Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (490)

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Po " Příběhu kmotra " další hodně povedený kousek z naší produkce. Skvělá režie, kamera, střih, kostýmy, make-up, rekvizity a soundtrack. Musím vyzdvihnout i herecké výkony, protože tady hrají všichni velmi dobře. Výběr herců se povedl na jedničku. Film šlape jak má, divák se u toho nenudí a často se i zasměje vtipným dialogům. Co říci na závěr: Na Afričana se teda těším hodně. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Český kriminálky, a překvapivě i ty novodobý, mají své kouzlo. Díky dlouhé tradici, kterou tento žánr v našich končinách má, se občas povede natočit něco zábavného i v současné době. Vzpomeňme třeba Sametové vrahy, Czech Made Man, Příběh kmotra a teď novinka Gankster Ka. Autoři zpracovali životaschopnou žánrovku v moderní produkci a s plejádou českých herců. Nedává prostor nudit se nebo přehánět, naopak nakouknutí pod pokličku nekalých praktik zločinců je docela vzrušující. Pokud tedy víte, že jste tomuto podsvětí na míle daleko a v pohodlí svého obýváku. Příjemné překvapení. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Není to trapné ani vtipné, ale absolutní bezradnost, jak natočit smysluplný angažovaný žánrový film, z toho bohužel kouká na všechny strany. Berličkový voiceover, polopatičnost, strnulost, zcela bez emocionální úrovně a plnohodnotného příběhu. Ten film chce něco říct tak moc, že se vzdává toho být filmem. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dobrá práce, jak se celkem dalo od Jana Pachla očekávat, nevím, jak moc ve finálním snímku zbylo z Jaroslava Kmenty,. ale režisér a scénárista v jedné osobě se vyhýbá zbytečnému "klímovskému" patosu, film vede lehkou, leč jistou rukou, netlačí na efektní "renčovskou" pilu, takže když si řeknete, že natočil český gangsterský film, nepůsobí to vůbec pejorativně. A teď si ještě vezměte, co třeba Jaromír Hanzlík vyjádří pár větami a troškou mimiky! Postava Káčka vývoj má, o tom, žádná, jen se myslím úplně nechytá divák, co tyhle kauzy nesleduje víc a ještě méně ten (jako třeba já), jemuž už téměř nic neříkají různé ekonomické vazby a tak. 70%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PŘEDSTAVTE SI NEJDRSNĚJŠÍ ČERNEJ VTIP. NA ZAČÁTKU NETUŠÍTE, KTERÁ BIJE, UPROSTŘED SE ZAČNETE SMÁT, A KDYŽ PŘIJDE POINTA, ZAMRAZÍ VÁS V ZÁDECH. TAK PŘESNĚ TO JE KÁČKO…“ /// Inu což – Mrazík už svůj film dostal a strejda Radovan nemohl (logicky!) zůstat pozadu. Ve stylu Cirkusu Bukowsky ožívá (teď nevím, jestli jde o furt oblíbený?) téma porevoluční korupce a tunelů, který prostě nemůže přinýst nic nevobjevenýho – kromě strejdy Radovana. Než se dostaneme k tomu, že na každou svini čeká řezník, sledujeme zrod ještě většího lumpa, než jsme v našich končinách čekali. A vono to nenudí… Legenda vo „Káčkovi“ rozhodně stojí za vidění. Už jen proto, že furt žije. Navíc má všechno to, co neměl (uznávanej?) seriál HBO Mamon - dostatečnou drsnost, jednoduchost a Hynka Čermáka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu Jaroslava Kmenty „Padrino Krejčíř“, kterou napsal v roce 2015 neznám. 2.) Dal jsem se na zločineckou dráhu. Seknul jsem v sámošce lentilky a chcu vejš! 3.) Potřebuju rychlokurz přežití v lochu. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Všechny zahraniční scény byly natočeny na Kanárských ostrovech. (zbyshek)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama