Reklama

Reklama

K Jasonu Stathamovi, Dolphu Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesteru Stallonemu, kteří se znovu setkávají v roli týmu elitních žoldáků, se poprvé připojují Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran a Andy Garcia. Vyzbrojeni všemi zbraněmi, které se jim dostanou do rukou, a schopnostmi je použít, jsou Expendables poslední obrannou linií světa a týmem, který je povolán, když jsou všechny ostatní možnosti mimo hru. Noví členové týmu s novými styly a taktikami však dají „čerstvé krvi“ zcela nový význam. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (304)

ilemas 

všechny recenze uživatele

S celou sérií Expendables mám problém s debilními hláškami a akcí bez napětí. Čtyřka se stárnoucími hvězdami nemusela vůbec vzniknout, kdyby byla natočená v 80kách, dal bych větší hodnocení, ale v dnešní době divák žádá víc a hlavně lepší napínavější příběh. Akce s digitalními efekty a krví to nezachrání. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vážně hodně bolelo. Čtvrtí Expendables jsou totiž dokonalou esencí toho nejhoršího, co může populární akční značku potkat. Vše je zde očividně narychlo šité velmi horkou jehlou, příběh je neuvěřitelně stupidní, záporná postava je k smíchu a samotný tým je tentokráte složen z druhořadých jmen. Pomyslným posledním hřebíčkem do této rakve čirého zoufalství je pak vizuální stránka, která je, nelze to říct jinak, totálně a nechutně odporná. Jediným pozitivem tedy zůstává božská Megan Fox. Doufám tedy, že už tuto sérii nechají tvůrci nadobro spát, protože pokud hodlají pokračovat v tomto duchu, nic dobrého z toho vážně nekouká. „What a fucking mess this turned out to be.“ ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Megan svojimi hereckými limitmi a vizážou pôsobí, akoby sem zablúdila z nejakej pornoparody na Expendables. Ale tak, svojím spôsobom tu trčí z tej nevýraznej partičky ako vidly z hnoja a nemám jej tú prítomnosť vôbec za zlé. Ostatne, od lacných kulís, až po každú jednu repliku v scenári, sú štvrtí Postradateľní na rovnakej úrovni a aj ten divácky zážitok je podobný. Toto chcete tiež pozerať doma v súkromí s jedným prstom na rýchloposuve, pretáčajúc všetky trápne kecy v nádeji, že aspoň akcia bude stáť za to. Fakt, z tých macho hlášiek a snahy o nejaké slovné prestrelky je človeku trapne. Práve mam rozohrané Jagged Alliance 3 a fakt si radšej zapnite to, lebo to je tá parta nájomných žoldnierov, ktorá vám dodá skutočný nostalgický punc 80s akčňákov a tam každá jedna replika znie viac vtipne a cool, než celé Exp4ndables. No a tá spomínaná akcia - Aj to péčko má nápaditejšiu kameru a choreografiu scén. A navyše, tam ich aspoň nikto nekurví tak neprehľadným strihom a ohyzdnými digitálnymi trikmi, ako tu. Proste jedna nudná zlátanina, ktorá mi za pár rokov ostane v rámci tejto sérii zafixovaná ako "Ten brakový diel s Megan Fox" ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Ne, není to dobrý - a to přitom určitě budu (opět) patřit k té "spokojenější" části publika. První tři díly taky nebyly žádné žánrové zázraky, všechny ale měly akčními legendami oplývající obsazení, které samo o sobě pokaždé jakž takž dokázalo kompenzovat účelově slátané scénáře a nedotažené pokusy o stylizaci do akčního filmu 80. let (přitom ve čtvrtém Rambovi se to Slyovi povedlo takřka dokonale!). Čtvrtí Postradatelní už ale působí vyloženě vyčpěle - přesunout fokus na Stathama nebyl špátný nápad, protože nenáročnou žánrovku stále dokáže v pohodě utáhnout. Se vším ostatním už je ale problém. Stáří známí už nemají co nového nabídnout (Lundgrenovy problémy se zrakem toho moc nezachrání) a práce s nováčky je těžce zoufalá. V lepším případě tu máme nezáživné náhradníky (50 Cent a Scipio) původně plánových herců (Crews a Banderas). A v tom horším Megan Fox jako sexy drsňačku. Před zhlédnutím bych nevěřil, jak moc může být její účast ve snímku katastrofální. Když má být sexy, je otravně afektovaná. A když drsná, je až směšně nepřesvědčivá. Ale hlavně má v každém záběru na ksichtě tolik mejkapu, že vypadá jako oživlá vyphotoshopovaná fotka nějaké druhořadé instagramové "modelky". Jednotlivé akční scény nejsou špatné (hlavní fight mi přišel vcelku ok), ale občas je kazí dost mizerné triky. Duo borců z Asie (Uwais, Jaa) se naštěstí podařilo využít vcelku uspokojivě, vizuální ošuntělost a celkovou lacinost tohohle sequelu by ale nedokázala patřičně vyvážit ani sebevětší herecká hvězda. 50 % ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Sága, která vždy s obrovským nadhledem letěla vysoko nad hlavami akčních videobéček, ze kterých si po hrstech půjčovala herce, si dala dlouhou pauzu, ze které vystoupila tak trochu na truc. A s tváří právě takového béčka, kterým nikdy být neměla. Když se při první větší akci objevily triky a zelené plátno tak levného rázu, že jsem až nevěřícně vytřeštil oči, věděl jsem, že je zle. Absence jakéhokoli překvapení v hereckém obsazení, castingový omyl v podobě Megan Fox, ignorace drtivé většiny známých hrdinů, průhledné zvraty a spoléhání se téměř výhradně na Jasona Stathama pak berou zbytky nadhledu i mně. 50% a zaokrouhlení dolů čistě za zklamání z toho, že jsem věřil, že se povede překvapit podobně jako u nedoceněné trojky. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení mělo probíhat na podzim 2014, ale nakonec bylo posunuto. (S.W.A.T)
  • Jediný film ze série, kde hudbu neskládal Brian Tyler. Zde ho nahradil Guillaume Roussel, který hudebními motivy soundtrack Braina Tylera ani vzdáleně nepřipomněl. (mzss1)

Související novinky

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

09.03.2024

Den před předáváním slavných Oscarů tradičně probíhá vyhlášení cen, které si hollywoodské celebrity často za rámeček nedávají. Řeč je samozřejmě o Zlatých malinách (Razzies), které posměšně oceňují… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno