebyť mojej obľúbenosti japonských kaiju spektáklov, išlo by o kvalitný odpad. Nuda, infantilnosť príbehu a trikov a to nespomínam ani herecké osadenstvo. No, ak máte radi monster movies východnej civilizácie, budete okúzlení. Ostatný prepnite na iný film. ()

bloodvomit 

všechny recenze uživatele

Padl jsem na kolena a plakal před tímto klenotem! Opravdu fascinující scénář vyzdvihujou 3 japončíci v hadrovejch oblecích s plastikovejma zobákama a velmi pronikavými pohledy. Celý to vlastně šíleně pumpuje a je to katastrofická alfa omega všeho, ovšem musíte požít dostatečný množství drog všeho druhu. Absolutní vyhrocení příběhu probíhá na letišti, kde se monsta setkávají v dojemném reunionu a poplácávaj se po zádech a přitom vydávaj otřesně procítěný skřeky. Otec dá plastovému synovi flying tutorial a po pár vteřinác souznění to všichni rozpustí... a černý japonský chlapec doprovází Gappu zpět na ostrov slovy povzbuzení. Démonické! ;-)) ()

Reklama

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na Gappě jsem jako díte ulítával. Když se na ni dnes zpětně dívám, beru ji spíše jako příjemnou komedii s předpotopními efekty než spektakulární sci-fi podívanou, což je jen a jen dobře. Pokud se totiž divák upne na dobu, ve které snímek vznikl, může si užít nevšední romantickou komedii, kdy rodinka potvor z hlubin moře rozmačká pár papundeklových lodiček, městeček a lidiček, aby došla svého štěstí. 70% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Těžká nostalgie. Kino Ponrepo v Brně, kde se hrnuly vály, jako Bonnie a Clyde, filmy s Bruce Leem...a taky Gappa, mé první monsters movie. Za ním následoval starý King Kong... . Od té doby(cca 30 let) jsem ten film neviděl, přesto si ho pamatuju. Triky ani příběh v konkurenci Godzilly 2014, nebo Jacksonova King Konga, nemají šanci...ale je to stejné, jako se občas podívat na staré týdeníky. Kdo nepochopí, jak se bavili naši otcové, nepochopí, proč je teď pro ně složité porozumět naší zábavě. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl jako dítě v kině a pamatuji si, že si z filmu vůbec nic nepamatuji, takže mě nejspíš extra neuchvátil (na rozdíl třeba od King Konga s Bridgesem). A ono se není čemu divit, je to klasická monster pakárna s obříma loutkama příšer, které jsou k smichu a divákovi je jich líto, že to do nich ti zlí japončíci perou ze všeho možného, od pistolek přes kulomety až po tanky a letadla. Film bych doporučil jen těm, kteří film v minulosti taky viděli, pro osvěžení paměti, pak těm, kteří musí vidět každý monster movie, všem ostatním bych sledování nedoporučoval, podobných filmů je spousta, a jsou mnohem vydařenější nejen po trikové stránce, ale i scénáristické. ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama