Reklama

Reklama

Ztráta paměti

Obsahy(1)

Simon Cable se probouzí v nemocnici s totální ztrátou paměti. Nevzpomíná si na své manželství, okolnosti smrti vlastního bratra, ani dopravní nehodu, která ho málem stála život. Má vymazané poslední dva roky života. Jeho lékař mu pomáhá paměť obnovit a postupně se Simonovi začínají vybavovat jednotlivé události ve snech. Brzy zjišťuje, že je v těchto "vzpomínkách" schopen měnit věci, které se mu v minulosti staly. A pokusí se změnit svou minulost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

ViktorEl 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to bol výborný a originálny film (aj keď sa to miestami podobá na Osudový dotyk). Celý film si drží to pravé napätie, ktoré vám nedovolí ani na 5 minút odbehnúť od televízora. K tomu tá mrazivá atmosféra a výborná hudba. Ryan Phillippe zase podáva výborný výkon. Nečakaná pointa filmu len prospieva. K dokonalosti mu, ale čosi chýba. 75% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech naprosto průměrný film. Samozřejmě tak trošku vykrádačka Butterfly effect, ale na rovinu. Jaký film v dnešní době není tak trošku vykrádačka něčeho. A i přes to, že mám podobné mysteriozní filmy rád, tak Ztráta paměti mě rozhodně nenadchla. Stopáž není přehnaná, začátek zajímavý, herecké obsazení ucházející, ale to co film sráží je závěr, ten mi přišel hodně nedostatečný a přitom u takto stavěných filmů by měl být tím hlavním, tím co vám vyrazí dech. Ale tady nuda a šeď. Klasická žánrovka. Nenadchne, ale ani neurazí. ()

Reklama

tomeek 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si opět dopřál mindfuckový snímek a opět nejsem zklamán :) Vrstvení realit je dost dobře zrežírované, takže se neztrácíte a první hodinu, dalo by se říct, film jenom "nabírá dech" na finále, kde se odhalí všechno. Já jsem na tyto filmy hodně vysazený, takže hodnotím nadprůměrně, ale musím napsat i těch pár negativních věcí. Za prvé, dialogy. Místy to šustilo papírem až běda, že to vypadalo jako deklamování osudových glos z Ordinace v Růžové zahradě (v romantické scéně - tam jsem jim nevěřil ani slovo), za druhé, opravdu hodně laciný hudební doprovod - klavírní smyčka tak "levného" dojmu, že už to skoro rozčiluje. Jak vidno/slyšno, skladatel si pohrál hlavně s titulkovou skladbou, zbytek filmu připomíná variace na seriálové podkresy o několika tónech. A za třetí, ta pointa mohla být trošku konkrétnější, údernější... Trochu jiné, než Butterfly Effect, slabší, než Mr. Nobody, ne tak temné, jako Donnie Darko, lepší, než Svěrací kazajka a přehlednější, než Stay. 3,5* - slabší 4*. A abych nezapomněl - ten český název - to je zas terno. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Škoda toho zbabělého konce, jinak by se mi to líbilo o dost víc. Atmosféru to má slušnou, příběh mě zaujal hodně, nenudil jsem se a dlouhou dobu jsem chtěl dát 4*, ale ten konec je bohužel skutečně takový nijaký... Navíc ne vše mi zde zapadalo dohromady, třeba čas smrti 20:02 zde nemá žádné větší opodstatnění (krom roku, samozřejmě, ale jinak?). Chtělo ještě zamakat na scénáři. I tak je mi Ztráta paměti celkem sympatická, ačkoli nevím přesně proč. Asi tou atmosférou. Silné 3* ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Ano, je to opravdu takový lehce amatérský pokus o natočení něčeho vzdáleně podobného filmu Butterfly Effect. Tenhle film místy překvapuje svojí rafinovanou propracovaností, aby pak ihned plynule sklouznul do totálního béčka, neřku-li céčka. Hodně zvláštní film..je evidentní ta režisérova snaha nasrat co nejvíc věcí do ultrakrátké stopáže (rozpočet?), což bohužel mnohdy filmu dost ubližuje a spíše než "rozuzlení", budeme li tomu tak říkat, mě bavilo to počáteční pátraní ústředního herce v sobě sama..................moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 5. června do 19. července 2002 ve Velké Británii. (GASTON73)

Reklama

Reklama