Reklama

Reklama

Lída Baarová

Trailer 2

Obsahy(1)

Česká herečka Lída Baarová je v roce 1934 pozvána do berlínských filmových ateliérů Babelsberg, považovaných za evropský Hollywood. Po počátečních potížích nakonec okouzlí i davy fanoušků v celém Německu. Tisk ji vynese na titulní strany jako jednu z nejkrásnějších žen Evropy. Užívá si slávy i náklonnosti Gustava Fröhlicha, tehdejšího idolu všech německých žen. Ten je nejen jejím partnerem před kamerou, ale stane se i jejím milencem. Obdiv neskrývá ani sám Hitler, který po návštěvě ateliérů Baarovou pozve k soukromé audienci na Říšském kancléřství. Hvězda Baarové strmě stoupá. Lída s Fröhlichem se nastěhují do luxusní vily na prestižní berlínské adrese. Aniž tuší, že mají tak významného souseda – pána filmového průmyslu, ministra propagandy Goebbelse. Goebbels je k sobě začne zvát na vyhlášené večírky za účasti umělecké i politické smetánky. A při nich postupně vtahuje Baarovou do svých „ďábelských" sítí. Fröhlich žárlí a po jednom z mnoha dalších žárlivých výstupů ji vyžene z domu. Na tuto příležitost čeká bezhlavě zamilovaný Ďábel. Chce se kvůli Lídě vzdát úplně všeho – rodiny, kariéry, Říše. Baarová odmítne nabídku na dlouhodobé angažmá v Hollywoodu, zůstane v Berlíně a nové lásce nezvladatelně propadne. Zásadní otázku, zda je možné milovat zločince, si bude klást až za pár let a pak po celý zbytek života. Hitler na základě proseb Goebbelsovy manželky rozkáže svému ministrovi, aby ukončil skandální, s velkoněmeckými ideály neslučitelný vztah s Baarovou. Goebbels protestuje, ale po Hitlerově nátlaku svou lásku zavrhne. Baarové je zakázáno hrát v německých filmech a nesmí opustit Říši. Během Křišťálové noci v roce 1938 se jí podaří uprchnout zpět do vlasti, kde natočí ještě několik úspěšných filmů. Po okupaci Československa ale musí před nacisty opět prchat. Když skončí válka, vrací se plná nadějí do Prahy. Zde se však setká jen s výsměchem a ponížením. To pravé peklo ji ale teprve čeká... (CinemArt)

(více)

Recenze (871)

PlayEasy odpad!

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 5,7/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - ? | FDb.cz - 69% (???!!!) | Hrůza katastrofa děs !!! Nejhorší film na světě, musíme si před tím filmem odplivnout. Tady bylo vidět, že Češi v poslední době neumí natočit film, jojo to byly ještě časy kdy bylo např. Vesničko má středisková nebo ještě líp Marečku, podejte mi pero! Filip Renč co udělal to byla hrůza, tento film je asi nejhorší, který jsme kdy viděli. Hrozná Táňa Pauhofová a ostatní prostě na tomto filmu bylo všechno špatné ÚPLNĚ VŠECHNO!!! Snažili jsme se najít na tomto filmu něco pozitivního, ale nic se nenaskytlo. Dá se říct hrůza hrůz o naší dobré herečce, která si pokazila život nemyslíte? Celkem zajímavý příběh, ale Renč jako vždy opět (ne)zklamal nechápeme proč má tento film 52 %, protože podle nás je to na 0% ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Dobrá, asi nepůjde nutně o filmový majstrštyk a tudíž trojka je na místě. Podle mě na české poměry obstojně zvládnutá životopisná povídka o postavě, která byla až příliš naivní. Nechala se opít slávou a za svoje chyby zaplatila průběhem svého života. Jasně, spojení tam vidím se svým osudem a opět zopakuji - pokud by tohle bylo dno, pak sme na nejlepší cestě na vrchol! 3 z 5 za strávený čas. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Film Lída Baarová byl hodně očekávaný a i já jsem se na něj těšil. Řekněme, že po herecké stránce nezklamal. Pak následuje ale hodně...ale. Mě osobně například nezaujala hudba, ač se na ni podíleli přední odborníci. Možná, že příliš kvality někdy škodí. Stejné to bylo i se scénářem, který sice působil jednoduše, ve skutečnosti byl ale vskutku složitý. Tady nicméně je nutno dodat, že to tvůrci neměli jednoduché. Zkombinovat složitost doby s pražskou, německou a obecně nacistickou mluvou, nebyl jednoduchý úkol. Mám pocit, že se ho zhostili ve skrze důstojně. Je to jeden z dalších velkofilmů, podobně jako třeba Masaryk, který Česku rozhodně jen prospěje, i když v kinech nebude trhat rekordy. Podobně jako třeba v televizi seriál Bohéma. Každopádně film sledujete kus za kusem, jako by vám v restauraci předkládali jednotlivé porce. Ještě jednu nedojíte a už vám podstrkují další chod. Je to i způsobem vyprávění, který si na starost vzala stará Lída Baarová, zahořklá a žijící v Salzburgu. To pravé vysvětlení jejího chování i všech dalších věcí okolo najde člověk spíše v její knize. Za to, že ho nenajde ve filmu mohou tvůrci především díky tomu, že ne všechny fakta ve snímku jsou pravdivá. A že jen zrnko vysvětlení v něm poskytuje ta největší hrdinka - Lída Baarová. ()

yntelygent odpad!

všechny recenze uživatele

Dobry napad natocit film o herecke tak kontroverznej...Uz pred premierov ma desilo meno rezisera (Renc) a mal som pravdu...obsadenie hlavnej hrdinky asi tiez nebolo stastne...Lida Baarova bola svojho casu absolutny sexsymbol,asi ako Sharon Stone ci Pamela Andersson v 80s alebo mnoho inych hviezd , takze by som cakal na hlavnu ulohu herecku s ktorej chlapom pada sanka...nic take sa nestalo...preto "odpad",lebo z dobreho napadu sa da urobit kravina... ()

niska98 

všechny recenze uživatele

Už první záběry mě vtáhly do děje a rámcové vyprávění - rozhovor s novinářkou - dal všemu krásnou rovinu. Já jsem se rozhodně nezklamala ()

krokodlak 

všechny recenze uživatele

Orgie kýčovitého manýrismu, která celkem dobře funguje jako nechtěná komedie. Nikdy nezapomenu na soulož v ohni s Wagnerovou hudbou. Stejně jako u Cieslarovy Colette jsou tu navíc příšerné postsynchrony a nevhodný dabing. ()

makakus 

všechny recenze uživatele

Pod Renčovou taktovkou to nemohlo dopadnou lépe než hrozně. Jeho první úspěch s Requiem ho rozvrátil - peníze, chlast, drogy, sláva, ego. Stal se z něj časem emočně vyprahlý člověk, což tento film skvěle dokazuje. Dirigent, který sotva zvedne ruce. Všechno špatně, od nejhoršího hodnocení to zachraňuje jenom skutečná Lída, jediný kousek pravdy v panoptiku hloupé a povrchní prkenosti. Škoda dalších slov o blbém scénáři, kameře, nijak nevedených hercích a tak dál. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Film pôsobí lacno, televízne. Lida je vykreslená nie ako vychytrala oportunistka, ale ako zamilovaná naivka. Časť filmu sa rieši milostný trojuholník. Medzi hercami nulová chémia. Predsa jednu funkciu film má-poučnú, nič som o Lide nevedela a dozvedela som sa niečo o jej živote a vzťahu k nacistom. ()

wopi 

všechny recenze uživatele

Ze všech pohledů naprosto nepovedený film. Renč pro mě začíná spadat do kategorie "na tohle nekoukat". Ale hlavně, že na premiéře měl prezidenta. Já pomůžu tobě, ty pomůžeš mně... ()

Dolores Haze 

všechny recenze uživatele

Film trochu přestylizovaný, hodně udělaný na retro, ale to byl zřejmě Renčův záměr. Líbila se mi postava Fröhlicha a Zorky, její teatrální scéna se sebevraždou mi připomněla klip Lany Del Rey k singlu Summertime Sadness. Stejně tak mi asociovala scéna, kdy se Lída pere s Magdou Goebbelsovou v jezeře, film Dědictví, kde se pro změnu v bazéně hašteří Vlastička s Irenkou. Goebbels je teda ale karikatura.. Hodně zparodizovaná postava, kde vypadá až neuvěřitelně, že by s ním Lída chtěla něco fyzicky mít... Ve filmu jsou úžasné dobové kostýmy a líčení. Na tom si tvůrci dali hodně záležet. Hudba taktéž perfektní. Jen mi přišlo divné, když Hitler říká "star" a Goebbels pro změnu "párty". Copak se v nacistickém Německu používaly takovéto anglicismy?! ()

pryskuda 

všechny recenze uživatele

Možná mně někdo ukamenuje ale já jsem ji nelitovala ani na okamžik. Hnusila se mně i jako mladá i jako stará. V první polovině nám byla vylíčena jako mrcha, ve druhé části měla snad ukápnout slza. Jedině že bych se štípla. Pokus o jakýsi velkofilm Renčovi nevyšel, někdy si říkám jak někdo může natočit něco tak skvělé jako Requiem pro panenku a z toho třeba Válku barev. I tohle mně přišlo jako tlačení na pilu. Jinak když se objevil na scéně Hitler Kříž, celé kino se smálo.Obrovská reklama, divadlo kolem toho, a výsledek rozpačitý... ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

(Návštěva kina : partnerčina volba) Odešel jsem z kina po 40 minutách a šel jsem domů. Vzal jsem psa a pomalým krokem, jsem šel naproti partnerce, která se ani nesnažila mi něco vyčítat. Očividně byla taky zklamaná. No ale může z to Renč a jeho halucinogení výtvor. Baarová si možná zaslouží svůj film o svém životě, ale ne zrovna takhle natočený. Co mám hodnotit ? Výkony herců špatné nebyly, ale děsně mě sralo v podstatě všechno ostatní. ()

JannieMc 

všechny recenze uživatele

Hola Guys! =´) Jsem u vytržení z fantastických hereckých výkonů! - za ty hvězdy, dávám hvězdy. A za hudbu též! A za pár dechberoucích scén taky! - Lída Baarová byla svou vlastní ženou a její příběh je obyčejný, ano, obyčejný v neobyčejně krutém čase...ten kontrast je, jak to jenom napsat, zvláštní...ano, nutí mě to přemýšlet. - jsem fakt ráda, že jsem šla do kina! I když v průběhu filmu a v režii je několik momentů, záběrů a slov, které tam nesedí a jsou tak zvláštní a jiné než atmosféra a dopad. - Je to jako film, který neví, čím má být a přitom ví, o čem je. Působí to na mě, jako kdyby měl film odstup sám od sebe a rozdvojoval se a zase se spojoval. Jak říkám, prostě zvláštní. - ale co! Bylo to dobré! A herci občas dokáží stvořit dobrý film i bez podnětné spolupráce režiséra. Za to dík! ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Tak jsem včera přece jen navštívil kino na film "odborníky" tolik kritizovaný, o české skvělé herečce a jejím zajímavém a tragickém osudu. Říká se, že láska je slepá, a tento film byl názorným příkladem takového osudu. Velice zajímavě vytvořené "lovestory", které mne po všech stránkách příjemně překvapilo. Důležité pro diváka je si uvědomit, že to není historický dokument, ale filmový příběh. Velice dobré herecké výkony a skvělá režie Filipa Renče, který jako jeden z mála našich režiserů dokázuje, že nejsme jen diváckým národem ujetých "Babovřesek", nebo "Kameňáků"! Za hranicemi se za tento film určitě nebudeme muset stydět! Dalším faktorem k posouzení úspěšnosti filmu je solidní divácká návštěvnost. Takže já osobně přeji Filipovi, ať se nenechá odradit médii ovlivněnými hlupáky a dál se věnuje činnosti, kterou umí... ()

Související novinky

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

18.07.2018

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady 2018 navazuje na úspěch předchozího ročníku, který navštívilo přes třicet tisíc fanoušků nejen filmové hudby. Ti měli možnost… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama