Reklama

Reklama

Vinaři

(seriál)
  • Slovensko Vinári
TV spot 1
Česko, (2014–2015), 31 h 5 min (Minutáž: 53–67 min)

Hrají:

Václav Postránecký, Tereza Kostková, Hynek Čermák, Miroslav Táborský, Tomáš Matonoha, Lucie Benešová, Jitka Smutná, Pavel Liška, Oldřich Navrátil (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Kateřina Hýsková přijíždí z Prahy se svými dvěma dospělými dětmi navštívit rodiče do malebné jihomoravské vesnice Křetice, kde její otec vinař právě .slaví narozeniny. Kateřina je emancipovaná rozvedená manažerka, má poněkud rozjíveného syna Buddyho, který by se nejradši jen poflakoval, a sportovně založenou dceru Petru, která sní o dráze profesionální basketbalistky. Jenže zatím ani jeden z nich netuší, že se vlivem různých okolností jejich pobyt v Křeticích značně protáhne...

Vážený křetický občan Bedřich Pavlíček slaví pětašedesáté narozeniny. Jeho narozeniny jsou v Křeticích stejně významnou událostí jako třeba Vánoce – ale oproti Vánocům můžou všichni pít jeho víno zadarmo, takže je to ještě lepší. Jediný, kdo si nepřeje, aby ho Pavlíček hostil, je velkovinař Vlček. Chtěl by se s ním konečně usmířit, a tak mu chce oslavu udělat po svém. Jenže organizaci narozenin drží pevně v rukou Stázi Pavlíčková, takže to nebude mít jednoduché. Popřát Bedřichovi chce i jeho dcera Kateřina, která přijíždí i se svými skoro dospělými dětmi Buddym a Petrou. Těm návštěva „Asie", jak říká Moravě Pražák Buddy, moc nevoní. Ale to je nakonec všechno jedno, protože v hlavní roli se stejně ocitne jedno mrtvé prase... (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (19)

Vinaři (2014) 

Kvůli kolizi v programu jsem z první série viděl sporadické kousky a litoval, že mi není umožněno seriál sledovat pravidelně. Druhá série už byla ve vhodném čase. Musím s potěšením konstatovat, že po delší době vidím na obrazovce pohodičku, humor a vtip v čisté podobě. Žádné řešení krizí, nikdo na nikoho neútočí, pivo a víno jsou v souladu jako Morava a Čechy a pan farář je úplně obyčejný člověk, "jen" věřící. Trošku mě mrzí obměna herců, ale i tak si seriál drží vysoce kvalitní obsazení. Je mi až líto našinců, kteří se neumí snad ani odreagovat a bavit a hledají v díle drobné hlouposti, aby ho mohli hanět. Já jsem s výsledkem spokojený a jediné co mi opravdu vadí je, že dostávám chuť na víno až v neděli večer. ()

Série 1 (2014) (S01) 

Herecky hvězdně obsazený, scénáristicky odlehčený a příjemný seriál. Téma je v dnešní době přitažlivé a já s povděkem kvituji, že se mohu v klidu zasmát a přitom se alespoň očima pokochat Pálavou. Ačkoli jsou do tohoto kraje našroubováni pražáci, nechci si nechat kazit náladu a hledat nedostatky, protože tento seriál považuji za milý a odpočinkový. I když některé díly jsou kolísavé kvality, jako celek našel u mě tento seriál pochopení. ()

Narozeniny (2014) (S01E01) 

Léto, pohoda, Pálava, víno, oslava. Příjemný rozjezd seriálu, který jsem napoprvé úplně nestihl a teď si jej vychutnávám, jako moravské víno. ()

Kladeňáci (2014) (S01E02) 

Na kladeňáky se čeká poměrně dlouho, ale ani přípravy a dění okolo nejsou marné. S jejich příjezdem ovšem zábavy znatelně přibylo. Za Buddyho striptýz, "něcovici", manželky a Nebřenského enologa za 4*. "Když nejsou opilí, je s nimi strašná nuda." ()

Věštba (2014) (S01E03) 

To nejlepší na konec. Návštěva kritičky byla taková...správně Křetická. ()

Klip (2014) (S01E04) 

Za pražáky na Pálavu přijeli na natáčenl pražáci od filmu. Pan režisér byl výborný a děj příjemný. ()

Zápisník (2014) (S01E05) 

Nádherná Pálava, krásná Anička, přirozené dialogy. Prostě pohoda, víno, sluníčko, čili vše, co mi stačí ke spokojenému životu. Ani o ten zápisník tolik nešlo. ()

Sumec (2014) (S01E06) 

Dodávka a degustace chardonnay byly opravdu vtipné, Nebřenského sommeliér je vynikající. Ostatně i sezení na rybách mám rád, i když tvůrci o rybaření mnoho neví a chudákovi sumci visel ze spodní čelisti provaz, aby při natáčení neutekl. ()

Nová generace (2014) (S01E08) 

Mně tento seriál prostě baví. A je vidět že baví i herce. Nosné téma tohoto dílu nebylo úplně k popukání, ale vše je tak přirozeně odlehčené, že jsem se opět mnohokrát zasmál. ()

Špačci (2014) (S01E11) 

Dnešní díl byl hodně jako ze života. O to méně byl vtipný, ovšem až na létajícího Mikeše. Pointa byla trochu zvláštní, ale pobavila. ()

Vinobraní (2014) (S01E12) 

Louis (Luis) díl, zaměřený především na něj, zvládl dobře. Pohodička, semtam legrace, vtipný závěr s coming outem. ()

Lovecká sezona (2014) (S01E14) 

Dnešní díl byl v podstatě tak absurdní, až byl vtipný. Holky ze vsi se pěkně postaraly o chlapy a nakonec bylo skutečně hopsání. Je vidět, který že krk kroutí hlavou. ()

Derby (2014) (S01E15) 

Maličko smutnější díl, který ale míří k happy endingu, k rozuzlení, jež si divák přeje. Vlček a Tomica konečně usmířeni? ()

Hody (2014) (S01E16) 

Opravdu mě mrzí, že jsem neviděl Věrku! O Hodech, bez Hodů, co s vinařstvím nevíme, ale pohodička. ()

Série 2 (2015) (S02) 

Konfrontace Čechů a Moraváků přináší spoustu vtipných situací, ale nakonec se ukáže, že víno a pivo nejsou proti sobě, stejně tak jako Češi a Moraváci. Milý, humorný seriál, příjemně obsazený a já z něj cítím, že tvůrci filmu se u psaní a natáčení bavili stejně tak jako já později u jeho sledování. ()

Výlet (2015) (S02E01) 

V některých ohledech až moc drsný a příliš konfrontační nástup druhé série, především ve vztahu k církvi. ()

Léčitel (2015) (S02E02) 

Karasův nástup je vskutku nezapomenutelný, stejně jako parta "makáčů". Rodinka držgrešlí je v mnoha ohledech pěkná karikatura čecháčků. ()

Sklípek (2015) (S02E03) 

Waldemarova žena je asi až příliš afektovaná ale s Hřébou a aerobikem autoři reputaci dílu napraví. ()

Agrometal (2015) (S02E04) 

Karasova kapela, dudy a Hřéba v hlavní roli. Moraváci nastupují do popředí. ()

Reklama

Reklama